• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı korku problemi

Buket

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar 2.5 aylık sultan papağanım son 2 gündür tuhaf şekilde herşeyden korkmaya başladı en ufak seste kendini ordan oraya çeviriyor, ısırmaya başladı
10 günlük almıştık ele alışkın mamaya besledi 2 güne kadar hiç problem yoktu ama farklı farklı hareketler sergilemeye panikatak gibi davranmaya başladı neyden olduğunu anlayamadık yardımcı olurmusunuz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba korku ve güvensizlik bu yüzden öyle davranıyor.daha ağır hareketler ile güvenini kazanırsanız alışacak

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
@Ronay Ayk ve @Sehmus BAKIR gerekenleri söylemiş. Benim de eklemek istediğim 1-2 şey var. Eğer sizden çok korkuyorsa 3-4 gün kafes içi eğitim vermeyi deniyebilirsiniz. Kuşlar çok hassas varlıklardır. Örneğin muhabbet kuşları ani bir korkuyla felç dahi geçirebilir. Bu nedenle sakince yaklaşmalısınız. Şimdiden kolay gelsin.

Buket

Yeni Üye
Güven kuş eğitiminde herşeydir bir kez bir şekilde güvenini kaybetmişsiniz sabırla yavaş hareketler hiç bir zaman avuçlamadan sevin,Forumda eğitim yazıları var bir bakım derim.Birde sevdiği yiyecekleri bu işlerde kullanın işiniz kolaylaşacaktır.
🙏 Elimize geliyor yanımızdayken uyuyor kafasını sevmemiz istiyor kafasını eğerek ama herhangi bi ses geldiği zaman korkuyor klima sesi böyle aralarda tık vs seslerden korkuyor bize karşı birşey yok

Buket

Yeni Üye
@Ronay Ayk ve @Sehmus BAKIR gerekenleri söylemiş. Benim de eklemek istediğim 1-2 şey var. Eğer sizden çok korkuyorsa 3-4 gün kafes içi eğitim vermeyi deniyebilirsiniz. Kuşlar çok hassas varlıklardır. Örneğin muhabbet kuşları ani bir korkuyla felç dahi geçirebilir. Bu nedenle sakince yaklaşmalısınız. Şimdiden kolay gelsin.
Bizden korkmuyor herhangi bir sesten korkuyor 😓

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Anladım ve Merve'ye katılıyorum zamanla ona zarar vermeyeceğinizi ve evdeki seslerinde tehlike arzetmedigini anlayınca korkusu geçecektir

Üst Alt