• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı - Muhabbet kuşu Anlaşırmı ?

crivelli

Paylaşımcı
Arkadaşlar Merhaba , Yavru Sultan Papağanı Almak İstiyorum. Sizce 5 aylık Muhabbet Kuşumla Anlaşırlar mı ? Önce Odamda Sultan Papağanı nı Kendime Alıştırıp Sonra Buluşturmayı Planlıyorum Ama Anlaşırlar mı Tam Emin Değilim Bilgilendirirseniz Sevinirim

Ahmetcan

Paylaşımcı
Arkadaşlar Merhaba , Yavru Sultan Papağanı Almak İstiyorum. Sizce 5 aylık Muhabbet Kuşumla Anlaşırlar mı ? Önce Odamda Sultan Papağanı nı Kendime Alıştırıp Sonra Buluşturmayı Planlıyorum Ama Anlaşırlar mı Tam Emin Değilim Bilgilendirirseniz Sevinirim
Sultan yerine muhabbet alsanız daha mantıklı olur bence. Hem yem olarak hem de kuşa eş olarak daha mantıklı olur.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Anlaşırlar tabiki. Ama Sultanlar biraz daha fazla ilgi isteyen kuşlardır. Buna göre almanızda fayda olacaktır. :)

Mert.

Eski Forumcu
Birbirini kiskanabilir kavga olur olumsuz sonuçlanabilir dikkat edilmesi gereken usullardir

crivelli

Paylaşımcı
Anlaşırlar tabiki. Ama Sultanlar biraz daha fazla ilgi isteyen kuşlardır. Buna göre almanızda fayda olacaktır. :)
Elimden geldiği kadar günde en az 3 4 saatimi ayırırım her zaman kuşlarıma ama kavga etmelerinden birbirlerine zarar vermelerinden korkuyorum biraz

crivelli

Paylaşımcı
Sultan yerine muhabbet alsanız daha mantıklı olur bence. Hem yem olarak hem de kuşa eş olarak daha mantıklı olur.
Kuşumun şu anlık en iyi arkadaşı benim bana çok alıştı yanına muhabbet alırsam benden uzaklaşır diye dusunuyorum ama yanlis mi dusunuyorum acaba

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşumun şu anlık en iyi arkadaşı benim bana çok alıştı yanına muhabbet alırsam benden uzaklaşır diye dusunuyorum ama yanlis mi dusunuyorum acaba
Eş sahibi olmak onların hakkı diye düşünüyorum.. bu arada asıl sorunuzla ilgili, sultan papağanı kıskançtır, sizi sahiplenirse strese girebilir bu da tüylerini yolmaya ve hastalığa sebep olabilir

Mert.

Eski Forumcu
Bence eş alın kuşunuz kutlu olsun sulan alırsanız ters etkili edebilir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Aynı kafeste yaşamadıkları sürece bir problem olmaz. Kafes dışına çıkaracağınız esnada da tek tek çıkardığınız zaman birbirlerine zarar veremezler. İster istemez aynı ortamda duracakları için zamanla birbirlerini görmeye alışacaklardır. Benim ilk iki kuşum 1 muhabbet 1 sultandı. Sadece 1 ay zorluk çektiler ama sonrası çokta iyi anlaştılar.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Anlaştıklarıda oluyor ama nadir! Ben kendim şahit olmadım ama duyduğum kadarı ile muhabbet kuşları sultanlar için ciddi tehlike. Sultan yemek yiyeceği zaman önüne geçip yemesine engel olabiliyormuş! Sultanlar daha uyumlu ve sakinler ama muhabbet kuşları öyle değiller.. Hatta sultan tunekte iken muhabbet kuşu sultanın ayağını ısırıp kanatabiliyor ve ölümcül zararlar verebiliyor diye duydum! Tabiki hepsi aybı değildir ama tavsiye etmem! Belki farklı kafeslerde yaşarlarsa olabilir ama aybı kafeste riskli

crivelli

Paylaşımcı
Değerli tavsiyelerinizden sonra kuşuma eş almaya karar verdim bembeyaz bir muhabbet kuşu almak istiyorum yan yana fotoğraflarını yüklemek nasip olsun inşaallah

Üst Alt