• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı kursak besleme sorunu

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Var döktüm yemiyor öğütulmüs de var bütün de var gözlerini yumdu kımildamiyor sık sık nefes almaya vasladi gene bir ara duzeldi dedim yine sık sık nefes alıp veriyor
Ne seviyorsa onu verin. İnşallah hiç birsey olmadan sağlığına kavuşur

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
El beslemede yapılan hatalardan birisi de aparatı kursak yerine solunum yoluna yerleştirmek veya kursağa tam olarak ulaşamamaktır. Mama solunumu engelleyecek düzeyde ciddi oranda ciğerlere ve soluk borusuna kaçmış ise bir kaç dakika içerisinde ölüm gözlemlenebilir ne yazık ki. Besleme yaparken kuşun yüzü size dönük olmalı aparatı gagasının size dönük tarafından sağdan sola doğru 45 derecelik göz kararı açı ile ağzına sokmanız gerekmektedir, aparatın doğru yerde olup olmadığına elinizle kursağa dokunarak bakabilirsiniz. Yavruluktan çıkmış kuşlarda beslenme sonrası halsizlik ve gariplikler görülebilir, aynı sorunu bizzat yaşıyorum her besleme sırasında. Şuan yapmanız gereken önüne kolay kırılabilen tohumlar koymalı kafese hava akışı sağlamalı ve acilen kanatlı uzmanına götürmeniz gerekir. Umarım yavrunuz sağlığına kavuşur.

Üst Alt