• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Cinsiyetini Sor! Sultan Papağanı için yorumlarınızı alalım

Bhcrdm

Yeni Üye
Merhabalar,
4 aylık oğluş diye sevdiğimiz sultan papağanımız tek düze ötüşüyle dişiliğini kanıtlamak için elinden geleni yapıyor, yinede albino olması sebebiyle kesin olarak cinsini söyleyemiyorum 😁 Bizde tüm gün dışarıda olduğumuz için ona arkadaş almak istiyoruz. Bugün videoya çektiğim arkadaşı gördüm. Eğer videodaki bu yavrucak erkekse zaten bizimki kesinlikle dişi.
Sağlıklı görüntüsü olup olmadığı, cinsiyet tahmininizi ve olaki kuşumla cinsiyetleri aynı çıktığı taktirde sıkıntı olup olmayacağı konusunda bilgilendirme yapabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederimEkli dosyayı görüntüle 60605

Video linki aşağıdaki;

unnamed

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
4 aylık oğluş diye sevdiğimiz sultan papağanımız tek düze ötüşüyle dişiliğini kanıtlamak için elinden geleni yapıyor, yinede albino olması sebebiyle kesin olarak cinsini söyleyemiyorum 😁 Bizde tüm gün dışarıda olduğumuz için ona arkadaş almak istiyoruz. Bugün videoya çektiğim arkadaşı gördüm. Eğer videodaki bu yavrucak erkekse zaten bizimki kesinlikle dişi.
Sağlıklı görüntüsü olup olmadığı, cinsiyet tahmininizi ve olaki kuşumla cinsiyetleri aynı çıktığı taktirde sıkıntı olup olmayacağı konusunda bilgilendirme yapabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederimEkli dosyayı görüntüle 60605

Video linki aşağıdaki;

unnamed
Merhaba, öncelikle kuşunuz çok tatlı maşallah 🧿😊 videodaki kuş bana erkek gibi geldi , cinsi veya mutasyon konusunda pek bilgi sahibi değilim maalesef, videodaki kuşun tüyleri bakımsız, muhtemelen petshop ortamı olduğundan dolayı normal karşılıyorum, bt amin Forte takviyesi Yulaf desteği biotin desteği, banyo ile inşallah çok sağlıklı tüy görünüme kavuşur, ilk 1 hafta kadar ayrı kalsınlar hastalığı olup olmadığını anlamak için , sizin kuşunuza bulaşabilir, tedbir amaçlı

Zeus

Müdavim
Videodaki arkadaş white face’mi? Cinsiyetleri konusunda zerre fikrim yok 😅 ama sizin evciliniz de videodaki de çok güzel, sizin sultan baya asil duruyor erkek diyorum ben 😄 yine de bilinçli değil tamamen içgüdüsel olarak söylüyorum. İkisinin de sağlıklı ömürleri olsun.

Bhcrdm

Yeni Üye
Merhaba, öncelikle kuşunuz çok tatlı maşallah 🧿😊 videodaki kuş bana erkek gibi geldi , cinsi veya mutasyon konusunda pek bilgi sahibi değilim maalesef, videodaki kuşun tüyleri bakımsız, muhtemelen petshop ortamı olduğundan dolayı normal karşılıyorum, bt amin Forte takviyesi Yulaf desteği biotin desteği, banyo ile inşallah çok sağlıklı tüy görünüme kavuşur, ilk 1 hafta kadar ayrı kalsınlar hastalığı olup olmadığını anlamak için , sizin kuşunuza bulaşabilir, tedbir amaçlı
Maaşallah. Çok teşekkür ederim. Mamaist sağolsun destek ürünlerimiz kargoda (y)
Üreticimiz yüzde 70 erkek diyor cinsiyetine. Reklam kokan çok arada bir rakam emin olamıyorum 😁

unnamed

Bhcrdm

Yeni Üye
Videodaki arkadaş white face’mi? Cinsiyetleri konusunda zerre fikrim yok 😅 ama sizin evciliniz de videodaki de çok güzel, sizin sultan baya asil duruyor erkek diyorum ben 😄 yine de bilinçli değil tamamen içgüdüsel olarak söylüyorum. İkisinin de sağlıklı ömürleri olsun.
Çok teşekkür ederim sizin güzel görüşünüz. Kanat altında banyosundan sonra oyuncağından sonra bulaşan renk dışında iz yok :D
Üremelerinden ziyade amacım tek kalmaması olduğu için ikisinin aynı cinsiyet olması bir sıkıntı yaratır mı?

Bhcrdm

Yeni Üye
@Dino Üstadım sizinde görüşünüzü almak isterim

Bhcrdm

Yeni Üye
@Zeus @Mustafa27 Üstatlarım son bir yorumunuzu alabilir miyim? Ona göre alacağım.
1-Aynı cinsiyet çıkarlarsa problem yaşarlar mı?
2-Gayet hareketli gözüküyor ama Petshop etkenleri dışında sağlıklı duruyorlar mı?
Şimdiden teşekkür ederim

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
@Zeus @Mustafa27 Üstatlarım son bir yorumunuzu alabilir miyim? Ona göre alacağım.
2-Gayet hareketli gözüküyor ama Petshop etkenleri dışında sağlıklı duruyorlar mı?
Şimdiden teşekkür ederim
Merhaba ,büyük ihtimalle erkek ama aynı cinsiyet olması yinede problem olmaz:)
Petshopda uzun süre mi kaldı onu bilemiyorum fakat tüyleri bakımsız bahsettiğim şekilde desteklenmesi lazım tüy harici davranış bozukluğu görünmüyor

Bhcrdm

Yeni Üye
Merhaba ,büyük ihtimalle erkek ama aynı cinsiyet olması yinede problem olmaz:)
Petshopda uzun süre mi kaldı onu bilemiyorum fakat tüyleri bakımsız bahsettiğim şekilde desteklenmesi lazım tüy harici davranış bozukluğu görünmüyor
Albinomun cinsiyeti hakkında tahmininiz var mı?

