• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanı Kanlı Beze

BurakTaskin

Yeni Üye
Sultan Papağanımın 2 gün evvel kanat tüyü düştü fakat ucundan damla damla kan akıyordu. Tüyün tam ucu ise kırıktı ve diğer ufak parçası hala bedenindeydi bende tutup çekince canı yanıyordu ve kan akışı oluyordu bende kendi kendine atar vücut diye bıraktım. 2. Gün baktığımda biraz dokundum ve direkt kan çıktı bende bıraktım. Bugün 3. Günü oldu ve orada bir sivilce gibi bir şey oluşmuş ve içi zan ediyorum ki kan dolu ama çok sert bir şey ve dokununca da tepki vermiyor acı çekme belirtisi yok yine de sizlere sormak istedim ne yapmak lazım?Ekli dosyayı görüntüle 5513

BurakTaskin

Yeni Üye
Üstatlar müsait olunca dönüş yapacaktır pek vakıf olduğum bir konu değil kanama durdu ise şuan mudehale etmeyin
Şuan da kanama yok ve dokununca da ne çığlık atıyor ne de acı çekme belirtisi var 0 tepkili bir hali var ama kocaman şişmiş tabii ki orası

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba orda bir ödem mi oluşmuş? Foto net değil ve daha bölgesini bile anlayamadım daha net foto görebilir miyim?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Orayı kemiriyor mu? Elliyor mu?

BurakTaskin

Yeni Üye
Şimdi fotoğraf çekerken baktığımda bezenin ucunun açılmış olduğunu gördüm herhangi bir kan veya irin akmıyor orası siyah bir kabarıklık olmuş tüy dönmesi deriz ya sanki öyle bir şey

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çinko oksitli pişik kremi sürebilirsiniz. Yaraların iyileşmesini sagliyo ve enfeksiyon kapmamasini önlüyor

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Ben ne olduğunu pek çözemedim. Üstatlar dönüş yapar size.

BurakTaskin

Yeni Üye
Hiç duymadım ama zor çıkan tüyler olabiliyor. Ama bunun öyle bişey olduğuna emin değilim.
Sorun çözüldü veteriner tuttu çekti. Herkes bilgilensin diye bir not bırakayım. Kuşlarda tüyün bir kısmı vücutta kalırsa kılcal damarları da açık kalır ve o tüyden kanama olur. Bu yüzden benim yaşadığım gibi bir durumda ilerlemeden kırık tüyü direkt tutup çekin. Batikon uygulayın yaranın olduğu yere.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bende onu yazacaktim aliver diye kurumuş zaten 👍 geçmiş olsun

Üst Alt