• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı halsizlik

bosis3

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal halsizlik ufak bir titreme
Hastalık Belirti Tarihi
10 Mar 2025
Dişi sultan papağanım 1 ay önce 4 tane yumurtladı tam çıkacakları zaman kalktı tekrar eşleştiler 2 3 gündür sorun yoktu bu gece halsizleşti dışarı çıkarıyorum rahatlıkla uçuyor ama kafeste tünek üzerinde dururken kanatlarını aşşağıya salıyor çok ufaktan sallanıyor sürekli uyku modunda dün gece oda tamamen karanlıkken sürekli sağ sol ayaklarını kıpırdattı uyumadı biraz ishal gibi bit pire gibi bir durum olabilirmi ne önerirsiniz yada sizce neyi vardır.

Artemis

Paylaşımcı
Dişi sultan papağanım 1 ay önce 4 tane yumurtladı tam çıkacakları zaman kalktı tekrar eşleştiler 2 3 gündür sorun yoktu bu gece halsizleşti dışarı çıkarıyorum rahatlıkla uçuyor ama kafeste tünek üzerinde dururken kanatlarını aşşağıya salıyor çok ufaktan sallanıyor sürekli uyku modunda dün gece oda tamamen karanlıkken sürekli sağ sol ayaklarını kıpırdattı uyumadı biraz ishal gibi bit pire gibi bir durum olabilirmi ne önerirsiniz yada sizce neyi vardır.
Beyaz peçete üzerinde yeni dışkı ve genel durumunun gözüktüğü video paylaşır mısınız yardımcı olunması adına 🙏🏻

Artemis

Paylaşımcı
Ben oyumu tüyde olmasından yana kullanıyorum tüydeyken hem dışkı değişikliği hemde halsizlik gözlemlenebiliyor tabi yanlış yönlendirmek istemem bilgili arkadaşlar yardımcı olucaktır 🙏🏻☺

bosis3

Yeni Üye
Vitaminli yem kullanıyorum pet stoplarda hazır olanlardan suyu haftanın 3 günü sirke damlatarak değiştiriyorum bebek bisküvisi veriyorum ekstra başka bir takviye vermedim 1 aydır

Artemis

Paylaşımcı
Vitaminli yem kullanıyorum pet stoplarda hazır olanlardan suyu haftanın 3 günü sirke damlatarak değiştiriyorum bebek bisküvisi veriyorum ekstra başka bir takviye vermedim 1 aydır
Yemi hazır derken onu anlamadım sirke bağırsak florasını bozar insanlarda bile bozuyor ki o canlar bunu daha ağır yaşar üç gün bir suyun değişmesi için çok uzun bir süre üstelik sirkeliyken o mayalanır gibi iyice yoğunlaşır çok yanlış benim düşünceme göre bebek bisküvisi hem tatlı hem karbonhidtrat grubunda verilmemesi gereken ürünlerin başında sizin probiyotik multivitamin ve bt smin forteyi haftalık rutin olarak kullanmanız gerekiyor ve gritli kum kullanıyor musunuz

Artemis

Paylaşımcı
Garden mixin gritli kumu benim tavsiyem herhangi bir gritli kumdan daha çok sevmişti kuşum beyaz kristal gibi olanlar kursakta birikim yapıp sindirimi bozuyor entrobac kullanın mutlaka probiyotik görevi yapar sindirimleri için çok çok önemli haftada bir kere kullanmanız gerekiyor bt amin forte tüy döneminde iki gün üç gün arayla normalde haftada bir gün ve gerwit w kuşlarınızın ihtiyacı olan bir çok vitamini barındırıyor Şehmus beyden temin edebilirsiniz bunları bu zamana kadar kullanmanız gerekirdi birde kalamar mutlaka olsun kafesinizde yumurtluyor birde ihtiyacı var ona 🙏🏻

bosis3

Yeni Üye
Pet shoplarda vitaminli paketlenmiş olan sultan papağan muhabbet kuşum olarak geçen yemden veriyorum suyunu hergün değiştiriyorum sadece haftanın 3 günü 1 damla sirke damlatarak veriyorum dediğiniz gibiyse bundan sonra sirke eklemem gritli kum çok denedim fakat yemiyorlar hiçbir şekilde bende onun yerine ymyurta kabuğu veriyorum onuda nadiren yiyorlar

Artemis

Paylaşımcı
Yemi de versele kullanmanızı tavsiye ediyorum hazır petşhop ürünlerini vermeyin bu yavrulara. Ama söylediğim takviyeleri mutlaka temin edin hatta Şehmus beye durumu anlattığınızda zeoliti önerir mutlaka onu da alın sindirimi ve bağışıklığı düzeltir korur takviyesiz olmaz asla 🙏🏻

Artemis

Paylaşımcı
Maşallah çok sevimliler beyaz peçete üzerinde dışkısını da paylaşırsanız çok güzel olur kullandığınız takviyeler neler @Burçak A.
Kafeste ki o yemlikte ki beyaz kristal olan kum ise onu çıkartın faydadan çok zararı var onun gritli temin etmeniz gerekiyor görseli deniz kumuna benzer o krsitaller kursakta birikim yapıp sindirimini bozar zarar verir ona

bosis3

Yeni Üye
Yok hayır o yumurta kabuğu herhangi bir kum vermiyorum şuan yarın dediğiniz kumdan alıp deneyeceğim

Artemis

Paylaşımcı
Pet shoplarda vitaminli paketlenmiş olan sultan papağan muhabbet kuşum olarak geçen yemden veriyorum suyunu hergün değiştiriyorum sadece haftanın 3 günü 1 damla sirke damlatarak veriyorum dediğiniz gibiyse bundan sonra sirke eklemem gritli kum çok denedim fakat yemiyorlar hiçbir şekilde bende onun yerine ymyurta kabuğu veriyorum onuda nadiren yiyorlar
Benim kuşum da sevmedi gritli kumu sadece garden mixin kumunu yedi bayıldı hatta onu o yüzden söyledim ama sizin söylemiş olduğum takviyeli en kısa sürede temin etmeniz lazım ek olarak zeolit yumurta kabuğu kalsiyum ihtiyacını giderir ama kum sindirim için önemli

Artemis

Paylaşımcı
Yok hayır o yumurta kabuğu herhangi bir kum vermiyorum şuan yarın dediğiniz kumdan alıp deneyeceğim
Lütfen takviyeleri temin edin petshoplarda satılan ürünlere de yönelmeyin onların faydası %1 belki. Verselerdi de yemini öneriyorum

bosis3

Yeni Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için yarın ilk işim dediklerinizi yapmak olacak 🙂

Artemis

Paylaşımcı
İnternetten röhnfried ürünlerini araştırın dünyada ilk 3 te yer alıyor kalite ve faydaları. Entrobac probiyotik bt amin forte b vitamini ve tüyleri için gerwit w multivitamin bunları rutininize eklemeniz gerekiyor sizin ek olarak zeolit tozu da temin etmeniz de fayda var daha hızlı toparlar

Artemis

Paylaşımcı
Tamamdır çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için yarın ilk işim dediklerinizi yapmak olacak 🙂
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz wp hattından mesaj atarsanız Şehmus bey hemen ilgilenir size program yapacaktır ayrıntılı bilgi verir ordan almak istemezseniz lütfen güvenilir sitelere bakın Karadeniz pet olabilir ama zeoliti Şehmus beyden aldım başka satan var mı bilmiyorum

Ekli dosyalar

Üst Alt