• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı,mantar

afranazz

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
2 Nis 2025
Kullanılan İlaç
Multivitamin,mantar ilacı fakat içmedi ve ben kestim,ense damlası
2022 yılında sahiplendiğim sultan papağanım nisan ayında önce karın bölgesinde ufak bir tüy seyrelmesiyle başlayan,sonra sırtına ve karın bölgesinde yayilan kaşıntı,seyrek tüyler gözlemledim
En yakın veterinere götürdüm kuştan anladığını söyledi, birkaç kez ense damlası yaptı vitamin verdi damlaya devam etti,kafesi ilaçlatti en son da mantar ilacı verdi ama hiçbiri bir işe yaramadı özellikle mantar ilacını hayvan içmiyor bile
Ben kafesi temizlerken zorluk çekiyorum bana bile geçen bir kaşıntı var,kafesi mi degistirmeliyim kuşa ne yapmalıyım bilmiyorum tüy durumunu atsam bir gözlemler misiniz?

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüylerinin resmini atabilir misiniz ☺ Yara, kabuk vs var mı

afranazz

Yeni Üye
Birisi bu konuda bana fikir verebilir mi lütfen..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu şekilde tüy kemirme genelde ya yoğun vitamin eksikliğinde yada stres kaynaklı oluyor. Parazit kaynaklı olsa genelde kökten kopartırlar. Yaşı itibari ile stres kaynaklı olması yüksek ihtimal. Vitamin eksikliği olsa daha önce belli ederdi kendisini.

Eşi varmı? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz.

Tüylerini kemirmeye başlama ve sonrası arasında onu strese sokacak bir değişiklik oldu mu?

afranazz

Yeni Üye
Bu şekilde tüy kemirme genelde ya yoğun vitamin eksikliğinde yada stres kaynaklı oluyor. Parazit kaynaklı olsa genelde kökten kopartırlar. Yaşı itibari ile stres kaynaklı olması yüksek ihtimal. Vitamin eksikliği olsa daha önce belli ederdi kendisini.

Eşi varmı? Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz.

Tüylerini kemirmeye başlama ve sonrası arasında onu strese sokacak bir değişiklik oldu mu?
Eşi yok tek kuş.. sanırım strese girecek bir durumu da olmadı
vitaform kullanıyorduk bitmeden önce . Tüylerini gagasiyla tutuyor ama kopardigini görmedim hiç kafes tabaninda da tüy yok zaten,veteriner bize parazitin tüyü yediğini söylemişti pazartesiden itibaren cumartesiye kadar iki güne bir ense damlasi için çağırdı(daha önce 4 defa da yaptı)ama bilmiyorum ne kadar doğru bir tedavi, çünkü öncesinde de uyuz,mantar, parazit şeklinde sürekli değişen tespitler koydu..sizin önerdiğiniz bir şey var mı rica etsem yardımcı olur musunuz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eşi yok tek kuş.. sanırım strese girecek bir durumu da olmadı
vitaform kullanıyorduk bitmeden önce . Tüylerini gagasiyla tutuyor ama kopardigini görmedim hiç kafes tabaninda da tüy yok zaten,veteriner bize parazitin tüyü yediğini söylemişti pazartesiden itibaren cumartesiye kadar iki güne bir ense damlasi için çağırdı(daha önce 4 defa da yaptı)ama bilmiyorum ne kadar doğru bir tedavi, çünkü öncesinde de uyuz,mantar, parazit şeklinde sürekli değişen tespitler koydu..sizin önerdiğiniz bir şey var mı rica etsem yardımcı olur musunuz
Peçete üzerine yapmış dışkılar görebilir miyim.
Bide hareketi yapınca video çekip ekler misiniz daha canlı görelim
1755450333230.png

Üst Alt