• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

SUltan papağanı kafes düzeni

berk34

Yeni Üye
Abilerim , ablalarım herkese merhaba

papağanımın kafes düzeni nasıl sizce bazıları yatay tek bazıları dikey diyor yani kimi enine kimi boyuna tak diyor. nasıl yapabilirim, ayrıca bana alışsın diye hiç oyuncak takmadım kafese , sizce oyuncak takmalı mıyım yada en azından 1 salıncak alsam mı ?

. WhatsApp Image 2026-08-31 at 09.53.33.jpeg

Son düzenleme:

Pinhan

Yeni Üye
Merhaba. Benimde dişi Lutino sultan papağanım var. Buradan okuduğum ve aynı zamanda bana verilen tavsiyeler doğrultusunda tünekleri bu şekilde değil de enine yerleştirmeniz daha doğru olur. Bende enine kullanıyorum, çoğunlukla yüksekte olmayı sevdikleri için sadece ekstradan bir tünek yukarıda dikey şeklinde kullanıyorum. (Orada uyumaya alıştığı için çok seviyor.) 2 tünek yeterli fikrimce. Ve mutlaka kalın ve yuvarlak tünek kullanın. Hem ayakları için hem de tırnaklarını kendilerinin törpülemeleri açısından iyi bir yöntem. Yemliğiniz çok aşağıda kalmış gibi duruyor, yeni düzenle onu da orta kısma tünek hizasına alabilirsiniz daha iyi olacaktır. Sırf size alışması için kafese oyuncak koymamak da biraz bencillik olur. Çünkü çok çabuk strese girebiliyorlar ve o stresi atmaları gerekiyor. Salıncak da olur, boncuklu ve ipli oyuncaklar oluyor onlardan araştırıp bakabilirsiniz. Bol bol ilgi verin ve konuşun, ilgi aşığı oluyorlar. Kafes içi eğitim videoları var yapmadıysanız göz gezdirin, ben ilk sahiplendiğimde izleyerek kendime alıştırmıştım. Bunlar kendi fikirlerim, başka yorum yapanlar da illa olacaktır. Ömrü uzun olsun. 🙏

Üst Alt