• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanı Salyalı Kusma

Ankara9081

Yeni Üye
Merhabalar, yaklaşık 4.5 yaşında sultan papağanım var. Kendisinin sağ ayağı felç geçirmişti ve veterinere götürdük. Kortizonlu vitamin takviyesi ile 1 haftada kendisine geldi. Aradan 2 gün sonra salyalı kusmaya başladı ve sadece su içiyor. Maalesef yem de yemiyor ve uyukluyor. Yarın kendisini veterinere götüreceğim, daha önce başına gelen var mı? Yardımcı olabilir misiniz, ne yapmalıyım?

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar hoşgeldiniz,yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor güçten düşmesin.Ağzında küf benzeri bi koku var mı veya ağız kısmında beyazlık kursak mantarı olmuş kuşunuz

Ankara9081

Yeni Üye
Merhabalar hoşgeldiniz,yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor güçten düşmesin.Ağzında küf benzeri bi koku var mı veya ağız kısmında beyazlık kursak mantarı olmuş kuşunuz
Ağız kısmında beyazlık yok ama kötü bir koku var ne yazık ki. Önerebileceğiniz mama tarifi var mıdır?

EnesGenç

Eski Forumcu
Her kusma kursak mantarina yorulmamali
Ogutemdigi icin de kusar kusarken de salya denilen enzim çıkarır

EnesGenç

Eski Forumcu
Merhabalar, yaklaşık 4.5 yaşında sultan papağanım var. Kendisinin sağ ayağı felç geçirmişti ve veterinere götürdük. Kortizonlu vitamin takviyesi ile 1 haftada kendisine geldi. Aradan 2 gün sonra salyalı kusmaya başladı ve sadece su içiyor. Maalesef yem de yemiyor ve uyukluyor. Yarın kendisini veterinere götüreceğim, daha önce başına gelen var mı? Yardımcı olabilir misiniz, ne yapmalıyım?
Yem yedimi acaba . Yemediyse elle besleme takviyesi sart👍. Ayriyeten açık yemi kullanıyorsun kapalimi ve yemin fotosunu atarmisin . Birde kuşun kısa bir videosunu görelim

Ankara9081

Yeni Üye
Yem yedimi acaba . Yemediyse elle besleme takviyesi sart👍. Ayriyeten açık yemi kullanıyorsun kapalimi ve yemin fotosunu atarmisin . Birde kuşun kısa bir videosunu görelim
Yem 1.5 gündür yemedi hocam. Bu akşam 8 gibi veterinere götüreceğim akabinde mama ve şırınga alacam. Yemleri kapalı ve 4 yıla yakındır aynı ürünleri kullanıyorum. Fotoğrafları var elimde.

İlk fotoğraf su içmenin hemen sonrası salya gelmesi. Akabinde bir köşeye tünüyor ve uyuyor. Ayrıca iki çeşit yem kullanıyorum. Açıkçası benim de ilk kez başıma geliyor, bilmiyorum ne yapacağım...

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ağız kısmında beyazlık yok ama kötü bir koku var ne yazık ki. Önerebileceğiniz mama tarifi var mıdır?
Kötü koku varsa kursak mantarıdır veterinere götürdünüz mü.Benimde başımdan geçti zeolitle elle besleme yapmanız gerekiyor bu şekilde 1 hafta sürmeden geçmişti

EnesGenç

Eski Forumcu
Elinizde şırınga varsa hemen bebe biskuvisini karın suyla

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yem 1.5 gündür yemedi hocam. Bu akşam 8 gibi veterinere götüreceğim akabinde mama ve şırınga alacam. Yemleri kapalı ve 4 yıla yakındır aynı ürünleri kullanıyorum. Fotoğrafları var elimde.

İlk fotoğraf su içmenin hemen sonrası salya gelmesi. Akabinde bir köşeye tünüyor ve uyuyor. Ayrıca iki çeşit yem kullanıyorum. Açıkçası benim de ilk kez başıma geliyor, bilmiyorum ne yapacağım...
Yem büyük papağanlar için bunların içinde çekirdek,meyve büyük yer fıstığu falan oluyo bunun yerine versela laga veya garden mix kullanın bence.1.5 gün ciddi bi süre kuş ondan halsiz biran önce vakit kaybetmeden veterinere götürün ve aparatları temin edin

EnesGenç

Eski Forumcu
Kremasız bisküvi de olur baya ac. Akşamı bekleyemez . Suyla Kremasız bisküviyi mama haline getirin . Siringada hava olmasın kursagi şişer. Siringaya cek eline al kuşu ağzına hafif hafif sık

Ankara9081

Yeni Üye
Kremasız bisküvi de olur baya ac. Akşamı bekleyemez . Suyla Kremasız bisküviyi mama haline getirin . Siringada hava olmasın kursagi şişer. Siringaya cek eline al kuşu ağzına hafif hafif sık
Dediğiniz gibi bisküviyi su ile yumuşatıp şırınga yardımıyla kursağı dolana kadar verdim. Şu anda dinleniyor, teşekkürler.

Ankara9081

Yeni Üye
Yem büyük papağanlar için bunların içinde çekirdek,meyve büyük yer fıstığu falan oluyo bunun yerine versela laga veya garden mix kullanın bence.1.5 gün ciddi bi süre kuş ondan halsiz biran önce vakit kaybetmeden veterinere götürün ve aparatları temin edin
Dediğiniz gibi büyük o yüzden öbür kaptaki yemi de kullanıyorum. Bahsettiğiniz yeme mutlaka bakacağım. Veteriner ne yazık ki operasyonda o yüzden akşam 8 gibi anlaştık.

Ankara9081

Yeni Üye
Veterinere gittim. Antiseptik verdi. Şu anda tek tük yem yiyor. Akabinde kursağından örnek aldı yarın öğlen sonuçlar çıkacak...

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dacostatin triflucan fungi stop bunlardan birini temin et sıvı olanları suyuna 3*4 damla yada ağızdan 2 damla şeklinde toz olanı suyuna 1 mercimek tanesi kadar

Ankara9081

Yeni Üye
Yardımcı olup ilgilenen herkese teşekkürler. Bu sabah 7 civarlarında kendisini kaybettik...

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Başınız sagolsun

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Başınız sağolsun 😞