• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı hk. Erkek yuvaya dişiyi koymuyor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bunlarda genetik bir durum mudur? Kaşıma vs görmedim ama çiftleşme tam olmasada gördüm 3,5 kere erkek yuvaya giriyor bişeyler yapıyor dişiyi çağırır gibi dişi yanaşınca kapıdan içeri sokmuyor. Ayırmayı düşünüyorum düşünceleriniz neler daha önce sultan üretimi yapmış yada yapan kişiler yorum yaparsa sevinirim Streamable Video

Sultankuşum

Yeni Üye
Benimde o şekildeydi 3-4 gün sonra düzeldi. Erkek yuvayı kontrol ediyordur güvenli mi değil mi diye merak etmeyin düzelir

furricanee

Paylaşımcı
Bunlarda genetik bir durum mudur? Kaşıma vs görmedim ama çiftleşme tam olmasada gördüm 3,5 kere erkek yuvaya giriyor bişeyler yapıyor dişiyi çağırır gibi dişi yanaşınca kapıdan içeri sokmuyor. Ayırmayı düşünüyorum düşünceleriniz neler daha önce sultan üretimi yapmış yada yapan kişiler yorum yaparsa sevinirim Streamable Video
Hocam bi tik yanlış ciftlesme gibi geldi ama😅

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir acemilik görünüyor 😊 yuvalık güvenli mi diye bakıyor yakında girişler başlar sonra yumurta gelir kardeşim inşallah

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence ayırma ilk başlarda bu şekilde olaylar gözlemleyebiliyoruz. Sadece dişiyi eğer hirpalama olayı gözlemlediysen istersen dişi için kizistirici mama takviyesi yapabilirsin. Erkek onunla zorla çiftlesmek istediği zamanda yuvaya dişiyi kabul etmiyor çünkü

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bir acemilik görünüyor 😊 yuvalık güvenli mi diye bakıyor yakında girişler başlar sonra yumurta gelir kardeşim inşallah
İnşallah hocam beklemekteyim ilk ağızdan birşey beklemiyorum zaten ikinci ağız nasipse gözlemlediğime göre ufaktan bugün dişide giriyor yuvalığa. Hayvanlar yavrudan kızmalar ikiside o yüzden acemilikleri normal.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Abi umarım bu tür şeyler başına gelmez 🤣 ve bu başıma 3. Kez geliyor 🤣