• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı kaşınma ve kanatma

yellow

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sol kanat eklem bölgesi kaşıma kanatma
Hastalık Belirti Tarihi
10 Kas 2025
Merhaba
Yaklaşık 2 ay önce bir sultan papağanı sahiplendik. Eve geldikten 2 3 hafta sonra sol kanat sırt eklem bölgesi civarıni bağırarak kaşımaya ve kanatmaya başladı.
Veterinere götürdük, boyunluk takildi ve largopen ve triflucan verildi. 10 gün ara ile iki doz iç/dıs parazit yapildi. 20 gün boyunluk ile yaşadı ama çıkardıktan sonra ayni bölgeyi kaşınıp tekrar yara yaptı.
Bu konuda ne yapabilirim. Yardımlarınızı rica ediyorum.Ekli dosyayı görüntüle 98301

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Crystalin Alıp O bölgeye Spreyleme Yapın. Antibakteriyeldir Zararı Yoktur. Mantar vs Varsada Gecirir.

Son düzenleme:

yellow

Yeni Üye
Merhaba
Yazmayı unutmuşum son 10 gündür Creystalin kullanmaya başladık gün içerisinde 2 3 defa veya yoğun kaşındığı zamanlarda sıkıyoruz. Anlık bir rahatlama geliyor fakat sonrasında kaşınma devam ediyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba
Yazmayı unutmuşum son 10 gündür Creystalin kullanmaya başladık gün içerisinde 2 3 defa veya yoğun kaşındığı zamanlarda sıkıyoruz. Anlık bir rahatlama geliyor fakat sonrasında kaşınma devam ediyor.
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin 6 ay sonra tekrar uygulanır
10 gün ara ile

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin 6 ay sonra tekrar uygulanır
10 gün ara ile
Damla ne yapıldı?
♦Ayrıca eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Günde 2 /3 defa bölgeye sürün
Alpulün ağzını bantlayın hava almasın
Canlı parazit akar olma ihtimali yüksek deri altına girer şiddeti kaşınma ve kanatma olur
♦Rif mutlaka kullanın
Bağışıklık sistemi üst seviye olmalı

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba
Crystalin 1 Haftada Etki Göstermez. Ben Yıllardır Kullanıyorum. 3 Ay Her Gun Kullanmanız Gerekiyor.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Largopen hadi neyse diyeceğim de triflucan neden verdi ne teşhis koydu, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı, iç-dış paraziti ne ile yapıldı hangi ilaçlar yada ürün kullanıldı?

yellow

Yeni Üye
Largopen hadi neyse diyeceğim de triflucan neden verdi ne teşhis koydu, gittiğiniz hekim kanatlı uzmanımıydı, iç-dış paraziti ne ile yapıldı hangi ilaçlar yada ürün kullanıldı?
izmir kuş veterinerine gittik. Dışkısında mantar ve parazit tespit ettiği için verdi. Hergün şıkınga ile günde 1 kere verdik 10 gün boyunca.

yellow

Yeni Üye
Damla ne yapıldı?
♦Ayrıca eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Günde 2 /3 defa bölgeye sürün
Alpulün ağzını bantlayın hava almasın
Canlı parazit akar olma ihtimali yüksek deri altına girer şiddeti kaşınma ve kanatma olur
♦Rif mutlaka kullanın
Teşekkür ederim şimdi eczaneden temin ettim kullanamaya başladık. Dış parazitide temin edicem.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
izmir kuş veterinerine gittik. Dışkısında mantar ve parazit tespit ettiği için verdi. Hergün şıkınga ile günde 1 kere verdik 10 gün boyunca.
Mümkünse bir daha gitmeyin asla tavsiye etmiyoruz. (Çok pişman olan var biri de benim) ☺ neyse bu konu da çok yorum yapmak istemiyorum. Bence Demet ablanın dediklerini uygulayın ayrıca @EzgiA arkadaşım İzmir de kesinlikle onun önereceği kliniğe gitmenizi tavsiye ederim.

yellow

Yeni Üye
Mümkünse bir daha gitmeyin asla tavsiye etmiyoruz. (Çok pişman olan var biri de benim) ☺ neyse bu konu da çok yorum yapmak istemiyorum. Bence Demet ablanın dediklerini uygulayın ayrıca @EzgiA arkadaşım İzmir de kesinlikle onun önereceği kliniğe gitmenizi tavsiye ederim.
İlginiz için teşekkür ederim Rif ile tedaviye başladık dış parazitide en kısa zamanda yapacağız.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ezgi hocam İzmir de başka bir kanatlı uzmanı tavsiye eder size😔lütfen oraya tekrar gitmeyin tüm kuşlara genelde aynı teşhis yapılıyor😔😔
İç parazit varsa zeolit tozu kullanın, organ hasarı olmadığı sürece söker atar
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
İç parazit antibiyotik etki etmez florayı iyce bozar bakteriyi öldürmez😔
Antibiyotik enfeksiyon içindir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlginiz için teşekkür ederim Rif ile tedaviye başladık dış parazitide en kısa zamanda yapacağız.
Günde 2/3 defa sürün mutlaka, kaşıntı gün gün azalır, önce yetişkin parazit sonra yumurtalar ölür, kanal açarak ilerlerler parazitler, Rif ampul hücre içine yerleşir destek sağlar savaş başlatır, inanıyorum ve size güveniyorum inşallah kazanacağız bu savaşı😊🤲🤲

yellow

Yeni Üye
Günde 2/3 defa sürün mutlaka, kaşıntı gün gün azalır, önce yetişkin parazit sonra yumurtalar ölür, kanal açarak ilerlerler parazitler, Rif ampul hücre içine yerleşir destek sağlar savaş başlatır, inanıyorum ve size güveniyorum inşallah kazanacağız bu savaşı😊🤲🤲
inş kazanıcağız 😊

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Gazi Vet Buca Emrullah Bey ve Petyum Veteriner Kliniği Derya Hanımı Önerebilirim.

yellow

Yeni Üye
Tekrar merhana
Vilmectin ve rif kullanmaya başladım. Yara kapanmaya başladı ama fotorafta görebileceğiniz kıl kökleri bu şekilde bu durum için ne yapmam lazım.Rif bu durum için uygun mudur?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tekrar merhana
Vilmectin ve rif kullanmaya başladım. Yara kapanmaya başladı ama fotorafta görebileceğiniz kıl kökleri bu şekilde bu durum için ne yapmam lazım.Rif bu durum için uygun mudur?
Merhaba çok şükür toparlamış🤲😊devam edin lütfen Rif destek verecektir tüyler yara kapansın pıtır pıtır çıkacaktir
Probiyotik ve btAmin forte de verin mutlaka

yellow

Yeni Üye
Merhaba çok şükür toparlamış🤲😊devam edin lütfen Rif destek verecektir tüyler yara kapansın pıtır pıtır çıkacaktir
Probiyotik ve btAmin forte de verin mutlaka
Cok teşekkür ederim
Cok yardımcı oldunuz

Üst Alt