• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanı Hastalık Belirtisi Sorunu

Emre C.

Yeni Üye
Herkese merhaba,

6 aylık pied sultan papağanım videoda gördüğünüz gibi davranışlar göstermektedir. Günde bir kaç sefer bunu yapıyor burun deliklerinde kızarma mevcut fakat tüy kabartma, iştahsızlık, kafes tabanında durma durumu yok nefes almak için kuyruğunu zorlanıyormuş gibi aşağıya yukarıya oynatmıyor, ayakları ateşi varmış gibi sıcak değil ama buz gibi de değil. Mama ya da yem yemesi normal. Dışkısı açık yeşil ve beyaz. Dışkıda da ağzında da koku yok. Kafesinde de bir koku yok. Hızlı nefes alıp vermiyor fakat uzun bir süre evde uçtuğu zaman nefes nefese kalıyor. Bu da normal sanırım. Yaklaşık 2 haftadır böyle bir davranışı var. 14 aylık başka bir sultan papağanım da var ve onda herhangi bir durum gözlemlemedim. Ne olduğu konusunda da hiçbir fikir yürütemedim. Bana yardımcı olur musunuz? Sorun her ne ise çözüm bulamadım ve gerçekten bu durumun içinden çıkamıyorum.

Saygılarımla.

Son düzenleme:

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
korktuğu bir şey olmuş ve bu yüzden stres altına girmiş olabilir ama eğer 2 haftadır bu şekilde davranış sergiliyor ise onu veterinere götürmeniz de fayda var.

Emre C.

Yeni Üye
Merhaba,
Veterinere götürdüm. Röntgen çekildi. Ciğerlerinde hava var bu durumu genelde çiftleşme isteği olduğunda yapıyorlar dedi fakat amoksisilin, degestive ve oreganum başladık. 1 hafta kullandık, bunu yaparken de gözleme devam ettik. Değişen bir şey olmadı. Günlük yaşantısında da bir problem yok. Yine aynı şekilde kur yapışları olsun yemesinde içmesinde olsun dolaşmasında olsun bir durgunluk gözlemlemedim. Şimdi iste degestive, Tanacetum parthenium ve silybum marianum başladık. 2 hafta kullanıp 1 hafta dinlendirdikten sonra kontrole tekrar gideceğiz.
Cevabınız için de ayrıca teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Trichomaniasis cinsi parazitler den ve koksidiyozdan suphelenebilirsiniz. Bakteriyel ilaca tepki vermediyse. Tabi veteriner en doğrusunu bilir ama benim görüşüm sulfanamid ve metronidazol ronidazol türevi ilaçlar kullanılabilir.

Emre C.

Yeni Üye
Hocam bir diğer kuşumda herhangi bir problem yok. Bu söyledikleriniz bulaşıcı mıdır?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu söylediklerim bulaşıcıdır. İlaçlar bittikten sonra kombi mix+tolyamin Forte kürü yapabilirsiniz kuşlarıniza 5 günlük. Faydasını görürsünüz... Probiyotik kullanın oda iyi gelir.

Emre C.

Yeni Üye
Hocam merhaba, durum güncellemesi adına yazıyorum. yukarıda dediğim ilaçları kullandıkça azalıyor. Faydası var gibi duruyor.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullandığınız ürünler sanırım doğal ürünler. Faydası olması güzel. Tamamen iyilestiginide duymak görmek isteriz

Emre C.

Yeni Üye
Tabii ki hocam. Hayırlısıyla tamamiyle kurtulayım buradan yine haberdar edeceğim. Saygılarımla.

Emre C.

Yeni Üye
Merhabalar, geri bildirim vermeyi unutmuşum kusura bakmayın. Dediğim ürünleri kullandıktan sonra o durum tamamiyle bitti. o zamandan beri de o durumu tekrardan hiç yaşamadım. Geç geri bildirim için tekrardan kusura bakmayın.

Saygılar.

Üst Alt