Akıllı yemlik olurmu buna birde kalamar kemiğim gaga taşım var takmadığım kumum bitti pazartesi alıcma sultan papağanı için ekstra bişi almama gerek varmı
Akıllı yemlik olurmu buna birde kalamar kemiğim gaga taşım var takmadığım kumum bitti pazartesi alıcma sultan papağanı için ekstra bişi almama gerek varmı
Mandalı taktığınız hizaya kapıya paralel tek tünek takmanız yeterli. Ancak bu tünekler olmaz. Yarısı boşta denge bozar. Daha uzun tünek almalısınız. Yada kendinizde yapabilirsiniz. Oklavadan veya ahşap Vileda sapından kafesiniz ölçüsünde kestirip içine oyuk açarak takabilirsiniz. Yada kenara kroşe takarak asabilirsiniz. Bu yemliklerde de kafesin taban ızgarasından uzanarak yedikleri için rahat oluyor sorun yok. Izgara daha aşağıda olsaydı yemesi sıkıntı yaratırdı. Kendim akıllı yemlik kullanıyorum onda da sıkıntı olmuyor.
akıllı yemlikten yiyemez, taktığınız yemliktende yiyemez halsiz düşebilir. ya yer mamalığı alın ya güveç alın yada ağzı büyük içten takılmalı sultan papağanı yemliği alın. uygun yemliği alana kadar yere çay tabağıyla yem koyun.
Mandalı taktığınız hizaya kapıya paralel tek tünek takmanız yeterli. Ancak bu tünekler olmaz. Yarısı boşta denge bozar. Daha uzun tünek almalısınız. Yada kendinizde yapabilirsiniz. Oklavadan veya ahşap Vileda sapından kafesiniz ölçüsünde kestirip içine oyuk açarak takabilirsiniz. Yada kenara kroşe takarak asabilirsiniz. Bu yemliklerde de kafesin taban ızgarasından uzanarak yedikleri için rahat oluyor sorun yok. Izgara daha aşağıda olsaydı yemesi sıkıntı yaratırdı. Kendim akıllı yemlik kullanıyorum onda da sıkıntı olmuyor.
hayvana eziyet çektirmeye gerek yok uygun yemlik alması daha doğru olur şu anlık çay tabağı koysun hocam. düzgün yönlendirelim yeni kuş sahiplerini hocam. (yanlış anlamayın dediğimi lütfen.)
hayvana eziyet çektirmeye gerek yok uygun yemlik alması daha doğru olur şu anlık çay tabağı koysun hocam. düzgün yönlendirelim yeni kuş sahiplerini hocam. (yanlış anlamayın dediğimi lütfen.)
Estağfurullah yanlış anlaşılacak bir durum yok herkes deneyimini paylaşıyor sonuçta. Ben şuan iki şekilde de sultan için kullanıyorum sıkıntı yok. Kafesin şekli ilede alakalı. Dediğim gibi ızgara az daha aşağıda olsa yiyemez ama şu haliyle çokta iyi yiyorlar. Keza akıllı yemlikte de sıkıntı yaşamadım. Deneyimlemediğim birşey için asla yönlendirme yapmam. Siz kullandınız sanırım ne gibi sıkıntı oldu belki benim görmediğim birşeyi görmüştürsünüz o yüzden soruyorum.
Ben ayarladım bide benim eski kuşum sütlaç geçen hafta kapıya sıkışıp ölmüştü hiçbi hastalığı yoktu aslında o yüzden papağan almıştım neyse onun kafesindeki malzemeleri kullanabilirmiyim sıkıntı olmaz dimi
(Sıkıntı yoksa nereye asmalıyım)