• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı sivilce

19.merttt

Müdavim
Sultan papağanımin sırt kısmında iki tane sivilce tarzında yara var kuşu arkadaşım bakmadığı için bana verdi konu açmıştım ama gören olmadı sanırım yardımcı olursanız sevinirim 😊

19.merttt

Müdavim
Arkadaşım tentürdiyot sürmüş yaraya ne kadar doğru bilmiyorum ama ne yapmam gerek dışkı fotoğrafi da aticam yeni yapınca şuan 3. Günü olacak bende 3 gün art arda probiyotik verdim Ekli dosyayı görüntüle 24361ve sizce cinsiyeti nedir erkek olduğu söylendi bana ama

19.merttt

Müdavim
Ekli dosyayı görüntüle 24362
Eski ve yeni dışkı flaş açık cekebildim odaklamiyordu tel altına birdaha yapınca atarım 3 gün probiyotik kullandım ama bugün 3. Gün dışkı ilk geldiği güne gore daha toplu ve katı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşun dışkısı kötü salmonella diyoruz genelde bu tür dışkıya. Kuşun kanatta düşüklük gibi durumlar gözlemleniyor mu? Bence götürme imkanıniz varsa kuşa hem röntgen çektirin ve dışkı tahlili yaptirin derim. Üst üste neden probiyotik kullandınız 3 gün 🤔 ağır bir tedavi mi uyguladiniz bu yüzden mi 3 gün üst üste probiyotik takviyesi yaptınız ? Ve probiyotik takviyesi olarak hangisini kullandınız öğrenebilir miyiz?

19.merttt

Müdavim
Kuşun dışkısı kötü salmonella diyoruz genelde bu tür dışkıya. Kuşun kanatta düşüklük gibi durumlar gözlemleniyor mu? Bence götürme imkanıniz varsa kuşa hem röntgen çektirin ve dışkı tahlili yaptirin derim. Üst üste neden probiyotik kullandınız 3 gün 🤔 ağır bir tedavi mi uyguladiniz bu yüzden mi 3 gün üst üste probiyotik takviyesi yaptınız ? Ve probiyotik takviyesi olarak hangisini kullandınız öğrenebilir miyiz?
Entroback kullandim dışkıda ilk geldiğinde bozukluk vardı o yüzden 3 gün kullandım kanatlarında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum uçabiliyor güzel bir şekilde dışkı için ne yapmam lazim ve sırtındaki yaralar için 🤔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kendisi sürekli kanatmak için uğraşıyor mu ? 3 gün üst üste dışkı bozuk diye probiyotik kullanılmamalı. Sonuçta vitamin bile olsa herşeyin fazlası zarar. Yani bu tür yarayı ilk defa gördüm o konuda bir bilgim yok ama kanatacak olursa da hem batikonla pansuman yapabilirsiniz hemde yara çevresine zarar vermemek için geçici süreliğine boyunluk takabilirsiniz kuşa. Ama önceliğiniz kanatlı uzmana goturup yara çevresini göstermeniz. Belki içten gelen bir rahatsızlığı olabilir. Yani iltihaplanma da olabilir pek emin değilim açıkçası. Kuşu bir kanatlı uzmana götürmek daha mantıklı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yara dediğini daha net görebilsem daha net cevaplar veririz ama büyük ihtimalle ur oluşmuş ona tıbbi müdahale gerekiyor 👍

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kanlı tüy kökü kaynaklı ur oluşmuş öncelikle o tüyleri çek temizle batikonla ilaçla duzelecektir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eczaneden alabilirsin iltihap gideciri bir kremde alıp şut geceleri

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eczaneden temin edebilirsiniz yada internetten

Üst Alt