• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Sultan Papagani kafes önerisi

Sygoldex

Aktif Üye
Merhaba kuşum hala aynı şekilde kafes altında çok fazla vakit geçiriyor beni bile yaklaştırmiyor bu kafesi aşırı sahiplendi. Bugün dışarı bile cikartamadim normalde kafesin kapağıni açtığım gibi bana gelir sevdirir benimle oynardı saatlerce. Bugün dışarı çıkmadı ben zorlayınca bir çıkar gibi oldu büyük bir şekilde kakasını yaptı bana da kanat çarptı asabi bir şekilde geri kafesine girdi yumurta falan da yok ama aşırı derecede sinirli kafese yaklaştırmiyor
Kuşun kafesin altını yuvalık, güvenli alan olarak görüyor. Büyük dışkı yapması normal kuluçka da yatan kuşlarda olur. Seni yuvasını bozacak bir tehdit görüyor olabilir. Bunlar içgüdüsel olarak normal davranışlar. Ortam değişmezse bu davranışı uzun süre sürebilir. Kafesin yerini değiştirmeyi deneyebilirsin. Kafesin üst kısmını daha cezbedici hale getir. Alt kısma inişi zorlaştır. Zorla çıkarmaya çalışma ama kafes açık olsun. Yumurta yaparsa alın altından boşuna yorulmasın.

Pikacu

Aktif Üye
Aşağı inmesini nasıl engelleyebiliriz eski kafesinin altı böyle derin değildi alt ızgarasi yukardaydi buna göre öyle bir ızgara alabileceğim bir yer internet sayfası var mı böyle derinde olmaması icin

Sygoldex

Aktif Üye
Aşağı inmesini nasıl engelleyebiliriz eski kafesinin altı böyle derin değildi alt ızgarasi yukardaydi buna göre öyle bir ızgara alabileceğim bir yer internet sayfası var mı böyle derinde olmaması icin
Kafes ölçülerine uygun ızgarayı araştırıp bulabilirsin. Yemliği ve suluğu vs. olabildiğince üstte olsun. Kafesin güncel resmini atarsan düzenleme önerisi yapabilirim.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. Orayı Kendine Yer Seçmiştir. Yumurtasi Olmasa Bile İnip Orada Uyur. Maalesef Çözümü Yok. Ben Kızım İçin Kafesini Değiştirmiştim.

Pikacu

Aktif Üye
Merhaba. Orayı Kendine Yer Seçmiştir. Yumurtasi Olmasa Bile İnip Orada Uyur. Maalesef Çözümü Yok. Ben Kızım İçin Kafesini Değiştirmiştim.
Aşağıda uyumuyor ama çok aşırı vakit geçiriyor teli yukarı çektim uygun kafes altı teli bulana kadar bir şekil idare eder inşallah kafesi yeni aldım zaten herkes bu tarz kafes kullanıyor ama benim kuşum da niye böyle oldu anlamadım

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Anladım. Siz Kafesin Yerini değiştirin. Ve Aşağıya İlgisini dağıtacak Örtü vs Serebilirsiniz. Ben Öyle Yapmıştım. Ama Geçici Çözüm Bunlar Onu da Benimsiyorlar Belli Bir Süre Sonra. Eşi Var mı Bilmiyorum Ama Anne Olursa Belki Vazgecer. Siz Kalsiyum Takviyesi Yapin. Haftada 2 Kere Calcilux Önerebilirim.

Pikacu

Aktif Üye
Kafes tabanınım altını doldurup yukarı çektim öyle olunca yukarı yatağına çıktı inşallah bir daha yapmaz yaparsa videosunu çekip atarım demet abla

Pikacu

Aktif Üye
Anladım. Siz Kafesin Yerini değiştirin. Ve Aşağıya İlgisini dağıtacak Örtü vs Serebilirsiniz. Ben Öyle Yapmıştım. Ama Geçici Çözüm Bunlar Onu da Benimsiyorlar Belli Bir Süre Sonra. Eşi Var mı Bilmiyorum Ama Anne Olursa Belki Vazgecer. Siz Kalsiyum Takviyesi Yapin. Haftada 2 Kere Calcilux Önerebilirim.
Eşi yok aslında aldım birbirlerine ısınmadilar bir türlü ayrı kafeslerde bakıyorum tekrardan aynı kafese koymaya çalışacağım.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eşi yok aslında aldım birbirlerine ısınmadilar bir türlü ayrı kafeslerde bakıyorum tekrardan aynı kafese koymaya çalışacağım.
Tamam Sultanların Bilmiyorum.Ama Yuvayı Erkek Yapıyor Diye Biliyorum. Yuvalik Erkeğin Olduğu Kafeste Olsun.

Üst Alt