• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Kanat Dökülmesi

muzobicer

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kanat dökülmesi
Hastalık Belirti Tarihi
1 Eyl 2021
Merhaba, 1 yaşına yaklaşan bir erkek sultanımız var.Uzun süredir tüyden cıkamadı.Sürekli tuyleriyle oynuyor,silkeleniyor ve bazen büyük kanat tüyü döküyor.Resimlerde de belli oluyor biraz tüyleri azalıyor.Yeni çıkanlar da düzensiz çıkıyor.Kanat altlarında da açılmalar başladı biraz.Yemesinde ve içmesinde sıkıntı olmuyor.Baya da konusuyor ama bos kalınca kanatlarıyla oynuyor.Bazen oynarken kendi bile bağırıyor.(acıtıyor galiba).Sizce nasıl bir tedavi izleyebiliriz?Altına beyaz kağıt koyduk ama bit falan göremedik.

EnesGenç

Eski Forumcu
Kanatlarını açarak net bir fotoğraf çekin bakalim

muzobicer

Yeni Üye
merhaba 1 ay falan önce cektım bunları.Suan biraz bağırdığı için elimize alıp korkutmak istemedik.

EnesGenç

Eski Forumcu
Tüyleri eksik yavruda değil aslında kac aydır sizde

muzobicer

Yeni Üye
mart ayından bu yana bizde.O zamanlar 3 aylık falandı

EnesGenç

Eski Forumcu
Hm anladım. Bana garip geldi yeni aldıysanız çıkmaması normal diyecektim ama şimdi garip . Veterinere götürme imkanınız varmi

muzobicer

Yeni Üye
Aslında veterinere götürdük 1.5 ay önce falan b vitamini ve sırangada bir ilaç verdi tüy dönemine girmiş destekleyin dedi ama hala gelişme olmadı.Ankara'da bildiğiniz veteriner var mıdır?

muzobicer

Yeni Üye
@Taha hocam bu genetik olduğundan düzelme ihtimali yok mu?İlk geldiğinde evde çok güzel ucuyordu ama bu dönemde biraz zorlanınca uçuramıyoruz.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tüy diplerine dikkatli bakın tüpleri içerisinde kan tarzı siyahlık var ise tüy sorunu var bt amin fort öneririm düzenli olarak kullanırsanız tüyleri dökülmemeye başlayacaktır biotin takviyesi yapmanız lazım ek olarak mineral ,d3 ve kalsiyum takviyesi öneririm.

Üst Alt