• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganı saglık

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar, kusumu veterinere en son götürdüğümde kusumda kursak mantarı gibi hastalıklarla karsilasilmadi, kuşum soğuk algınlığı geçirmiş, bunun üzerine kusuma tekrardan 1 antibiyotik iğnesi birde ateş düşürücü iğnesi yaptılar sonra şırınga ile mikrobu atması için dezenfeksiyon gibi birşey ağzına damlattilar kuşum balgam atmaya başladı klinikte sürekli boynuyla garip garip hareketler yaparak balgam atmaya başladı yediği yemle birlikte, ve kuşumun kafesinin üzerini her zaman polar cinsi örtüyle ortmemi istediler, dediğiniz gibi eczaneden probiyotik damla aldım en iyisi hangisiyse onu verin dedim bana maflor damla verdiler günde 1 damla icecegine yada mama yaptığımda içine koymam gerektigini söylediler, petshopcu arkadaşımın yanına götürdüm veteriner sonrası, kusuma aspur ve dal darı verdi kuşum iğneden dolayı biraz sersemledi ama dal dariyi görünce yemeye başladı ve gözündeki kısıklık düzeldi, veteriner bize antibiyotiği bilerek yaptıklarını, normalde bağışıklığı düşük olan kuşların kaldırıp kaldıramayacağıni anlamak için yaptıklarını söyledi, normalde veterinerlere gelen bazı kuşlara antibiyotik iğnesi yapıldığında bağışıklığı düşük olan kuşların öldüğünü kaldıramadıgini söylediler, yutagini kontrol ettiler yutaginda yediği yemler mevcutmus eğer hiç yememiş olsaydı işimiz daha zor olurmuş, ve veteriner bana özellikle cici bebeyi sütle karıştırıp tanecik kalmayacak kadar ezdikten sonra insülin muadili içine çekip kuşa ağız yoluyla vermem gerektiğini dediğiniz gibi elle bir süre beslemem gerektiğini söyledi, ölecek olsaydı yaptigimiz iğneleri kaldiramazdi dediler. 3 gün sonra tekrardan gözlem yapmamiz gerekiyor kuşunuzu tekrardan getirin bakalım dediler. Petshoptan aspur ve dal dariyi aldım suanlik sadece onları yiyor eskisi gibi pek öyle halsizligi kalmadı yine uyuyor ama çok değil, hastalığından dolayı uyku problemi bozuldu biraz gündüz uyurken bu sefer geceleri sürekli gözleri açık kafeste diğer tunekten diğer tunege atlıyor ötüyor, uyku probleminde zamanla geçeceğini düşünüyorum bana öneride bulunduğunuz vitaminler ve yiyecekler içinde herkese ayrıca çok teşekkür ederim 3 gün sonra tekrardan veterinere götürdüğümde size tekrardan bilgisini veririm :)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Geçmiş olsun sağlıkla büyütün inşallah

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şuan o yüzündeki simetri bozukluğu bile gitti sürekli dal darı uzatıyorum gördükçe yemeye başlıyor dışkısında da sorun yok artık sadece yavaş yavas düzelmesini ve ötüp konuşmasını beklicem

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Önceden içine gömülüp uyuyordu, yani kafasını sağa yada sola büküp tüylerinin arasına gömülüyordu şuanda bu şekilde uyuyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tahta tünek evde var faket geçici süreliğine kusumu küçük kafese aldığım için koymamistim ama koyarım tahta tunek

Üst Alt