• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanı Hastalık/Bakımsızlık

erasantane

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 103675Ekli dosyayı görüntüle 103676Ekli dosyayı görüntüle 103677

Demet abla hem biraz yarası var mı yok mu diye görebilmek adına hem de rahatlaması için hafif fısfıs şeklinde su sıktım, seviyor tepkilerine bakılırsa. Ama aralıksız olarak küçük büyük ayırmaksızın tüy yolmaya devam ediyor. Tüy yolmasına engel olmak için bugün tüm gün başını sevdim ama bıraktığım an tekrar yolmaya devam ediyor. 6-7 saat sevmişimdir. Hatta yakından kanadını çektiğim yerde kurumuş kan var gibi biraz, aktif kanama oluyor mu emin olamadım. Eşime bugün 1-2 senedir kuşun böyle olduğunu, daha önce herhangi bir sorunu olmadığını söylemişler ama ne denli doğrudur bilemiyoruz.

Veterinere götüreceğim inşallah 1 hafta içerisinde, ama bu fotoğraflardan yola çıkarak ek bir sıkıntı var mı sence? Ya da tüy hastası mı, Semiha Hanım öyle gibi görünüyor demişti..
Merhaba bende de son sahiplendiğim kuşta benzer durum söz konusu egzotik hayvan veterinerlerinde bir test var biraz pahalı maalesef fakat size Fransız tüy hastası olup olmadığını net söylüyor zaten bu hastalığın nedeni de bağışıklık düşmesi kesin bir çözümü yok yabancı forumlarda amino asitler ile tedavi edileceği yazılmış olsada başarı oranı yüzde 75 stresten uzak olması gerekiyor normal kuşlar gibi ömrünü sürdürebilir bunda sorun yok . Tüy sağlığı içinde bakımlı tutmanız gerekiyor . Avustralyada bir hayvan veterineri ile LinkedIn üzerinden yazıştım bu çocuklar yetersiz bakım şartları nedeni ile bağışıklık sorunu yaşıyor diğer kuşlara geçişin üreme yolu ile olduğunu söyledi .

Umarım bildiklerim araştırdıklarım sizi biraz aydınlatmıştır

bahark

Paylaşımcı
Ay merhabalar,
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Günlerim biraz yoğun geçiyor, hızlıca mesajları okudum ama yanıtlayamadım bir türlü.

Bebişe henüz dişi mi erkek mi bilmediğimizden isim koyamadık ama ben bebelac diye sesleniyorum eşim tüysüz diyor düzgün bi isim lazım 😂

Şu sıra inanılmaz bize alıştı. Her sesimizi duyduğunda kafesten dışarı çıkarmamız için oradan oraya koşturuyor. Bugün ilaç ve ense damlası gibi ürünleri tedarik edeceğim. 3 gündür çevredeki veterinerlerden ense damlası bulamadım, kuş veterinerleri dışında olmaz dediler. O yüzden biraz aksadı.

Hiç ötmüyordu, şimdi bizi görünce bik! diyor. Bu da olumlu bir gelişme sayılabilir sanırım.

Tüy yolması bence yarı yarıya azaldı. Biz ne yersek yemeye çalışıyor ona engel olmayı deniyoruz, diğer kuşlar yemeklerimize meraklı değildi hiç. İştahı ve su içmesi biraz daha iyileşti.

Hala kafes boyası yeme huyu devam ediyor, oyuncak ve kalamar kemiğine ilgisi henüz hala sıfır. Kum da yemiyor gibi. Onları çözmem lazım.

Bir de uçamadığını unutup sürekli yere düşüyor. Evde civciv besliyor gibiyim.

Kuzu ile bence anlaşıyorlar, ikisi de omzumuzda durmak istiyor. Ama kuzu kıskanıyor gibi. Henüz çok dipdibe getirmediğim için emin değilim.

