• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kuruma

Melikesultan

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar değerli tecrübelerinize ihtiyacım var. Kuşum 2 hafta önce durduk yere kustu. Salya attı . Sonra rahatladı kendi kendine iyileşti. 1 hafta sonra tekrar kustu bu sefer çok kötü oldu hem yem yem salya kustu hafif kanlı salya kustu . Ve göğüs kafesi aldığım günden beri 3 aydır zayıf . Kusunca iyce farkettim . Kuş kusmaya başlayınca iyice zayıfladım. Bende tedaviye başladı 2 gün flugly ilaç verdim 3 gün mikostatin verdim .bugün kestim. Kuş kusmuyor yemini filan yiyor ama dışkı düzelmedi. Ve ağzını iyce açıp öyle hava alıyor bazen . Bazen de hapsuruk var nadir!! Bir de kalbi tik tık atıyor sesi duyuyorum özellikle ucunca kalp güm güm oluyor . Önerileriniz var mı fotoğrafta son diski var .

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuruma diye kim söyledi ki

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşun tünekte kısa videosunu paylaşın mikostatin iyi olmuş kursak mantarı var dediğinizden yola çıkarak solunum sıkıntısı sezdim üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir kaç kişiye sordum ayrıca bende farkettim göğsü jilet gibi. Çok zayıf
Elle besleme yapın baytril 2*5 alın ağızdan bir damla sedechol yada avi chol alıp hergün içme suyuna damlatın ek olarak elle besleme maması içine multivitamin yapın şu jilet dediğiniz göğüs kemiğinide atın bakalım

Melikesultan

Aktif Üye
Elle besleme yapın baytril 2*5 alın ağızdan bir damla sedechol yada avi chol alıp hergün içme suyuna damlatın ek olarak elle besleme maması içine multivitamin yapın şu jilet dediğiniz göğüs kemiğinide atın bakalım
Elle beslemeye gerek yok hocam kendisi yemeğini yiyor

Bahar Y.

Müdavim
Kuruma diye bir hastalık yoktur 😳 hastalık sonucu zayıflamaya kuruma denir

Melikesultan

Aktif Üye
Kuruma diye bir hastalık yoktur 😳 hastalık sonucu zayıflamaya kuruma denir
Biliyoruz kuş hastaliklar sonucu kurumaya girmiş bunu kastediyoruz zaten hanfendi . Zayıf yani göğsü bıçak gibi. Hastalığı nedir diye sordum farkettiyseniz zaten . Çok bilmislige gerek yok

Merve00

Paylaşımcı
Biliyoruz kuş hastaliklar sonucu kurumaya girmiş bunu kastediyoruz zaten hanfendi . Zayıf yani göğsü bıçak gibi. Hastalığı nedir diye sordum farkettiyseniz zaten . Çok bilmislige gerek yok
Kız kötü bir şey dememiş neden bu kadar sert tepki gösteriyorsunuz? Kimsenin bilmişlik tasladığı yok, herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Tatlı bir dille emoji kullanarak, bilgilendirici bir açıklama yapmış. Üslubunuza dikkat ederseniz memnun oluruz. Geçmiş olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Melikesultan hanım gerginliginizi anlıyorum ama burada herkes yardımcı olmaya çalışıyor aynı şekilde sizde konulara yazıp fikrinizi bilginizi bizimle paylaşabilirsiniz 😊
Mümkünse kuşunuzu mutfak tartısı ile tartıp kilosunu yazar mısınız? Birde ben tunekte kısa bir video görebilir miyim? Verilen ilaçlarla birlikte probiyotik veya karaciğer koruma verdiniz mi? İlaçlari kim önerdi ve teşhisi kim koydu?