sizin de anladığınızdan pek emin olamadım açıkçası tabii anlamak çok önemli değil araştırılır öğrenilir ama çok ilgi ister güvercinle karşılaştırmasak daha iyi olur. ve siz bedava almış olsanız da sonrasında çok masrafı çıkabilir, günlük ilgi ve bakım, düzenli temizlik, takviyeler ister. tüm bunlarla uğraşacağınızı pek sanmıyorum. @Şehmus BAKIR mardine gelecekti sanırım, umarım bu konuda yardımcı olabilir ve sevdiği için isteyen birine gider.
ben bu kuşu vermek istiyorsunuz sandım yanlış anladım galiba. yani kuşun yemi günde 1 2 defa kontrol edilmeli siz haftada bir yeter mi diye soruyorsunuz 'dert 'de olmuş başınıza. yazık etmeyin hayvana,ilgili birine verin.
Tamam soleyin bende uygulamaya calisiyim ozaman nasıl bakıcaz sultan papağanına bide çok masraf çıkarmaz bence yemini suyunu veririz daha başka ne masrafi var ki
Tamam soleyin bende uygulamaya calisiyim ozaman nasıl bakıcaz sultan papağanına bide çok masraf çıkarmaz bence yemini suyunu veririz daha başka ne masrafi var ki
benim sultanım yok muhabbet kuşum var ama yukarıda dediğim gibi takviyeler (vitamin, probiyorğk gibi) ek gıdalar (tohumlar,mamalar), kafesinde temizliği için ürün, haftalık temizlik vs. gerçekten bakmak istiyorsanız arkadaşlar da yardımcı olurlar sultanları daha iyi bilenler. çocuğunuz da kaç yaşında bilmiyorum ama çocuklar hayvan sevmeyi bilmiyor çoğunlukla zarar veriyor. onun içinse o bakacağı yaşa gelince kendisi alabilir bence.
benim sultanım yok muhabbet kuşum var ama yukarıda dediğim gibi takviyeler (vitamin, probiyorğk gibi) ek gıdalar (tohumlar,mamalar), kafesinde temizliği için ürün, haftalık temizlik vs. gerçekten bakmak istiyorsanız arkadaşlar da yardımcı olurlar sultanları daha iyi bilenler. çocuğunuz da kaç yaşında bilmiyorum ama çocuklar hayvan sevmeyi bilmiyor çoğunlukla zarar veriyor. onun içinse o bakacağı yaşa gelince kendisi alabilir bence.
Sultan Papağanı Bakımı 1900’lü yıllardan itibaren oldukça popülerleşen sultan papağanları sohbet kuşları arasında en çok beslenenlerden biridir. Aslen ana vatanı Avustralya’dır. Genellikle Kakadu cinsi papağanlar ile sıkça karıştırılırlar. Oysa sultan papağanlarında kuyruk kısmı daha...
Sultan papağanını almaya karar veren bir hobici hangi kafesi alıcağını ,Sultan papapağının hangi kafesde rahat ediceğini ,Sultan papağanı kafes boyutlarının ne olacağını ve kafesinde neler olması gerektiğini merak eder.Bu yazıda bu konulara değineceğiz... Sultan papağanı Kafesi Boyutları ...
SULTAN PAPAĞANINA ZARARLI YİYECEKLER(Besinler) Evlerimizde beslediğimiz bu güzel kuşlar bizim sorumluluğumuz olan canlılardır.Sultan papağanı uza verdiğimiz yiyeceklere çok dikkat etmeliyiz. Sultan papağanları da diğer papağan türleri gibi besinler konusunda hassas ve dikkat edilip...
Sultan papağanı, kakadugiller familyasından sarı beyaz ve gri renklere sahip bir kakadu türü. Çekirdek, kuru incir içi, havuç, armut sapı, kiraz sapı v.b besinlerini oluşturur. Erkekler konuşturulabilir. Ekmek ve çekirdek gibi yiyecekler vererek insanlara alıştırılabilirler.Sultan papağanı yaşam...
SULTAN PAPAĞANLARIMIZA EVDE NASIL BIR ORTAM SAĞLAMAMIZ GEREKİR? Sempatik oluşlarıyla dikkat çeken sultan papağanlarına, evlerimizde onların rahatı ve sağlığı için en uygun alanlar bulmamız gerekir. Bu sadece sultan papağanlarına has bir durum değildir. Tüm kuş grupları için önemli bir...