• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı hastalık

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşlar merhabalar tekrardan dün aksam geç saatte kusumun tekrardan kötüleştigini farkettik ve eşimle beraber bu sefer veterinerlik yerine hayvan Hastanesi'ne götürdük, kuşumun yemeden kesildiği için çok bitkin durumda olduğunu ve durumunun da kritik olduğunu söylediler, papaganimiza röntgen çektiler, solunumu eskisi gibi olmadığı, ve içeride de gaz birikintisinin fazla olduğunu söylediler, ateşine baktılar hekim bize kuslarin ateşinin 39-41 derece olmasının gerektiğini söyledi kusumuzun ateşine baktılar 38.3 çıktı ki o kadar sıcak bı yerde muhafaza ettiğim halde ateşi normalin de altında olduğunu söylediler, kusuma oksijen verdiler elle mama ve vitamin ile besleyeceklerini söylediler, 3 gün hastanede tedavi görecek, bugün de aradık durumunda hala gelişen bişey yok dediler , açıkçası psikolojim gerçekten bozuldu diyebilirim, dişi kuşun ölmesiyle kuşum da intihar etmek için yemeden içmeden kesilmiş doktorlar bu şekilde söylüyor, herşeye hazırlıklı olun dediler ellerinden geleni yapacaklarını söylediler fakat artık gerçekten korkuyorum kusuma bişey olacak diye. Dün gece fenalastiginda dışkısı da yılan gibi uzun çıkınca korkudan götürdük daha once veterinerde yapılan antibiyotik iğnesine hiç tepki vermemiş olduğunu söylediler, sultan papağanı gibi hayvanlar çok duygusal olduğu için ilk gelen dişi bize hamile olarak geldi ve o kusuda eşinden ayirdiklari için üzüntüden ölmüş olabileceğini söylüyorlar, bizim kusumuzun da ölen kuşa aşık olduğunu düşünüyorlar ve öldüğü için o da intar etmeye kendini bırakmaya başlamış olabilir dediler, onlar tek eşe bağlı kalmayı tercih ediyorlarmis öyle soyluyorlar ama benim o konuda bir fikrim yok arkadaşlar siz biliyorsanız fikir verebilir misiniz sultan papağanı dişisi öldükten sonra erkek de mi kendini öldürüyor intar etme durumuna geliyor yani,

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ölen kuştan sonra yeni aldigimiz dişi kusumuzun yanında kalmış erkek kuş şuan petshopta ve oda kuşum ile aynı belirtileri vermeye başlamış, eşimde dişi ile ayrıldığı için bu hale gelmiş olabilir diyor fakat bizdeki dişi şuan gayet iyi , yani depresyona da girmedi üzüntüsü de olmadı açıkçası gerçekten kafam çok karıştı yani üzüntüden mi bu hale geldi yoksa gerçekten hastalık mı kaptı bilemiyorum ama veterinere gelen bir çok kişi de bu aralar hayvanlarda salgın hastalık olduğunu söylüyor doktorlar da bu şekilde söyledi ama artık hangisine aldırış edeceğimi şaşırmış durumdayım. Yeni aldığım dişinin şuan ki halı bu şekilde mesela, yanındaki erkeğinden ayrıldığı halde depresyon gibi bir şey yaşamadı yani

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuştan dışkı analizi kursak analizi alındı mı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bizi kuşun yanına sokmadilar ama kursağında yemek yok dediler yemek borusuna mama ilave edildiği söylendi en son yaptığı dışkısını sordu kafesten gösterdik test yapacağız dediler kusumuzu yoğun bakıma aldıkları için bizi de içeriye almadılar kapalı kuvezde oksijen verdiklerini 8 doktorun da gözetim altında kuşla ilgilendigini biliyoruz sadece bide bize kuşa etkili dozu ağır bir ilaç verdiklerini söylemişlerdi ama adını unuttum onu yarin öğrenip bilgisini veririm, kendine gelebilmesi için yaptıklarını söylediler ama ilacın etkisi agirmis tek bildiğimiz o

Üst Alt