• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kanatta et parçası

rosapetalis

Yeni Üye
merhabalar 2 yaşında dişi sultan papağanı uçarken sol kanat ve gözünü cama çarptı, sonra uçmasında sıkıntı olmadı ama sabah kalktığımızda ağzı burnu kan olmuştu sol kanadında bi şişlik vardı orayı yolmuş ağzıyla. batikon ile müdahale ettim furacin krem sürdük ama büyümeye devam ediyor elimde teramicin göz melhemi var onu sürüyorum sabah akşam daha iyi gibi veterinerle konuştum batikon diyor küçülmesi için ne yapmalıyım lütfen yardım edin...
ilk gün 10 mayıs ve 14 mayıs fotoğrafları
Güncelleme: rif ampul ve teramisin deri melhemi başladık birazdaha iyi çok küçülmedi ama
Yardımlarınızı bekliyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İçi iltihaplı mı? Et parçası ise operasyon gerekebilir. Kanatlı uzmanına götürmeniz uygun olur.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha önce de açtınız bu durumla ilgili konu. İltihaplı gibi durmuyor. O et parçasının alınması lazım. Ve tüy olan yere o kadar krem sürülmez. Krem yağlı olduğu için tüyün formu yapısı değişir. Kanatlı uzmandan biran önce destek alınız.

rosapetalis

Yeni Üye
Kuşta uzman olan veteriner yok alınırsa yaşamas demişler forumlarda ameliyat riskli
Daha önce de açtınız bu durumla ilgili konu. İltihaplı gibi durmuyor. O et parçasının alınması lazım. Ve tüy olan yere o kadar krem sürülmez. Krem yağlı olduğu için tüyün formu yapısı değişir. Kanatlı uzmandan biran önce destek alınız.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O bölgeyi cama çarpabilmeside enteresan geldi bana. Yani kanadını kullanamaz düşer dıştan çarpar. Ama uçarken çarpmalar gelende göğüs kafa bölgesinden olur. Acaba olan birşeydide siz çarpmaya mı bağladınız Ogün farkedince.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşta uzman olan veteriner yok alınırsa yaşamas demişler forumlarda ameliyat riskli
Hayır en kolay yapılabilir operasyon bu tür et parçalarının alımı. Alınması en iyisi olur. İstanbul'a uzak değilsiniz getirebilirseniz buradaki uzmanlardan destek alabilirsiniz.

rosapetalis

Yeni Üye
O bölgeyi cama çarpabilmeside enteresan geldi bana. Yani kanadını kullanamaz düşer dıştan çarpar. Ama uçarken çarpmalar gelende göğüs kafa bölgesinden olur. Acaba olan birşeydide siz çarpmaya mı bağladınız Ogün farkedince.
Şöyle sol gözü ve sol burun deliğide kızarıktı geçti yandan vurdu cama kanatla

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şöyle sol gözü ve sol burun deliğide kızarıktı geçti yandan vurdu cama kanatla
Size yazmıştım oraya dikiş gerekli😔çarpmadan sonra yırtıldı deri büyük ihtimalle ve deri altı doku çıktı, alınıp dikiş atılması gerekli

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayvan küçücük nasıl kaldırsın operasyonu ve burda güvenebiliceğim kuştan anlayam vet yok
Operasyon olmayacak orası yırtık, et dışardan yapışmadı, kanattan çıktı, lokal yapılır, uyuşturulur sprey ile ve 1 dikiş atılır, korkulacak bir durumu yok