• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanı kusma ve halsizlik

user55

Yeni Üye
Aşağı yukarı 25-30 gün önce aldığımız sultan papağanımız diğer 3 muhabbet kuşumuzdan ayrı bir kafesde yaşıyor , genellikle evde camlar vs. kapalı olduğundan kuşları bol bol salıyoruz ve bizimle eğleniyorlar. Ancak son 3-4 gündür sultan papağanımızda bi halsizlik ve ishal başladı ve bizde akşam saatleri kafesin üzerini ince bir örtü ile kapatıp arabayla veterinere götürdük. O götürdüğümüz zaman akşam soğuğundan falanmı etkilendi bilmiyoruz ama son günlerde kusmaya başladı. Genellikle canı darı yemi çekiyor ve bi yemeye başlayıp 4-5 dakka aralıksız darı yemi yiyor ancak dediğim gibi kusması ve halsizliği var. Veterinerden şırıngada antibiyotik ve zoey vitamin almıştık (resimdeki zoey ve resimde olmayan bi şırıngada antibiyotik) resimdeki diğer "wahlen birds" i ise kuşcudan aldık ve ishalini geçireceğini söyledi bunları suya karıştırıp vericez. İshal için olana daha başlamadık ancak veterinerden aldıklarımızı beraber suya katıp veriyoruz. Bu durumdan nasıl kurtabailiriz bilir kişiler yazarsa çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Hoş geldiniz. Kuşunuzun streamable.com üzerinden videosunu ekleyiniz beraberinde beyaz peçete üzerinde güncel dışkılarını da görelim. Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı, verdiği antibiyotiğin adı nedir? Bahsettiğiniz vitamin yerine Röhnfried ürünleri tavsiye ederiz.

user55

Yeni Üye
Hoş geldiniz. Kuşunuzun streamable.com üzerinden videosunu ekleyiniz beraberinde beyaz peçete üzerinde güncel dışkılarını da görelim. Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı, verdiği antibiyotiğin adı nedir? Bahsettiğiniz vitamin yerine Röhnfried ürünleri tavsiye ederiz.

Şuanda uyuduğu için videosunu çekmeye kıyamadım ama bol fotoğrafını çekebildim. Antibiyotiğinin markasını bilmiyoruzordan şırınga ile verdiler. Gittiğimiz veteriner sadece kuşlara bakan bi yer değil, yoğun bakıma alıcaz ancak makinanın sesinden dolayı korkar diyip bize ilaç verdiler.

Ekli dosyalar

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şuanda uyuduğu için videosunu çekmeye kıyamadım ama bol fotoğrafını çekebildim. Antibiyotiğinin markasını bilmiyoruzordan şırınga ile verdiler. Gittiğimiz veteriner sadece kuşlara bakan bi yer değil, yoğun bakıma alıcaz ancak makinanın sesinden dolayı korkar diyip bize ilaç verdiler.
Kanatlı uzmanlığı yoksa farazi ilaç vermiş olabilirler diye antibiyotik ismini sormuştum. Dışkılarını da ekleyebilir misiniz? Gün içinde kusması oldu mu, iştahı nasıl?

user55

Yeni Üye
Kanatlı uzmanlığı yoksa farazi ilaç vermiş olabilirler diye antibiyotik ismini sormuştum. Dışkılarını da ekleyebilir misiniz? Gün içinde kusması oldu mu, iştahı nasıl?
Hiç bilmiyorum uzmanlığı varmı ama papağan ne normal su içiyor nede antibiyotik + vitaminli suyu içiyor , sadece darı yemi yiyip kusuyor. Evet bugün kusması olmuş hatta çok fazla. Demin kafesinde bi düşer gibi oldu titredi elime aldım tek gözü kapalı kanadını açıp kapattı açıp kapattı Allah korusun elimde can vericek sandım. Çok uyumak istiyor , uyutmamalımıyım? birde şırınga ile ilaçlı suyu vermeye çalıştığımda cırladı biraz bende saldım, Direteyimmi?

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hiç bilmiyorum uzmanlığı varmı ama papağan ne normal su içiyor nede antibiyotik + vitaminli suyu içiyor , sadece darı yemi yiyip kusuyor. Evet bugün kusması olmuş hatta çok fazla. Demin kafesinde bi düşer gibi oldu titredi elime aldım tek gözü kapalı kanadını açıp kapattı açıp kapattı Allah korusun elimde can vericek sandım. Çok uyumak istiyor , uyutmamalımıyım? birde şırınga ile ilaçlı suyu vermeye çalıştığımda cırladı biraz bende saldım, Direteyimmi?
Denge kaybı, kusma halsizlik var ise kanatlı uzmanının görmesi iyi olur. Dışkılarını ekler misiniz? Bilirkişileri etiketliyorum konunuza dönüş yapacaklardır, bulunduğunuz ildeki veterinerlere bakacağım. Dışkı görsellerini ekleyiniz lütfen. @Demet bükay @Semiha S. @Burçak A.

user55

Yeni Üye

Ekli dosyalar

user55

Yeni Üye
Birde papağanım hızlı nefes alıp veriyor , Veteriner solunum enfeksiyonu olabilir demişti

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kafeste grit kum var mı?
Ya sindirim yapamadığı için ya da kursak mantarı başlangıcı vardır. Verilen vitaminlerin çokta etkili olacağını sanmıyorum. İshal için aspur verebilirsiniz. Eğer hava akımında kaldıysa öncelikle kekik çayı yapıp verin. Eğer etkili olmaz ise respiratory turbo kullanın.

