- Hastalık Belirtileri
- Salya çıkarma, ağızda köpük oluşumu, dilde beyazlık, kafa sallama
- Hastalık Belirti Tarihi
- 17 Ocak 2026
Merhaba, 31 Aralık ile 2 Ocak arası 3 günlük bir elektrik kesintisi yaşadık, Hatay'da konteyner benzeri bir evde kalıyoruz depremden beridir ve klima ile ısınıyoruz. Dolayısıyla ev soğuk kaldı ama kafesin üstünü 3-4 polar ile örttüm. Sultan papağanım bir kaç gün sonra ağzından salya çıkardı ama her şeyi normaldi, yemesi, içmesi vs. O yüzden anlık bir şey olduğunu düşündüm nitekim tekrarlamadı. Fakat 16-17 Ocak gibi ağzında köpük farkettim yemesi azaldı sonra üretici bir arkadaşın tavsiyesi ile tuz,şeker,maden suyu karışımı bir elektrolit verdim (söylediği oranları seyrelterek 24 saat kaldı kafeste)kuş kendine geldi iştahı açıldı 1 gün temiz su sonra iki gün probiyotik verdim. 3-4 gündür iyi fakat bugün akşam yine ağzında hafif köpük vardı yeme indi yiyemedi ama ağzı kuruduktan sonra yine inip iştahla yedi. Şu an hareketleri normal, hareketli. Ama bu köpük, salya ve dildeki beyazlık nette araştırdığım kadarıyla pamukçuk hastalığı. Burada kuş uzmanı veteriner yok (hatta veteriner arkadaşımı aradım, güvercin besleyen berberimizin kuşlar konusunda kendisinden daha bilgili olduğunu ve Hatay'da bildiği kanatlı uzmanı olmadığını söyledi.) İlaç dozu ayarlamak uzmanlık gerektirdiği için doğal bir yöntem arıyorum. Bilen varsa lütfen yazsın. Son dışkısını bir de köpük oluştuğu anın fotosunu ekliyorum konuya. Son günlerde dal darı, çiğ kabak çekirdeği (4-5 adet), karışık yem, havuç ve ara ara maydanoz sapı yediriyorum.
Ekli dosyalar
-
1.5 MB Görüntüleme: 10
-
1.1 MB Görüntüleme: 10