• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Sultan Papağanı Sürekli Uyuma Nedenleri Nelerdir?

MERVE

Paylaşımcı
SULTAN PAPAĞANI SÜREKLİ UYUMA NEDENLERİ
Ekli dosyayı görüntüle 2318

☆ Sultan Papağanları oyun oynamayı, uçmayı, tırmanmayı çok seven bir papağan türüdür. Sürekli aktif olmak isteyip, sessiz ortamlardan sıkılırlar. Daha sonra dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. Sultan papağanlarının sürekli uyuma nedenleri arasında başlıca 2 neden gizlidir. İlki uyku düzensizliği ikincisi kuşunuzda bir rahatsızlık bulunmasıdır. İkinci nedeni tespit etmek için şu sorulara yanıt vermek gerekir: Kuşum hem uyukluyor hem tüylerini kabartıyor mu? İştahsızlık var mı? Dışkıda değişiklik var mı? Dışarıya karşı ilgisizlik başladı mı? Bu sorulara cevabınız "Evet" ise kuşunuzda bir hastalık bulunması yüksek bir ihtimaldir. En yakın zamanda veteriner hekime gitmeniz gerekir.

☆ Gelelim ilk neden olan uykusuzluk düzenine. Yeterince dinlenmeyen ve uyku düzeni olmayan sultan papağanları gün içerisinde sürekli uyuma eğilimi gösterirler. Peki daha dinç ve aktif kuşlar görmek istiyorsak uyku düzenleri nasıl olmalıdır?

~ Sultan Papağanları günlük 8 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Gün aydınlanmaya başladığı zamanda uyandıkları için bu 8 saati çok iyi ayarlamak gerekir.

~ Uyudukları oda çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. Ideal sıcaklık kuşlar için sağlanmalıdır.

~ Her gün düzenli saat aralığında onları uyutmak gerekir. Yani örneğin bu gün saat 10.00 da uyuyorsa ertesi gün de aynı saatte uyutmalı ve o düzene uyulmalıdır.

~ Uyudukları saat diliminde ortam karanlık ve sessiz olmalıdır. Onları rahatsız edecek hiçbir ses kesinlikle olmamalıdır.

~ Gün içerisinde ufak şekerleme yapabilirler. Bu zamanlarda onları kendi halinde bırakmak gereklidir.

ntugral@

Aktif Üye
Benim kuşumda çok uyukluyor tek ayak üstünde, tüylerini kabartıyor hep birde yemleri yiyor yemesinde problem yok.

laedri

Aktif Üye
Benim kuşumda çok uyukluyor tek ayak üstünde, tüylerini kabartıyor hep birde yemleri yiyor yemesinde problem yok.
İyi günler sitede yeniyim ve eski konulara bakarken sizin cvbinizla karşılaştım bizim papaganimizda şuan tam olarak bu modda tek ayak üzerinde tüyler kabarmış uyukluyor ama yeme de sorun yok siz o zamanlar nasıl bı sonuca varmistiniz

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İyi günler sitede yeniyim ve eski konulara bakarken sizin cvbinizla karşılaştım bizim papaganimizda şuan tam olarak bu modda tek ayak üzerinde tüyler kabarmış uyukluyor ama yeme de sorun yok siz o zamanlar nasıl bı sonuca varmistiniz
Merhaba yeni konu acip detaylandirirsaniz hocalarimiz yardimci olurlar. 👍

kepeneksevinc43

Yeni Üye
Benim kuşumda öyle neden bilmiyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Kübra Arı

Yeni Üye
Sultan papaganimi yeni aldım 8 aylık denildi ama ben emin olamadım tecrübeli arkadaşlarım yardimci olabilir misiniz ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sultan papaganimi yeni aldım 8 aylık denildi ama ben emin olamadım tecrübeli arkadaşlarım yardimci olabilir misiniz ?
Yeni konu açarak video ekler misiniz bu konuda yazmayalım kendinize âit konu açın lütfen 👍

Üst Alt