Bayx

Yeni Üye
Maaşallah. Çok teşekkür ederim. Mamaist sağolsun destek ürünlerimiz kargoda (y)
Üreticimiz yüzde 70 erkek diyor cinsiyetine. Reklam kokan çok arada bir rakam emin olamıyorum 😁

unnamed
Bizimkinede %80 dişi dediler Bülbül gibi şakımaya başladı 2 erkek Papaganımız oldu :D

Bayx

Yeni Üye
Maaşallah 😁 Aynı kafeste sıkıntı olmuyor değil mi?
Yok cok fazla kişiye sordum bilenlere bir sıkıntı olmaz dediler zaten benım üretme gibi bir amacım yoktu yanına arkadas istiyordum sadece kızgınlık donemınde kavga edebilirler o ara ayırmak gerekebilir dediler okadar gayet güzel anlasıyolar suanda

Zeus

Müdavim
Şimdiden teşekkür ederim
Ahahhaa üstat olacak son insan benimdir forumda 😅 geçen okuduğum kadarıyla 2 erkek muhabbet kuşunun anlaşması, 2 dişinin anlaşma oranından fazlaymış. Buradan kıyasla sultanlar da anlaşır mı bilmiyorum. Petshoptan getireceğiniz kuşa 10 gün karantina uygulayıp, daha sonra ikisini aynı kafese almanızı tavsiye ediyorlar hastalık falan varsa bulaşmasın diye. Zaten arkadaşlar da gereken takviyeleri yazmış, onları kullanırsınız ikisi için de. Umarım mutlu mesut geçinir giderler

Bhcrdm

Yeni Üye
Ahahhaa üstat olacak son insan benimdir forumda 😅 geçen okuduğum kadarıyla 2 erkek muhabbet kuşunun anlaşması, 2 dişinin anlaşma oranından fazlaymış. Buradan kıyasla sultanlar da anlaşır mı bilmiyorum. Petshoptan getireceğiniz kuşu 10 gün karantina uygulayıp aynı kafese almanızı tavsiye ediyorlar hastalık falan varsa bulaşmasın diye. Zaten arkadaşlar da gereken takviyeleri yazmış, onları kullanırsınız ikisi için de. Umarım mutlu mesut geçinir giderler
Videodaki yavrucak çok yakışıklı enerjik olsada biraz daha sabredeceğim sanırım. Albinom çok nadirde olsa melodili bir şekilde odadan çıkınca beni çağırmaya başladı. Hala ihtimalleri koruyor 😁

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Ahahhaa üstat olacak son insan benimdir forumda 😅 geçen okuduğum kadarıyla 2 erkek muhabbet kuşunun anlaşması, 2 dişinin anlaşma oranından fazlaymış. Buradan kıyasla sultanlar da anlaşır mı bilmiyorum. Petshoptan getireceğiniz kuşa 10 gün karantina uygulayıp, daha sonra ikisini aynı kafese almanızı tavsiye ediyorlar hastalık falan varsa bulaşmasın diye. Zaten arkadaşlar da gereken takviyeleri yazmış, onları kullanırsınız ikisi için de. Umarım mutlu mesut geçinir giderler
Bence yanlış kuşların karakterine baglıdır 2 dişi bakmış biri olarak çokta iyi anlaşıyorlardı karşı komşumuzun 2 erkeği var kavgadan başka birşey yapmıyorlar 😄

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba biraz geç gördüm kusura bakmayın 😊. Videoda attığınız kuş net bir şekilde erkek. Normal whiteface olduğu için eğer dişi olsa gri olarak kalırdı, suratı beyaza döndüğü için net erkek diyebiliyoruz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İki erkek sultan papağanı aynı kafeste kalabilir sıkıntı olmaz. Kızgınlık döneminde kavgalar olursa ayırmak gerekebilir sadece. Onun dışında sorun yaşamazlar 😊. Albino kuşların dişi olma ihtimali yüksek çünkü erkek yavru alabileceğiniz belli başlı eşleşmeler var. Maalesef kanat altı beneklerden tespit yapamayız. Bekleyip davranışı/ötüşü gözlemlemek en doğrusu olur.

Ben videodaki kuşa bayıldım bu arada, benim en sevdiğim renk mutasyonlarından biri ☺

Zeus

Müdavim
Bence yanlış kuşların karakterine baglıdır 2 dişi bakmış biri olarak çokta iyi anlaşıyorlardı karşı komşumuzun 2 erkeği var kavgadan başka birşey yapmıyorlar 😄
Siz okuduklarınızı neden yanlış anlıyorsunuz? Anlaşamaz nerede yazıyor?

Üst Alt