• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papagani kafes korkusu

zeybinco

Aktif Üye
Herkese merhaba biraz ilginc bir durum ama ozetle şöyle;
10-11 aylik Sultan papaganim kafesten korkuyor ve sadece yem yemek icin kafese giriyor, uyumak icin dolabin ustune gidiyor.
Bastan anlatayim
Ilk geldiginde 1 ay kafeste durmustu sonra kafesten cikardik bir sure kafesinin ustunde vakit gecirdi sonra omuzumuzda durmaya alisti biz de sadecegeceleri kafese koymaya başladik.
Onun haricinde hep evdeki birinin omuzunda duruyor.
Bir gun gece kafeste uyurken cirpinmaya başladı.
Kanadi yaralandi. Ve kafesten korkmaya basladi.
Korkmadan once kafesin ustunde vakit gecirirdi korktuktan sonra o da azaldi. Hala ani bir sey olunca kafesin ustune gidiyor ama eskisi kadar sık degil.
Kafeste cok az zaman gecirdiginden ve girer girmez cikmak istediginden, vitamin bloklarini ve kalamarini da eskisinden cok daha az yiyor.
Bu da beni endiselendiriyor.
Alistirmak icin kafese daldari koyuyorum ama kafese daldari icin bile girmiyor. Sadece biz odadayken yem ve su icin girip hemen cikiyor.
Bir kere daha gece kafese uyumasi icin koydugumda yine cirpindi bir sey olmadan hemen cikardim. O zaman gerçekten kafeste olmaktan korktuguna emin oldum.
Kafese nasil tekrar alıştırabilirim?
Alcaktayken yukseltmeyi denedim ise yaramadi.
Cekirdek ya da daldari koymak da ise yaramadi.
Kafes onun icin güvenli alan olmaktan cikti.
Boyle bir durumda ne yapabilirim? Benzerini yasayan var mi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sultanlar da bildiğim kadarıyla maalesef gece korkusu var. Odasında loş bir ışık açık bırakmaktan başka çareniz yok gibi ancak yine de tecrübe etmiş arkadaşlarımız yada @Demet bükay ve @Semiha S. hocalarımız daha net bilgi verecektir.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
10-11 aylik Sultan papaganim kafesten korkuyor ve sadece yem yemek icin kafese giriyor, uyumak icin dolabin ustune gidiyor.
Bastan anlatayim
Ilk geldiginde 1 ay kafeste durmustu sonra kafesten cikardik bir sure kafesinin ustunde vakit gecirdi sonra omuzumuzda durmaya alisti biz de sadecegeceleri kafese koymaya başladik.
Korkmadan once kafesin ustunde vakit gecirirdi korktuktan sonra o da azaldi. Hala ani bir sey olunca kafesin ustune gidiyor ama eskisi kadar sık degil.
Kafeste cok az zaman gecirdiginden ve girer girmez cikmak istediginden, vitamin bloklarini ve kalamarini da eskisinden cok daha az yiyor.
Alistirmak icin kafese daldari koyuyorum ama kafese daldari icin bile girmiyor. Sadece biz odadayken yem ve su icin girip hemen cikiyor.
Bir kere daha gece kafese uyumasi icin koydugumda yine cirpindi bir sey olmadan hemen cikardim. O zaman gerçekten kafeste olmaktan korktuguna emin oldum.
Gece korkusu her kuşta var maalesef o yüzde gece lambası kullanın. Kafese alıştırmak için en sevdiği oyuncaklarını , yemlerini koymayı orayı güvenli bir yer olduğunu fark ettirmeniz lazım. Bir süre her şeyini kafesin içinde yapın sevin yemek yedirin oynattırın tek başına bırakmayın hemen sizle alışsın biraz güvenli olduğunu sonra yavaş yavaş 30 dakika 1 saat 2 saat sürelerle tek bırakırsınız en güvenli ve hızlı yol budur kuşa zarar vermeden korktuğu bir şeye. Benim sultanım onu uzun süre sevince uykuya dalıyor belki sizde de öyle bir şey olabilir. Uyumaya başladığı an sessizce kafesinden uzaklaşın hafif hafif. Ya da başka bir kafeste deneyin daha büyük bir şey olabilir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Odasını loş ışıklı tutarak gecee mutlaka kafese koyun. Dışarısı onun için daha tehlikeli. Korktuğu kafes değil. Sultanlar ani ses, hareket vs sinek vızıltısından bile korkan kuşlardır. Kafesi geniş ve kanat çırptığında çarpacak tünekler vs yoksa yani içi ferahsa sorun olmaz. Sizin tesadüf üst üste olduğu için kafeste korkuyor diye düşünmüşsünüz ama bu sultanların birçoğunda olan bir durum. Kafes ortamını görebilir miyiz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bastan anlatayim
Merhaba korku ile çok tedirgin olmuş, kafesi değiştirebilirsiniz, yerini değiştirebilirsiniz, geceleri mutlaka kafeste kalmalı en güvenli alan evidir, gece TV yi açık bırakın sessiz çok az çalışsın üzerini örtün isterseniz

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kafeste yanlış bir şey yok. Sadece akıllı yemliği çıkartın sultanlar büyük olduğu için sığmazlar zorlanırlar yerken. Onun yerine ortadaki gibi bir plastik veya metal ( en iyisi bence bu) yemlik takmanız. O ortadakinin içinde ne var anlayamadım tam ama mama galiba.

zeybinco

Aktif Üye
tamamdır. o büyük beyaz yemliğin içine büyük bir mineral blok koydum. blogun arkasını kemiriyordu, asılan kısmını. ben de bu şekilde engel oldum. akıllı yemliği çıkaracağım hemen

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben akıllı yemlik kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım. Kafes düzeniniz yanlış. Fazla tünek var. Sultanlar tünekten tüneğe atlayan kuşlar değildir. Kafes tellerinde gezinirler. Kapıya paralel sabit tek tünek yapın. Sağa sola gidip gelir. Kafes tellerinde de rahat gezer. Bu kafeste kanat çırparasa çırpındıkça kanatlarını yaralar. Canı yandıkça da daha çok korkar. Küçük beyaz sulukta ne var?

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafes düzeni bu şekilde geliştirebileceğim/ yanlış yaptığım bir şey varsa lütfen söyleyin. Bugün elimle alıp kafese koydum ve kafeste besledim. kafesin üstüne oyuncak koydum. merdiveni sevdiğini fark ettim.
Merhaba Kafes pirinç oldukça iyi, kalın ve enine tünek takabilirsiniz, akıllı yemlik bende kullanamadım geniş uzun yemlik ve çelik kullanıyorum

Üst Alt