• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan Papağanı için Pelet Yem

Efe Ç.

Yeni Üye
Selamlar, sultan papağanları için sağlıklı ve iyi bir pelet yem markası Türkiye'de mevcut var mıdır? Var ise, hangi markaları önerirsiniz?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ailemize hoş geldiniz :) Ben şahsen pelet yem önermiyorum, paraket yemi öneriyorum. Kendim sultan papağanım için forumumuzun sponsoru mamaist in sultan papağanı için özel karışımından kullanıyorum

Bahar Y.

Müdavim
Bende önermiyorum önermeme sebebimden bana göre doğal değil, o kadar işlem görmüş bir ürün ne kadar doğal olabilir ki, tohum her zaman daha iyidir kendileri soyup yiyor sonuçta 😊

hatfa54

Yeni Üye
bilgim yok
o yüzden kullanmadım

parakeet yem kullanıyorum
benim önceden tek papağanım vardı
bu kasım indirimlerinde 1 kg x 5 paket alıyordum
yine aynı şekilde aldım
hem ucuz hem sağlıklı geliyor
zaten 1 yıl 1,5 yıl ömrü var
zaten 1 yıla kalmaz bitiyor
1 sultan papağanım vardı 1 yılda bitti sayılır

ama çok kuşunuz vs varsa onu bilemem

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk sorun tedarik sorunu. İnternette bile bir bulunuyor bir bulunmuyor. Kuşa buna alıştırmak zaten zor. Tohumdan pelete geçip bir de pelet yem bulamazsan büyük bir risk oluyor. Kimse bu riski almak istemiyor. Ayrıca fazla alayım falan desen çok dayanıklı bir ürün değil. Fiyatta gelince mama vs vermene gerek kalmayacak belki oradan birbirini kapatacak belki ama içinde her şey var diye sırf pelet yemle tek düzenle beslemek kuşların pek hoşuna gitmeyecektir. Bir de şahsi olarak kuşlar doğada tohumu kabuğundan çıkarıp yiyiyor. Yemler doğal ortamlarda daha uygun vermek gerekir. Ayrıca pelet yem çok sağlıklı bulmuyorum.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi markaların palet yemleri gayet güzel,kanatlı uzmanlarıda öneriyor.Ama Levent abinin dediği gibi tedarik sorunu var,alıştırması zor bence normal yemden devam edin

Efe Ç.

Yeni Üye
Tekrardan selamlar, cevaplarınızı okudum, hepinize teşekkürler. Çoğu yabancı medyada pelet yemlerin daha sağlıklı olduğu söyleniyor, tamamen çekirdek, darı vs. olan yemler çok yağ yaptığı ve içinde az vitamin bulunduğu da söyleniyor. Ben şahsen bu görüşleri doğru buluyorum ve pelet yemlerin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak bir sorun var ki, Türkiye 'de düzenli tedarik 1 belki 2 marka var, o yüzden düzenli tedarik edebileceğimiz bir düzgün marka yok. Versele-Laga markasının G14 NutriBird yemine baktım, renkliydi ve (emin değilim) az miktarda şeker vardı. O yüzden pek ısınamadım. Psittacus markasının Formula Mini yemine baktım iyiye benziyordu ancak hiçbir yerde stokta bulamadım. Yurtdışında Harrison's Bird Food, Zupreem, TOP'S gibi güvenilir markalar var ancak Türkiye'de (dediğim gibi) satışları olmadığı için alınamıyor. O yüzden şimdilik normal yem devam ediyorum. Tekrardan, cevaplarınız için ve okuduğunuz için teşekkürler.

Murat Halisdemir

Müdavim
Sultan papağan bende pelet yem önermem yetişkinse hayatta yemez ben ne pelet yemler aldım en iyisini en güzelini.
Ama kuş yemiyor güvenmediği için yabancılıyo iç güdüsü olarak versele laga tohumlu yemleri güzel iyiyolar sağlık tohum alabilirsin az iyi olur