Şimdilik güncellemeler bu şekilde. ☺

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ay merhabalar,
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Günlerim biraz yoğun geçiyor, hızlıca mesajları okudum ama yanıtlayamadım bir türlü.

Bebişe henüz dişi mi erkek mi bilmediğimizden isim koyamadık ama ben bebelac diye sesleniyorum eşim tüysüz diyor düzgün bi isim lazım 😂

Şu sıra inanılmaz bize alıştı. Her sesimizi duyduğunda kafesten dışarı çıkarmamız için oradan oraya koşturuyor. Bugün ilaç ve ense damlası gibi ürünleri tedarik edeceğim. 3 gündür çevredeki veterinerlerden ense damlası bulamadım, kuş veterinerleri dışında olmaz dediler. O yüzden biraz aksadı.

Hiç ötmüyordu, şimdi bizi görünce bik! diyor. Bu da olumlu bir gelişme sayılabilir sanırım.

Tüy yolması bence yarı yarıya azaldı. Biz ne yersek yemeye çalışıyor ona engel olmayı deniyoruz, diğer kuşlar yemeklerimize meraklı değildi hiç. İştahı ve su içmesi biraz daha iyileşti.

Hala kafes boyası yeme huyu devam ediyor, oyuncak ve kalamar kemiğine ilgisi henüz hala sıfır. Kum da yemiyor gibi. Onları çözmem lazım.

Kuzu ile bence anlaşıyorlar, ikisi de omzumuzda durmak istiyor. Ama kuzu kıskanıyor gibi. Henüz çok dipdibe getirmediğim için emin değilim.

Ne kadar mutlu ediyorsunuz bizleri bu güzel haberler ile anlatamam . ☺
Bu arada ense damlasi bulma sorunu bende yaşadım forumdakilerin önerisi üzerine @Şehmus BAKIR beyefendi ile iletişime geçtim kendisinden aldım. Size de öneririm

bahark

Paylaşımcı
Ne kadar mutlu ediyorsunuz bizleri bu güzel haberler ile anlatamam . ☺
Bu arada ense damlasi bulma sorunu bende yaşadım forumdakilerin önerisi üzerine @Şehmus BAKIR beyefendi ile iletişime geçtim kendisinden aldım. Size de öneririm
Evet evet kendisiyle dün görüştüm, evdeki ilaçların son kullanma tarihleri yaklaştı hepsini eleyip toplu bir sipariş vereceğim bugün inşallah ☺ Bebişle ilgili en çekindiğim şey bazen uçabileceğini sanıp zıplıyor atlıyor masadan falan aşağı aklım çıkıyor. Ama bi yandan da komik tipi 😂

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ay merhabalar,

Merhaba iyi olmasına çok sevindim. Kafes boyası sökülmüyorsa sıkıntı yok kemirmesinde. Kum kömür gibi şeyleri ihtiyacı yoksa ondan dolayı yemiyor da olabilir. En kötü yemlerinin arasına karıştırın. Elinizle biraz biraz verin. Kum grit kum değil mi kristal kum(beyaz renkli kum) olmasın kesinlikle. Cinsiyet ayrımı için diğer kuşların cinsiyetine göre çatı kemikleri var onları kontrol edip Tüysüzün de cinsiyetini öğrenebilirsiniz ------->
Popo üstünde iki kemik ucu var
Dişi /-----/
Erkek /--/
Aralığında olur %99 nettir
1775419548166.png

