• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kilo

AcemiCan

Aktif Üye
Papağanım fotopraftaki gibidir. Sizce bu normal olması gereken den azmıdır? Çekirdek çok tüketmekte ve yem yememekte gögüsde bulunan tüyde dökülme yok ama gögüsü az siviri ve tüyleri dökük değil.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş çok zayıf. El besleme desteklemelisiniz. Çekirdeği haftada bir tatlı kaşığı verin fazlası karaciğer yağlanması yapar. Seçeneği olmayınca yemini yer. Günde iki kez bir öğünü zeolitli olmak üzere el besleme yapın. Zeoliti beş gün kullanın. Vitamin ve probiyotik ne kullanıyorsunuz. Onarıda el besleme mamasına yine kullandığınız periyodlarda ekleyebilirsiniz.

AcemiCan

Aktif Üye
Kuş çok zayıf. El besleme desteklemelisiniz. Çekirdeği haftada bir tatlı kaşığı verin fazlası karaciğer yağlanması yapar. Seçeneği olmayınca yemini yer. Günde iki kez bir öğünü zeolitli olmak üzere el besleme yapın. Zeoliti beş gün kullanın. Vitamin ve probiyotik ne kullanıyorsunuz. Onarıda el besleme mamasına yine kullandığınız periyodlarda ekleyebilirsiniz.
Nasıl elle besleyebilirim, aparat ismi nedir? Fotoğrafta görünen uygunmu dur?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nasıl elle besleyebilirim, aparat ismi nedir? Fotoğrafta görünen uygunmu dur?
A21 mamayı öneririm. 3 numara el besleme aparatı sultanlar için uygun. Mamaist.com dan alabilirsiniz. Malum sitelerde sahte ürünler olabiliyor. Yorumları iyice değerlendirip alın.

AcemiCan

Aktif Üye
A21 mamayı öneririm. 3 numara el besleme aparatı sultanlar için uygun. Mamaist.com dan alabilirsiniz. Malum sitelerde sahte ürünler olabiliyor. Yorumları iyice değerlendirip alın.
Komşum ile konusucam çünkü evde olamıyorum iş yoğunluğu gereği. Benim için ürünün mamaisten mamayı ve aparatı gönderirmisiniz? Teşekkür ederim. Bugün son gün probiyotik tekrar kullandım 3.gün yarın saadece içme suyu vericem akşam dışkılarını da atarım. Kafesi az önce ozon ile yıkadım iyice duruladım havalanıyor balkonda.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Komşunuz besleyebilir mi? Evde olduğunuz zaman aralığında beslesenizde olur.

Nerede ikamet ediyorsunuz belki yardımcı olacak birileri olur

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşun kilosunu takip ediyor muydunuz ? Daha önce kilosu ne kadardı? Eğer yem yememe durumu varsa elle besleme yapmanız gerekir ve son olarak kuşun beyaz bi peçete üzerine yapılmış yeni dışkı fotoğrafını atar mısınız

AcemiCan

Aktif Üye
Kuşun kilosunu takip ediyor muydunuz ? Daha önce kilosu ne kadardı? Eğer yem yememe durumu varsa elle besleme yapmanız gerekir ve son olarak kuşun beyaz bi peçete üzerine yapılmış yeni dışkı fotoğrafını atar mısınız
Bugün yedi güzelce yemleri. 1 hafta sonra kilosunu tartıp tekrar yazarım. Çekirdekleri ayıkladım. 75 kilosu. Ama 4 yaşında kanadı iyi olmayan papağan da edindim. Onun yanına koydum kafesi genelde evde yokken uyuyorlar mış

AcemiCan

Aktif Üye
Dışkısını yatın akşam atsam? Çünkü 3. Gün yine probiyotik kullanıyorum. Yarın sabah işe gitmeden hemen saade su suluğuna ekleyip akşam paylaşırım. Önce ve sonrası diye

AcemiCan

Aktif Üye
3 gün probiyotik ve aonra su saadece bug0n içti. Dışkısı böyle. Yem yemeyw geliraek öncekine nazaran fazla yiyor

AcemiCan

Aktif Üye
Komşunuz besleyebilir mi? Evde olduğunuz zaman aralığında beslesenizde olur.

Nerede ikamet ediyorsunuz belki yardımcı olacak birileri olur
Şuan kilosu 80 oldu. İdealmi? Göfüs kemiği az daha var ve tüyleri dökülmemiş.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
3 gün probiyotik ve aonra su saadece bug0n içti. Dışkısı böyle. Yem yemeyw geliraek öncekine nazaran fazla yiyor
dışkılar sağlıklı görünmüyor ama daha iyi anlamamız için yeni yapılmış dışkı atarsanız daha iyi yardımcı oluruz

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kaç aylık? Yalşına girmiş sultan papağanına göre 75 ve 80 az 90 üstü olmalı. Bir kaç yemlik kullanın azar azar günde iki defa değiştirin