Birde papağanım hızlı nefes alıp veriyor , Veteriner solunum enfeksiyonu olabilir demişti
Kuyruğu görünecek şekilde tünekte videosunu atar mısınız?

user55

Yeni Üye
Merhaba. Kafeste grit kum var mı?
Ya sindirim yapamadığı için ya da kursak mantarı başlangıcı vardır. Verilen vitaminlerin çokta etkili olacağını sanmıyorum. İshal için aspur verebilirsiniz. Eğer hava akımında kaldıysa öncelikle kekik çayı yapıp verin. Eğer etkili olmaz ise respiratory turbo kullanın.

Kuyruğu görünecek şekilde tünekte videosunu atar mısınız?

user55

Yeni Üye
Bu kristal kum, grit kum ile değiştiriniz petshoplarda bulabilirsiniz.
bu kumların işlevleri nedir? kum ile geçebilecek birşeymi bu?
dışkısının fotoğrafını atmıştım ishal yapıyor ve hiç su içmiyor her acıktığında 8-9 dakka darı yemi yiyor napmalıyım?

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kamera çok hareketli o yüzden kuyruğun oynayıp oynamadığı anlaşılmıyor.

Grit kum, sindirim sıkıntısı varsa onu geçirir. İshal için haşlanmış pirinç verebilirsiniz. Aspurda verebilirsiniz.

Eğer ağızda koku vs yoksa sindirimden olabilir, koku varsa zeolit ya da kursak mantarıyla alakalı ilaç kullanacaksınız.

Atak hakkında bir bilgim yok. Dış parazit ense damlası yaptırın.

@Demet bükay @Şehmus BAKIR etiketliyorum. Sultanlar hakkında daha çok bilgileri var. O atak dimı yoksa başka bir şey mi daha sağlıklı yorum yaparlar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@mortsvivants @Kübra Ö. Watch WhatsApp Video 2025-06-05 at 19.16.47 | Streamable bazen böyle ataklar geçiriyor kanadını açıp can vericek zannediyorum yardımcı olurmusunuz
Merhaba geçmiş olsun
♦Antibiyotik vermeyin içirmeyin yan etki yapmış olabilir
Muz yedirin antioksidandır , patetes ve prinç haşlayın,ishali keser
Prinç suyunu suluğa doldurun içsin
Büyük ihtimalle yanetkisi yapıyor

Darı yesin istediği kadar yulaf verin doğal probiyotiktir
Dışkılasın bol bol

user55

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
♦Antibiyotik vermeyin içirmeyin yan etki yapmış olabilir
Muz yedirin antioksidandır , patetes ve prinç haşlayın,ishali keser
Prinç suyunu suluğa doldurun içsin
Büyük ihtimalle yanetkisi yapıyor

Darı yesin istediği kadar yulaf verin doğal probiyotiktir
Dışkılasın bol bol
Sağolun, İlaçları kesip dediklerinizi yapıcam ama bir sorunda şu ki su içmiyor ancak şırınga ile zar zor içirebiliyoruz pirinç suyunu şırınga ilemi verelim ve ne sıklıkla şırıngayla su takviyesi yapmamız gerek? çünkü hiçbir şekilde canı çekip ilaçlı sudan veya normal sudan içmiyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sağolun, İlaçları kesip dediklerinizi yapıcam ama bir sorunda şu ki su içmiyor ancak şırınga ile zar zor içirebiliyoruz pirinç suyunu şırınga ilemi verelim ve ne sıklıkla şırıngayla su takviyesi yapmamız gerek? çünkü hiçbir şekilde canı çekip ilaçlı sudan veya normal sudan içmiyor
Rica ederim geçmiş olsun
Antibiyotik acıdır bu yüzden içmez, zorlada olsa su içirin lütfen, günde 2-3 defa verebilirsiniz, şiringa yerine, çay kaşığı da olur,
♦Su içmezse böbreklerde sıkıntı başlar, eğer ki antibiyotik yan etki yapmışsa böbrek ve dışkılama idrar ile atılmalı, su önceliğiniz olsun lütfen, prinç suyu da aynı şekilde şiringa veya çaykaşığı ile verebilirsiniz

user55

Yeni Üye
Rica ederim geçmiş olsun
Antibiyotik acıdır bu yüzden içmez, zorlada olsa su içirin lütfen, günde 2-3 defa verebilirsiniz, şiringa yerine, çay kaşığı da olur,
♦Su içmezse böbreklerde sıkıntı başlar, eğer ki antibiyotik yan etki yapmışsa böbrek ve dışkılama idrar ile atılmalı, su önceliğiniz olsun lütfen, prinç suyu da aynı şekilde şiringa veya çaykaşığı ile verebilirsiniz
Dediğiniz gibi beslemeye başladık şuan iyiye gidiyor gibi ama kanatları titriyor nedendir acaba?
genellikle yaptığı = Watch genellikle olan | Streamable
nadiren yaptığı = Watch arada bir yaptığı | Streamable

Üst Alt