bahark

Paylaşımcı
Merhaba iyi olmasına çok sevindim. Kafes boyası sökülmüyorsa sıkıntı yok kemirmesinde. Kum kömür gibi şeyleri ihtiyacı yoksa ondan dolayı yemiyor da olabilir. En kötü yemlerinin arasına karıştırın. Elinizle biraz biraz verin. Kum grit kum değil mi kristal kum(beyaz renkli kum) olmasın kesinlikle. Cinsiyet ayrımı için diğer kuşların cinsiyetine göre çatı kemikleri var onları kontrol edip Tüysüzün de cinsiyetini öğrenebilirsiniz ------->
Popo üstünde iki kemik ucu var
Dişi /-----/
Erkek /--/
Aralığında olur %99 nettir
Ekli dosyayı görüntüle 103828
Yarın sabah bir bakayım uyukluyor şimdi, yem arasına karıştırdım ben de bakalım yer inşallah ☺ Kafesin boyası sökülüyor ya 15'ini bekliyorum alabilmek adına, pirinç kafeslerde sorun olmuyormuş boya vs olmuyor dediler ona bakacağım. Kum grit kum evet ☺ Adı tüysüz olarak kalacak gibi geliyor bu arada, ejderhanı nasıl eğitirsin filmindeki dişsiz gibi 😂

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yarın sabah bir bakayım uyukluyor şimdi, yem arasına karıştırdım ben de bakalım yer inşallah ☺ Kafesin boyası sökülüyor ya 15'ini bekliyorum alabilmek adına, pirinç kafeslerde sorun olmuyormuş boya vs olmuyor dediler ona bakacağım. Kum grit kum evet ☺ Adı tüysüz olarak kalacak gibi geliyor bu arada, ejderhanı nasıl eğitirsin filmindeki dişsiz gibi 😂
😂 Tüysüz olsun benim de hoşuma gitti . Ve bir de önemli bir şey söyleyeceğim sırtını çok ellemeyin. Zaten stres yaşadığı için kızışmasın daha çok yorabilir ve yetersiz beslendiği için. Pirinç kafesler aynen boya olmuyor. Diğer kuşların yanına ne zaman yaklaştırırsınız tam bilmiyorum normalde petshoptan alınan kuşlar 1 1,5 hafta karantinada tutuluyor. @Demet bükay ablayı etiketledim yardımcı olur. Belki vakti geldiyse ve diğer kuşların kafesinde yer varsa onu da artık aralarına katabilirsiniz.

bahark

Paylaşımcı
😂 Tüysüz olsun benim de hoşuma gitti . Ve bir de önemli bir şey söyleyeceğim sırtını çok ellemeyin. Zaten stres yaşadığı için kızışmasın daha çok yorabilir ve yetersiz beslendiği için. Pirinç kafesler aynen boya olmuyor. Diğer kuşların yanına ne zaman yaklaştırırsınız tam bilmiyorum normalde petshoptan alınan kuşlar 1 1,5 hafta karantinada tutuluyor. @Demet bükay ablayı etiketledim yardımcı olur. Belki vakti geldiyse ve diğer kuşların kafesinde yer varsa onu da artık aralarına katabilirsiniz.
2 kuşum eş olduğu için erkek olan terör estirdiğinden o ikisine herhangi bir kuşum yaklaşamıyor. Muhabbetten topluca korkuyorlar ona da yaklaşamıyor ondan. Erkek bir kuşum daha var kuzu isminde, onunla uzaktan anlaştılar gibi ama ne zaman tüysüzü sevsek kuzu sinirli şekilde bizi ısırmaya çalışıyor. Kuzuyu sevsek de tüysüz bize yaklaşıyor sevmemiz için. O açıdan biraz sıkıntı olabilir. 😂 kuzu ile aynı kafese koyabiliriz belki ama aynı cinsiyet ise anlaşabilirler mi emin de olamadım. Bir de boya kemirme durumu olduğundan kuzunun kafesini de kemirebilir o huyunu bırakana kadar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
2 kuşum eş olduğu için erkek olan terör estirdiğinden o ikisine herhangi bir kuşum yaklaşamıyor. Muhabbetten topluca korkuyorlar ona da yaklaşamıyor ondan. Erkek bir kuşum daha var kuzu isminde, onunla uzaktan anlaştılar gibi ama ne zaman tüysüzü sevsek kuzu sinirli şekilde bizi ısırmaya çalışıyor. Kuzuyu sevsek de tüysüz bize yaklaşıyor sevmemiz için. O açıdan biraz sıkıntı olabilir. 😂 kuzu ile aynı kafese koyabiliriz belki ama aynı cinsiyet ise anlaşabilirler mi emin de olamadım. Bir de boya kemirme durumu olduğundan kuzunun kafesini de kemirebilir o huyunu bırakana kadar
Aynı cinsiyet olur anlaşırlar.

