• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı sağlık durumu

Limoncuk

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba

Ekim ayında sahiplendiğim bir sultan papağanım var. Geldiğinden beri sürekli hapşırıyor bu durum alerjik olabilir mi? Genelde kaşındıktan sonra arka arkaya hapşırıyor. Bazen kaşınmasan da hapşırıyor.

bir diğer sorum cumartesi günü kuşumu büyük kafese aldım. Biraz durgun gibi yem yiyor konuşuyor. Fotoğrafını ve dışkı fotosunu iletiyorum. Bu arada dün deve tabanı bitkimi yedi sürekli bitkilerin üzerinde ben alıyorum o kaşla göz arası kaçıp yiyor

Bir de gece kafesi örtmeli miyim? Küçük kafeste gerek duymamıştım ama büyük kafeste üşüyor gibi geliyor 😂

Ekli dosyalar

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Sadece hapşurması mı var? Bu arada keşke daha aydınlık bir foto çekseymişsiniz! Tüy bakımı yaptıktan sonra oluyor ise daha detaylı bilgi için. Yıkarken şampuan kullanıyor musunuz veya ilaç sürüyor musunuz? Bunlar çok tehlikeli onun yüzüne değen herşey direk sindirim sistemine gider sürekli ağızla bakım yaptıkları için ve biz insanlar için iğne uçu kadar olan değer onlar için çorba kaşığı gibi düşünün.
bitki konusuna gelince aynı odada olması kesinlikle çok sakıncalı ne kadar dikkatli olursanız olun 1 sn lik bir dikkatsizlik onlar için yeterli
Üşüme konusuna gelince belli eder üşüdüğü zaman veya üşüttüğü zaman tüylerini kabartır sürekli uyur hareketsizleşir

Limoncuk

Aktif Üye
Sadece hapşurması mı var? Bu arada keşke daha aydınlık bir foto çekseymişsiniz! Tüy bakımı yaptıktan sonra oluyor ise daha detaylı bilgi için. Yıkarken şampuan kullanıyor musunuz veya ilaç sürüyor musunuz? Bunlar çok tehlikeli onun yüzüne değen herşey direk sindirim sistemine gider sürekli ağızla bakım yaptıkları için ve biz insanlar için iğne uçu kadar olan değer onlar için çorba kaşığı gibi düşünün.
bitki konusuna gelince aynı odada olması kesinlikle çok sakıncalı ne kadar dikkatli olursanız olun 1 sn lik bir dikkatsizlik onlar için yeterli
Üşüme konusuna gelince belli eder üşüdüğü zaman veya üşüttüğü zaman tüylerini kabartır sürekli uyur hareketsizleşir
Bugün daha aydınlık bir fotoğraf çekip paylaşacağım!

dün akşam hareketsiz tüyü kabarıktı
Gündüz evdekiler keyifli ve tüyünğn kabarık olmadığını söyledi. Akşam tekrar gözlemleyeceğim dışkısını kontrol edeceğim.

bu arada yıkamıyorum kuşumu
Bitki konusunda önlemlerimi alacağım

Limoncuk

Aktif Üye
Güncel dışkı ve fotoğrafları böyle yalnız çok Hızlı uçarken yere düştü bir yere de çarpmamıştı niye öyle oldu anlamadım 😢

Ekli dosyalar

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Hızlı düştü derken? Bazen düşerler kapı arkasında felan konacak yer bocalayıp düşebiliyorlar ama hızlı değilde yavaş yavaş düşerler. Ne kadar süre önce düştü, düştükten sonra hareketlerinde değişme oldu mu

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bu arada kızçenin durumu iyi görünüyor. Dışkı konusunda daha uzman arkadaşlar yorum yapabilir

Üst Alt