• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı hasta

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Arkadaşlar iyi forumlar yakın bir arkadaşımın kuşu resimde görüldüğü gibi göz de sorun var hiç ötmüyor geleli 1 ay olmuş şuan baktım durumu iyi gözükmüyor video bilerek çekmedim,kafası arkasında uyuma halinde yem doğru dürüst yemiyor malum veteriner yok değerleri düşünceleriniz nedir ona göre hareket edelim

Melisa41

Tutkulu
Hoşgeldiniz 🙂 gözü enfeksiyon kapmış gibi duruyor birde güncel dışkı resmi atabilir misinjz attığınız resimdeki dışkılar pek iyi gözükmüyor

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Güncel şimdi çektim o dışkıları sanki antibiyotik kullanılması gerektiğini düşünüyorum çünkü açıkçası iç açıcı değil gibi

Melisa41

Tutkulu
Güncel şimdi çektim o dışkıları sanki antibiyotik kullanılması gerektiğini düşünüyorum çünkü açıkçası iç açıcı değil gibi
Göz enfeksiyonunda antibiyotik ve antibiyotik krem ile tedavi edilir genelde birde hocalarımız görsün öyle başlayın antibiyotik kullanmaya isterseniz fazla veya yanlış ilaç kullanımı hayvanın vücudunu yormasin görünce cevaplayacaklardir geçmiş olsun 🙂

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Göz enfeksiyonunda antibiyotik ve antibiyotik krem ile tedavi edilir genelde birde hocalarımız görsün öyle başlayın antibiyotik kullanmaya isterseniz fazla veya yanlış ilaç kullanımı hayvanın vücudunu yormasin görünce cevaplayacaklardir geçmiş olsun 🙂
Teşekkür ederim ☺

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Rüzgara maruz kaldı mı birde dışkıyı daha yakından çekip atarsanız iyi olur

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Yani kuşun gecmisini çok iyi biliyorum
Açıkçası iyi bakıldığında düşünmüyorum.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar. Kıh kıh, fık fık şeklinde nefes alıyor mu? Arada kusma hareketi yapıyor mu? Trikonomis i andırdı bana ama yolladığınız resimlerden tam anlamak zor. Trikonomis de gözde belirti verebilir. Kafese dal darı koyalım. Elle besleme yapalım yemek yemiyorsa. 2 gün entrobac, 1 gün elektrolit verip 4.gün dışkı resmi çekin ve üstte sorduğum soruları gözlemleyin lütfen

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Aynende inleme sesi var hocam sanırım gidip o kuşu yarın almam lazım arkadas bakamayacak

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşun durumu ilerlemiş. Normalde bu halde olmasa tollisanın kombi mixini önerirdim. Trichonomis, adenovirüs, ecoli, mantar için kombine bir antibiyotik. Vücuda vereceği hasarı azaltmak amacıyla Tollisan Tollyamin ile ya da röhnfried bt amin ile birlikte kullanılır. Ama kombi mix, 3 den fazla antibiyotik içeren ağır bir ilaç. Kuş bu haldeyken bu ilacı kaldıramaz kesinlikle. Önce biraz bağışıklığı güçlendirmek ve aç kalan kuşu beslemek lazım. Elle beslemeyi ve dal darı vermeyi unutmayalım. 2 gün probiyotik ve 1 gün elektrolit verip izleyelim dediğim gibi. Ne olur ne olmaz, kendi kuşunuzun bulunduğu odaya kesinlikle koymayın. Kuşa dokunduktan sonra da ellerinizi mutlaka yıkayın. (Standart önlem)

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Kuşun durumu ilerlemiş. Normalde bu halde olmasa tollisanın kombi mixini önerirdim. Trichonomis, adenovirüs, ecoli, mantar için kombine bir antibiyotik. Vücuda vereceği hasarı azaltmak amacıyla Tollisan Tollyamin ile ya da röhnfried bt amin ile birlikte kullanılır. Ama kombi mix, 3 den fazla antibiyotik içeren ağır bir ilaç. Kuş bu haldeyken bu ilacı kaldıramaz kesinlikle. Önce biraz bağışıklığı güçlendirmek ve aç kalan kuşu beslemek lazım. Elle beslemeyi ve dal darı vermeyi unutmayalım. 2 gün probiyotik ve 1 gün elektrolit verip izleyelim dediğim gibi. Ne olur ne olmaz, kendi kuşunuzun bulunduğu odaya kesinlikle koymayın. Kuşa dokunduktan sonra da ellerinizi mutlaka yıkayın. (Standart önlem)
Anladım hocam ilginiz için çok teşekkür ederim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam foruma hoşgeldiniz, davetimi kırmayıp icabet ettiğiniz için teşekkür ederim
Hoşbuldum. Teşekkür ederim. Burada olmak güzel. Bir yardımım olursa ne mutlu bana. Herşey minik canlar için. Umarım hasta kuşların güzel haberlerini de alırız. Zavallı, hasta canların durumunu okudukça üzülüyor insan