• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanı İshal

Laihoist

Yeni Üye
Herkese merhaba, iyi forumlar.

Sultan papağanım bu sabah itibarıyla neredeyse idrar kıvamında, tamamen sulu dışkı yapmaya başladı. Gözlemlediğim kadarıyla iştahı da azalmış; eskisine göre daha az yemek yiyor. Ayrıca göğüs kafesi de hafif belirginleşmiş gibi geliyor. Belki bana öyle geliyor da olabilir, emin değilim; ancak hafif bir belirginlik fark ettim.

Buna rağmen enerjisinde herhangi bir düşüş yok. Oldukça hareketli; uçuyor, zıplıyor, kaçıyor ve genel davranışlarında bir değişiklik görünmüyor.

Bu durumda ilaç kullanmalı mıyım? Önerebileceğiniz bir tedavi yöntemi veya yapmam gereken farklı bir uygulama var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun yeni yapılmış dört beş dışkılarını görebilir miyiz. Mümkünse temiz bir beyaz peçete üzerine olsun. Ve net şekilde videosunu da görelim. Kullandığınız probiyotik var mı.

Laihoist

Yeni Üye
Merhaba kuşun yeni yapılmış dört beş dışkılarını görebilir miyiz. Mümkünse temiz bir beyaz peçete üzerine olsun. Ve net şekilde videosunu da görelim. Kullandığınız probiyotik var mı.
Hicbir probiyotik kullanmadim, kullanmiyorum. En kisa surede de fotograf ve videoyu gondercegim. Kuşum oldukca hareketli, ucabiliyor ve asiri fazla su iciyor. Sadece gunden gune yemek yeme isteginin kesildigini fark ediyorum. Ilgilendiginiz icin tesekkurler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuş sadece ürat atmamış ama yeşil kısım var ama dışkı suyu çok fazla açlıktan ziyade çok su tüketimi yaptığı için dışkı sulu. Videodaki görüntüsü iyi. Dışkılar sürekli böyle sulu ise böbrek sorunu olabilir yada sindirim sisteminden kaynaklı bir mantar da bu şekilde dışkılamaya sebep olabilir. Basit bir sindirim sistemi sıkıntısı varsa kaliteli probiyotik fayda sağlar ama bakteriyel yada ilerlemiş mantarı probiyotik çözmez. Siz kaliteli probiyotik temin ediniz entrobac yada prozim plus gibi. Dört gün kadar suyunu tazeleyerek verin sonra dışkı takibi yapın sorun hala devam ederse o zaman kanatlı uzman görüşü iyi olur.

Laihoist

Yeni Üye
Kuş sadece ürat atmamış ama yeşil kısım var ama dışkı suyu çok fazla açlıktan ziyade çok su tüketimi yaptığı için dışkı sulu. Videodaki görüntüsü iyi. Dışkılar sürekli böyle sulu ise böbrek sorunu olabilir yada sindirim sisteminden kaynaklı bir mantar da bu şekilde dışkılamaya sebep olabilir. Basit bir sindirim sistemi sıkıntısı varsa kaliteli probiyotik fayda sağlar ama bakteriyel yada ilerlemiş mantarı probiyotik çözmez. Siz kaliteli probiyotik temin ediniz entrobac yada prozim plus gibi. Dört gün kadar suyunu tazeleyerek verin sonra dışkı takibi yapın sorun hala devam ederse o zaman kanatlı uzman görüşü iyi olur.
Ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim. Yakin zamanda bi ust solunumla ilgili bir sıkıntı yasamisti, nefes alis verisinde ses cikariyordu fakat o gecti. Onun kalintisi olarak bi sorun mu var acaba diye dusunmeye basladim. Yemek yemedigi icin de gogus kafesi biraz belirgin gibi hissediyorum, psikolojik de olabilir belki ama bana oyle geldi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim. Yakin zamanda bi ust solunumla ilgili bir sıkıntı yasamisti, nefes alis verisinde ses cikariyordu fakat o gecti. Onun kalintisi olarak bi sorun mu var acaba diye dusunmeye basladim. Yemek yemedigi icin de gogus kafesi biraz belirgin gibi hissediyorum, psikolojik de olabilir belki ama bana oyle geldi
Üst solunum yolu enfeksiyonun geçmiş olması tek başına sulu dışkılamaya sebep olmaz. Videoda kuşun genel hâli iyi gibi. Elle analizden ziyade kilosu için hassas terazi daha sağlıklı bilgi verir. Hassas tartı bulup ölçerseniz iyi olur. Kuş kilo vermeye ve kabarıklık halsizlik iştahsızlık başlarsa o zaman kanatlı hekimin görmesi uygun olur. Şimdilik dediğim gibi probiyotik takviyesi yaparak kuş takibe alınabilir.

Üst Alt