• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı kafesten çıkmıyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Siz atın kanatlarını ben bir bakayım

Brkgll

Yeni Üye
Direk parmağı uzatınca bu şekilde tepkiler veriyor. @Brkgll aslında böyle bir resim atmisken kuşunuz kanatlarını açıp egzersiz yaptığında dikkat edebilirsiniz kanatları bu şekilde duruyor mu durmuyor mu diye emin olmak için.
Eşim bu şekilde kanadını açarken cekebilmis videodan ekran görüntüsü aldım yaklaşamıyoruz zaten bildiğiniz gibi kaçıyor uzaktan da bu kadar oldu artık umarım anlaşılıyordur

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kanatlar kesilmiş sanki ucmamasi için. Aldığınız yerde diğer kuşların da kanatları bu sekilde miydi ?

Brkgll

Yeni Üye
Kanatlar kesilmiş sanki ucmamasi için. Aldığınız yerde diğer kuşların da kanatları bu sekilde miydi ?
Hiç dikkat etmedim ona gerçekten ama kuşlar hep sakin şekilde enerjisiz duruyorlardı bir süre izlemiştim kuşları. Peki bunun için yapmam gereken birşey varmı bekleyeceğiz galiba geri çıkmasını

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Haftada 2 defa B vitamini verebilirsiniz suyuna 5 damla. Vitamin vereceğiniz gün bir kaç saat sonrasi sulugunu yenileyip taze su verin. Yulaf da verebilirsiniz birde haftada 2 defa güneş görecek yerde olsun kuş 🙂çıkar tüyleri önceden bende kanat kesmiştim ama bu kadar değildi yani

Brkgll

Yeni Üye
Haftada 2 defa B vitamini verebilirsiniz suyuna 5 damla. Vitamin vereceğiniz gün bir kaç saat sonrasi sulugunu yenileyip taze su verin. Yulaf da verebilirsiniz birde haftada 2 defa güneş görecek yerde olsun kuş 🙂çıkar tüyleri önceden bende kanat kesmiştim ama bu kadar değildi yani
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım 👍

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Rica ederim 🙂

Brkgll

Yeni Üye
Merhab üzücü bir haberim var kuşumuz sakatmıs yani kanatları yamuk çıkıyormuş satın aldığım yere gittim iade alalım ve üstüne birazda para verin dedi utanmadan ve benim tanıdığım üretici yavru olmadığını iddia ediyor b vitamini aldık ureticim bir süre kullanın dedi işe yaramazsa deri altı iğne kullanacağız 😢 dualarınızı bekliyorum @Feyza T. @Didemkaya

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhab üzücü bir haberim var kuşumuz sakatmıs yani kanatları yamuk çıkıyormuş satın aldığım yere gittim iade alalım ve üstüne birazda para verin dedi utanmadan ve benim tanıdığım üretici yavru olmadığını iddia ediyor b vitamini aldık ureticim bir süre kullanın dedi işe yaramazsa deri altı iğne kullanacağız 😢 dualarınızı bekliyorum @Feyza T. @Didemkaya
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığına kavuşur yavrucak 😔 bana da 11 tane yavru için 'anne babası yoldu' demişlerdi tüylerini, hele ki birinin sırtında sadece deri vardı çıkması imkansızdı paramı da istemedim kuşları da geri vermedim hepsini tedavi ettim (yani en azından tüyler çıkmaya başlamıştı) sonra da teker teker güzel yuvalara uçurdum inşallah sizin yavrunuz da sizin ellerinizde, bakımınızla iyileşir 🙏🙏

"Ra"

Yeni Üye
Yani eğer hastalıktan değil de kesilme durumu varsa zamanla düzelir vitamin takviyesi de yaparsınız 1-2 ay içinde çıkıyor tüyler tekrar diye biliyorum. Ama lütfen, öyle bir durum varsa bile kuşu geri vermeyin, travma yaşayıp korktuğu, zarar gördüğü yere dönmesin 😢
Hastalık derken benm kuşumdada aynı problem var nasıl bir hastalık oluyor?

"Ra"

Yeni Üye
Çok seviyorum ama tavuk gibi uçmuyor alalı 3hsfta olucak aldıpımda knatları hep kandı şimdi bakımlı baya gitti kanlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba lütfen linke tıklayarak yeni konu açarak kuşunuzun videosunu streamable com dan ekleyin bakalım 👍

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüy hastalığı olan kuşlar malesef uçamaz, kuyruk ve kanat tüyleri iyi bakım sonrasında çıksa da yeniden düşer çünkü. Çok çok iyi bir bakımla belki düzelebilir uzun vadede, fakat üretimi sağlanırsa yavrularına da hastalık geçer, bütün yavrular hasta olmasa bile hastalığın taşıyıcısı olurlar, genlerle anne/baba veya atalardan aktarılan bir hastalıktır 🙏

Üst Alt