Sultan papğanım ele alışkın ama kafesten elimle aldırmıyor aldığımda kanatıcak şekilde fena ısırıyor dışarda tutuyorum birşey yapmıyor. Gagası cok sivri ucundan kessem nasıl olur
Hayır gagayi kesmek doğru olmaz. Sonuçta yem kirmasini sağlıyor gagaları, çok sivriyse eğer kafesinizde gaga taşı kalamar kemiği bulundurmalısınız. Bu arada kuşunuz kaç aylık? Yeni mi aldiniz
Siz direk almaya çalışmayın. Sanırım başta kafes içi alıştırma yapmadınız, önce araştırıp kafes içi ele alıştırma yöntemini uygulayın, zamanla kafeste de elinize gelecektir. Kafes onun özel alanı olduğu için rahatsız olmasi normal ama eğitim ve zamanla öğrenir
Birde resmi varsa görebilir miyim ? Kafes içinde zorla almaya kalkmaniz onu hircinlastirip size zarar vermesine sebep olabilir zaten. Ele alışık bile olsa kuşların geneli kendini korumak için gagasını kullanıyor kafes kapağını açık bıraksaniz kendi isteğiyle çıktığında zaten size alışık ise gelecektir. Yoksa kuşunuz size olan güvenini kaybedip yabanilesebilir
Birde resmi varsa görebilir miyim ? Kafes içinde zorla almaya kalkmaniz onu hircinlastirip size zarar vermesine sebep olabilir zaten. Ele alışık bile olsa kuşların geneli kendini korumak için gagasını kullanıyor kafes kapağını açık bıraksaniz kendi isteğiyle çıktığında zaten size alışık ise gelecektir. Yoksa kuşunuz size olan güvenini kaybedip yabanilesebilir
Hayır gagayi kesmek doğru olmaz. Sonuçta yem kirmasini sağlıyor gagaları, çok sivriyse eğer kafesinizde gaga taşı kalamar kemiği bulundurmalısınız. Bu arada kuşunuz kaç aylık? Yeni mi aldiniz
Elinize gelmek istemiyor olabilir. Gagasini kesmeyin . Sizin Elinizi kesseler ne yaparsınız aynı şekilde. Birde sizi evinizden zorla almak isteseler siz ne düşünürsünüz.
Sultan papağanlarında tırnak kesimi bile riskli bişey kaldıki gaga kesme kanadımı bide durmuyo kan kendileri düzeltiyo genelde inşALLAH yanlış bişey yapmaz
Bu kafes sultan papaganlarina göre uygun bir kafes değil, tül de olmamalı, öncelik kuşun içerde guvende hissetmesi ve rahat hareket etmesi için muhabbet kuşu kafesi değil büyük kafes tercih etmelisiniz
Pearl Sultanlar gerçekten çok güzel MAŞALLAH ısırma olayı geçer zamanla ama seni ısırdığında elini hep kaçırma kaçırırsan daha güçlü ısırır seni
sultanlar ısırdığında her el kaçırman onu güçlendirir ısırsın bırak parmağını bişey olmaz az idare et kuşu
Dişileri kandırmak alıştırmak kolay, ama erkeğe alıştırmak çok çok zaman alabiliyor bu yüzden 5-6 aylık bir papağan alınması yerine yavruyken alınması daha çok tercih edilebilir hem fazla isiramiyorlar hem de çabuk alistirabiliyoruz erkek dişi farketmeksizin ama sizin dediginiz gibi ver elini kaçırma demek te bazen pek işe yaramiyor özellikle yetişkin sultanlar için
benim erkek var wf uysal Allahtan öpücük filan atıyo dudaktan bi erkek daha var 2 yaşında büyük getirdiler bana onu yetişkinken alıştırmak zor
dediğin gibi 2 aylık başlıcan erkek sultanı sevmeye eğitmeye süper oluyo büyük erkek sultan kimseyi almayı önermem eğitimliyse evcilse uygun
ama hiç ilgi görmemiş kafes öyle durup yabani alıştıysa fena ısırıyo yani
Valla benim aldığım suanki yavrusu olan yetişkin erkek konuşmuyor şarkı söylemiyordu. Şuan bir tek şarkı söylüyor elden ceviz vs. Şeyler veriyorum onda problem yok ama sinirlendiğinde kaptığı an hem bırakmıyor hem kan içinde bırakıyor
Sultan papağanlarında tırnak kesimi bile riskli bişey kaldıki gaga kesme kanadımı bide durmuyo kan kendileri düzeltiyo genelde inşALLAH yanlış bişey yapmaz
Bu kafes sultan papaganlarina göre uygun bir kafes değil, tül de olmamalı, öncelik kuşun içerde guvende hissetmesi ve rahat hareket etmesi için muhabbet kuşu kafesi değil büyük kafes tercih etmelisiniz