• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanı Kabarma ve Dışkısı

Omerke

Paylaşımcı
İlk sultan papağanı tecrübem olduğu için sorularım size basit gelebilir bir kaç sorum var
kuşum uyurken fotoğraftaki gibi kabarık duruyor bu normal mi?
Gördüğüm kadarıyla dışkı yapısı sağlığı ile alakalı önemli bilgiler veriyor bende paylaşmak istedim bu dışkılar normal mi?20240214_021115.jpg20240214_021219.jpg20240214_021236.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Uyumazken bir video rica edebilir miyiz. Yeni mi sahiplendiniz peki. Takviye veriyor musunuz. Bunlar hakkında da bilgi alalım.

Omerke

Paylaşımcı
Uyumazken bir video rica edebilir miyiz. Yeni mi sahiplendiniz peki. Takviye veriyor musunuz. Bunlar hakkında da bilgi alalım.
Videoyu ekliyorum. Evet yeni pazar günü sahiplendim. Takviye olarak şu anlık bir kez aminosol verdim. Sanki böyle kabarık durmuyorken bile hafif titriyor gibi oda da kalorifer açık.

Omerke

Paylaşımcı
Videoyu ekliyorum. Evet yeni pazar günü sahiplendim. Takviye olarak şu anlık bir kez aminosol verdim. Sanki böyle kabarık durmuyorken bile hafif titriyor gibi oda da kalorifer açık.
Ayrıca hapşırması var şimdi eve gelince farkettim 15 dakikada bi 5 kez hapşurdu suyuna kiki solunum sistemi takviyesi kattım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eve geleli üç gün olmuş. Stres yapması kanat titremesi normal. Video da da elzem bir durum gözüme çarpmadı açıkçası. Dışkı da şu anlık düzensizlik te olması normal. Zaten dışkılar çok problemli durmuyor duranlar da ortama yeni gelmesine yoruyorum. Düzenli dışkı takibi yapınız. Takviyeleri ihmal etmeyin yalnız. Gervit ve entrobac ı. Kekik spreyi yada turbo respiratory alıp hapşırık tuttuğu zamanlarda cereye gelecek şekilde fısfıslama yapabilirsiniz. Benim yorumlarım bu yönde. 😊 Aklınıza takılan bir şey varsa yine sorabilirsiniz.

Omerke

Paylaşımcı
Eve geleli üç gün olmuş. Stres yapması kanat titremesi normal. Video da da elzem bir durum gözüme çarpmadı açıkçası. Dışkı da şu anlık düzensizlik te olması normal. Zaten dışkılar çok problemli durmuyor duranlar da ortama yeni gelmesine yoruyorum. Düzenli dışkı takibi yapınız. Takviyeleri ihmal etmeyin yalnız. Gervit ve entrobac ı. Kekik spreyi yada turbo respiratory alıp hapşırık tuttuğu zamanlarda cereye gelecek şekilde fısfıslama yapabilirsiniz. Benim yorumlarım bu yönde. 😊 Aklınıza takılan bir şey varsa yine sorabilirsiniz.
Teşekkürler yardımınız için normali bilmediğim için normal ile anormalin ayrımını yapamıyorum 3 gün oldu ama bence çok alıştık birbirimize omzumda vs uyuyor felan onu çok sevdim bir şey olacak diye korkuyorum farklı bir durum olursa tekrar sorarım yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşlar yer değişikliğinde stress olurlar illaki alışma süreçleri olur. Bu dönemde durgunluk ötmeme yem yememe ishal gibi durumlar son derece normal. Max 1 hafta kadar olan kısmı. İlk günden sonra yavaş yavaş alışır kuşunuz yem yemeye başlar ve dışkısıda düzelir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni yazmişlar iyi takip edelim 👍