bahark

Paylaşımcı
Ya bu tüysüz benim canımı sıkıyor, yerde sürekli kanlı kısa tüyler buluyorum ya da kanatlarının ucunu kanlı görüyorum. Ne yapabilirim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ya bu tüysüz benim canımı sıkıyor, yerde sürekli kanlı kısa tüyler buluyorum ya da kanatlarının ucunu kanlı görüyorum. Ne yapabilirim?
Merhaba Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim haftada 2 defa ağzına 2 damla damlatın
İçeriğine bakabilirsiniz, yanık tüylerde oldukça etkilidir, tüyler güçsüz bağışıklık sistemi düşük bu yüzden gelişmeden düşüyor🥰

bahark

Paylaşımcı
Merhaba Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim haftada 2 defa ağzına 2 damla damlatın
İçeriğine bakabilirsiniz, yanık tüylerde oldukça etkilidir, tüyler güçsüz bağışıklık sistemi düşük bu yüzden gelişmeden düşüyor🥰
Ay aldım demet ablacım, damla olarak damlatayım, bir yerden sonra kanama durumu kesilir değil mi 🥺 bir de kaç hafta kullanmaya devam edeyim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ay aldım demet ablacım, damla olarak damlatayım, bir yerden sonra kanama durumu kesilir değil mi 🥺 bir de kaç hafta kullanmaya devam edeyim?
Tm aldıysan ağızdan damlat ablacığım tüyler düzelene kadar vereceksin🥰
Bu ay her hafta 2 defa 2 şer damla
Sonraki ay 10 günde 2 defa gelişme oldukça seyreltilecek aralıklar🤗
Tabiki kesilir ve sağlıklı tüyler çıktıkça uzar ve düşmez🤗🤲

bahark

Paylaşımcı
Tm aldıysan ağızdan damlat ablacığım tüyler düzelene kadar vereceksin🥰
Bu ay her hafta 2 defa 2 şer damla
Sonraki ay 10 günde 2 defa gelişme oldukça seyreltilecek aralıklar🤗
Tabiki kesilir ve sağlıklı tüyler çıktıkça uzar ve düşmez🤗🤲
ay inşallah kanatıp durduğundan içim gidiyor abla, bir de inanılmaz cana yakın ama diğer sultanlar ona çok tıslıyor, bu da kaçarken sürekli uçamadığından yere düşüyor üzülüp duruyorum tüm gün kuşa

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ay inşallah kanatıp durduğundan içim gidiyor abla, bir de inanılmaz cana yakın ama diğer sultanlar ona çok tıslıyor, bu da kaçarken sürekli uçamadığından yere düşüyor üzülüp duruyorum tüm gün kuşa
Üzülme ablacığım o şuan ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU 🥰🥰
Emeğine yüreğine sağlık 🤗

bahark

Paylaşımcı
Üzülme ablacığım o şuan ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU 🥰🥰
Emeğine yüreğine sağlık 🤗
İyi ki varsın abla, iyi ki varsınız gerçekten, bazen tek başına olsam bir şeyleri tam öğrenemesem nasıl yetişirdim 5 bebeğe bilemiyorum ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İyi ki varsın abla, iyi ki varsınız gerçekten, bazen tek başına olsam bir şeyleri tam öğrenemesem nasıl yetişirdim 5 bebeğe bilemiyorum ☺
Estağfurullah ablacım sizlerde iyi ki varsınız🤗🤲 gül gibi bakıyorsunuz 🤗

Üst Alt