• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papagani Koyu yeşil dışkı

Merve Gurbuz

Yeni Üye
Merhaba,
3 gün once petshoptan bir Sultan papağanı sahiplendim. 2 aylık, erkek olduğunu söylediler. Çok ürkek, ısırmıyor ama el uzatınca tıslıyor. Daha önce çok cennet-sevda besledim, tecrübelerime göre çok az yem yiyor. Kabarık durmuyor ama hareketli değil. Hep aynı tünekte oturuyor. Ay yem yediği için az dışkılıyor. Bugün öğleden sonra dışkısının koyu yeşile döndüğünü farkettim. Fotoğraf ekliyorum, bilgili arkadaşlar bir bakarsa çok sevinirim. Yeni geldiği için çekingen durduğunu düşünmüştüm ama bugün dışkısını görünce acaba hasta mı oluyor diye düşündüm...

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba,
3 gün once petshoptan bir Sultan papağanı sahiplendim. 2 aylık, erkek olduğunu söylediler. Çok ürkek, ısırmıyor ama el uzatınca tıslıyor. Daha önce çok cennet-sevda besledim, tecrübelerime göre çok az yem yiyor. Kabarık durmuyor ama hareketli değil. Hep aynı tünekte oturuyor. Ay yem yediği için az dışkılıyor. Bugün öğleden sonra dışkısının koyu yeşile döndüğünü farkettim. Fotoğraf ekliyorum, bilgili arkadaşlar bir bakarsa çok sevinirim. Yeni geldiği için çekingen durduğunu düşünmüştüm ama bugün dışkısını görünce acaba hasta mı oluyor diye düşündüm...
Strese dayalı olarak dışkı böyle olabiliyor. Probiyotik kullanarak düzeltebilir. Tabi yeni alınan kuşlarda ilk olarak koksidiyoz ve kombi mix kürü öneriyorum ben

Merve Gurbuz

Yeni Üye
Tabi yeni alınan kuşlarda ilk olarak koksidiyoz ve kombi mix kürü öneriyorum ben

Teşekkür ederim cevabınız için. kür nedir acaba? Nasil kullanacağız?

Son düzenleme:

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Teşekkür ederim cevabınız için. kür nedir acaba? Nasil kullanacağız?
Kür, kuşların hasta olmaması için aralıklarla ilaç kullanımı. Ben hastalık olmadan ilaç kullanımını tavsiye etmiyorum. İç parazit ilaçları kullanılabilir sitraks gibi ama antibiyotikler kuşun ömrünü kısaltıyor ve bağışıklığını düşürüyor. Aynı zamanda iç mantar tehlikesi de ortaya çıkıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni söylemiş 👍yem yedikçe daha iyi olacaktır

Merve Gurbuz

Yeni Üye
Kür, kuşların hasta olmaması için aralıklarla ilaç kullanımı. Ben hastalık olmadan ilaç kullanımını tavsiye etmiyorum. İç parazit ilaçları kullanılabilir sitraks gibi ama antibiyotikler kuşun ömrünü kısaltıyor ve bağışıklığını düşürüyor. Aynı zamanda iç mantar tehlikesi de ortaya çıkıyor.
Anladım çok teşekkür ederim.

Üst Alt