Direk parmağı uzatınca bu şekilde tepkiler veriyor. @Brkgll aslında böyle bir resim atmisken kuşunuz kanatlarını açıp egzersiz yaptığında dikkat edebilirsiniz kanatları bu şekilde duruyor mu durmuyor mu diye emin olmak için.
Direk parmağı uzatınca bu şekilde tepkiler veriyor. @Brkgll aslında böyle bir resim atmisken kuşunuz kanatlarını açıp egzersiz yaptığında dikkat edebilirsiniz kanatları bu şekilde duruyor mu durmuyor mu diye emin olmak için.
Eşim bu şekilde kanadını açarken cekebilmis videodan ekran görüntüsü aldım yaklaşamıyoruz zaten bildiğiniz gibi kaçıyor uzaktan da bu kadar oldu artık umarım anlaşılıyordur
Hiç dikkat etmedim ona gerçekten ama kuşlar hep sakin şekilde enerjisiz duruyorlardı bir süre izlemiştim kuşları. Peki bunun için yapmam gereken birşey varmı bekleyeceğiz galiba geri çıkmasını
Haftada 2 defa B vitamini verebilirsiniz suyuna 5 damla. Vitamin vereceğiniz gün bir kaç saat sonrasi sulugunu yenileyip taze su verin. Yulaf da verebilirsiniz birde haftada 2 defa güneş görecek yerde olsun kuş çıkar tüyleri önceden bende kanat kesmiştim ama bu kadar değildi yani
Haftada 2 defa B vitamini verebilirsiniz suyuna 5 damla. Vitamin vereceğiniz gün bir kaç saat sonrasi sulugunu yenileyip taze su verin. Yulaf da verebilirsiniz birde haftada 2 defa güneş görecek yerde olsun kuş çıkar tüyleri önceden bende kanat kesmiştim ama bu kadar değildi yani
Merhab üzücü bir haberim var kuşumuz sakatmıs yani kanatları yamuk çıkıyormuş satın aldığım yere gittim iade alalım ve üstüne birazda para verin dedi utanmadan ve benim tanıdığım üretici yavru olmadığını iddia ediyor b vitamini aldık ureticim bir süre kullanın dedi işe yaramazsa deri altı iğne kullanacağız dualarınızı bekliyorum @Feyza T.@Didemkaya
Merhab üzücü bir haberim var kuşumuz sakatmıs yani kanatları yamuk çıkıyormuş satın aldığım yere gittim iade alalım ve üstüne birazda para verin dedi utanmadan ve benim tanıdığım üretici yavru olmadığını iddia ediyor b vitamini aldık ureticim bir süre kullanın dedi işe yaramazsa deri altı iğne kullanacağız dualarınızı bekliyorum @Feyza T.@Didemkaya
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşur yavrucak bana da 11 tane yavru için 'anne babası yoldu' demişlerdi tüylerini, hele ki birinin sırtında sadece deri vardı çıkması imkansızdı paramı da istemedim kuşları da geri vermedim hepsini tedavi ettim (yani en azından tüyler çıkmaya başlamıştı) sonra da teker teker güzel yuvalara uçurdum inşallah sizin yavrunuz da sizin ellerinizde, bakımınızla iyileşir
Yani eğer hastalıktan değil de kesilme durumu varsa zamanla düzelir vitamin takviyesi de yaparsınız 1-2 ay içinde çıkıyor tüyler tekrar diye biliyorum. Ama lütfen, öyle bir durum varsa bile kuşu geri vermeyin, travma yaşayıp korktuğu, zarar gördüğü yere dönmesin
Tüy hastalığı olan kuşlar malesef uçamaz, kuyruk ve kanat tüyleri iyi bakım sonrasında çıksa da yeniden düşer çünkü. Çok çok iyi bir bakımla belki düzelebilir uzun vadede, fakat üretimi sağlanırsa yavrularına da hastalık geçer, bütün yavrular hasta olmasa bile hastalığın taşıyıcısı olurlar, genlerle anne/baba veya atalardan aktarılan bir hastalıktır