- Hastalık Belirtileri
- Kusma, ishal
- Hastalık Belirti Tarihi
- 7 Tem 2026
- Kullanılan İlaç
- Mikostatin
Merhabalar, 7.5 yaşında erkek sultan papağanım var. 3 gün önce halsizliği vardı. 2 gün önce sabah uyandığımızda kustuğunu gördüm. Sabah ve öğlen olmak üzere 2 kez kustu. Mikostatin ilacı verdim. İştahı çok iyi olmasa da nispeten iyi.(Yemin içinden yulafları vs. seçip yiyor.) İshali var biraz. Veteriner önerisi ile bugün mikostatini kestim. 3 gün ara verip sonra 1 gün daha kullanıp kesmemi söyledi.
Halsizliği de yok şimdilik enerjisi gayet yerinde. Neden kustuğu hakkında çok fikrim yok,kursak mantarı da olabilir, üşütmüş de olabilir veyahut dal darıdan da olabilir.
Sizlere sorum şunlar olacaktı :
1- Probiyotiği bu 3 gün içerisinde hemen başlamalı mıyım ?
2- Haşlanmış yumurta yiyordu - kursak mantarı yapar mı yumurta
3- Grit kumu aldım, bunu nasıl kullanmam gerekir, hemen yemliğine koymalı mıyım yoksa tam olarak iyileşince mi ?
4-Mineral blok taşını yeniledim, kafeste ne varsa atıp dezenfekte ettim. (Onu da aynı şekilde ne zaman vermem gerekir ?)
Halsizliği de yok şimdilik enerjisi gayet yerinde. Neden kustuğu hakkında çok fikrim yok,kursak mantarı da olabilir, üşütmüş de olabilir veyahut dal darıdan da olabilir.
Sizlere sorum şunlar olacaktı :
1- Probiyotiği bu 3 gün içerisinde hemen başlamalı mıyım ?
2- Haşlanmış yumurta yiyordu - kursak mantarı yapar mı yumurta
3- Grit kumu aldım, bunu nasıl kullanmam gerekir, hemen yemliğine koymalı mıyım yoksa tam olarak iyileşince mi ?
4-Mineral blok taşını yeniledim, kafeste ne varsa atıp dezenfekte ettim. (Onu da aynı şekilde ne zaman vermem gerekir ?)