• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı tırnak bakımı

sultan4444

Yeni Üye
Merhabalar sultan papağanımın tırnakları biraz fazla uzadı buradaki veterinerler pek kendileri kesmek istemiyorlar ben nasıl müdahale edebilirim tırnaklarına birde gagasını törpülemek gerekir mi ilerde

Murat Halisdemir

Müdavim
Efendim gaga için gaga taşı alın kendi törpüler halleder gaga dokunmayın sakın tırnak bakımı önemlidir
kuşunuz evcil uysal rahat yapabilirsiniz bu işlemi eğer kılcan damar kesersen kan durmaz kuşun ayak temiz olsun kılcan damarları görürsün
içinde ince damar olur tırnak kesiminde sadece ucundan kesilir sakın insan tırnağı gibi kesme kuş kanamadan ölür kan durmuyo kolay kolay ciddi bi iştir tırnak kesimide mini ucundan al yeter

Murat Halisdemir

Müdavim
Işık yüksek olan bi odada kes bide görebilmen için dediğim gibi damara dikkat et çığlık atar arkasından kan durmaz çok eskiden yaşadık bu durumu
tampon yaparak kanı durdurdum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ben gagayı kendim azıcık ucundan keserek kısaltırıyordum. Ama tırnağı mecbur kalmadıkça kesmem. Kanama olursa ölüme bile götürebilir.

Bahar Y.

Müdavim
Aslında gaga daha riskli bana göre, tırnak için flaş tutup damarı görebilirsiniz gaga bir tık daha profesyonellik istiyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Aslında gaga daha riskli bana göre, tırnak için flaş tutup damarı görebilirsiniz gaga bir tık daha profesyonellik istiyor
Gagada çok az ucundan kesince sıkıntı olmuyor bana göre yani direkt fazlalık kısmı kesmek yerine az az kısaltmak daha mantıklı geliyor. Ama ben tırnak kesimine cesaret edemiyorum😅

Bahar Y.

Müdavim
Bana göre tırnakta gagada kestikçe uzuyor 😅 o yüzden anormal uzama olmadığı sürece kesmemek lazım bence

Üst Alt