• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı grip

Bstadgzll

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
nefes sorunu , burun akıntısı
Hastalık Belirti Tarihi
24 May 2025
Kullanılan İlaç
Entrobac, gervit,
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 gün önce benim haberim yokken camı açmışlar ve kuşum bu şekil nefes alıp vermeye başladı. Her zaman yapmıyor günde 1-2 kere denk geliyorum 1 gün arayla Gervit ve entrobac verdim bu şekil nefes alması azaldı fakat şimdide burnunu kaşıyıp ıslak sümük çıkarıyor. Keyfi gayet yerinde oyun oynuyor ev içinde geziniyor. Şuanda sadece çok uçtuğunda bu nefes almayı yapıyor. Antibiyotik kullanmak istemiyorum sinirsel zarar verir diye çünkü daha 5 aylık. Başka neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Evdeki bütün takviyeleri ekliyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 gün önce benim haberim yokken camı açmışlar ve kuşum bu şekil nefes alıp vermeye başladı. Her zaman yapmıyor günde 1-2 kere denk geliyorum 1 gün arayla Gervit ve entrobac verdim bu şekil nefes alması azaldı fakat şimdide burnunu kaşıyıp ıslak sümük çıkarıyor. Keyfi gayet yerinde oyun oynuyor ev içinde geziniyor. Şuanda sadece çok uçtuğunda bu nefes almayı yapıyor. Antibiyotik kullanmak istemiyorum sinirsel zarar verir diye çünkü daha 5 aylık. Başka neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Evdeki bütün takviyeleri ekliyorum
Merhaba tek yapmanız gereken kekik çayı🤗
1 çaykaşığı kekiği 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin toplam yarım suluk olsun
Kaynattığınız çaydan sıcakken kulak pamuğunu içine batırın 10 sn bekletin(ılısın) burun deliğine damlatın😊🤲ikisine de 1 er damla damlatın bunu 3 gün ara ile günde iki defa yapın
Üşümüş biraz
♦Entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
1 hafta içinde Allah ın izniyle inşallah düzelir 😊
Kekik antibakteriyeldir bakteriyi siler süpürür
Burnuna damlatınca direk yutkunur kekiği yutar🤗

Bstadgzll

Aktif Üye
Yapılan çay ne kadar sulukta kalmalı acaba ? Birde kekiklerini süzmeden mi suyuna ekliyim

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yapılan çay ne kadar sulukta kalmalı acaba ? Birde kekiklerini süzmeden mi suyuna ekliyim
Yazmamışım kusura bakmayın lütfen 😊
4-5 saat kalsın sabahtan takın lütfen sonra taze su ile değiştirin bu hafta iki defa uygulayın
Burnuna bugün başlayın
Kekiği süzün tabiki sadece suyu olmalı, çok kaynatmayın, kaynamaya başlayınca 1-2 dk sonra alın ateşten😊

Bstadgzll

Aktif Üye
Yazmamışım kusura bakmayın lütfen 😊
4-5 saat kalsın sabahtan takın lütfen sonra taze su ile değiştirin bu hafta iki defa uygulayın
Burnuna bugün başlayın
Kekiği süzün tabiki sadece suyu olmalı, çok kaynatmayın, kaynamaya başlayınca 1-2 dj sonra alın ateşten😊
Tamamdır uygulamaya başladık çok sağolun

Bstadgzll

Aktif Üye
Her zaman çıkmıyor 1 kere yoğun çıktı hali yerinde iştahıda iyi 1-2 güne toparlar gibi geliyo yarın entrobac başlıycam 3 gün

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Her zaman çıkmıyor 1 kere yoğun çıktı hali yerinde iştahıda iyi 1-2 güne toparlar gibi geliyo yarın entrobac başlıycam 3 gün
Kekiği yine yapın burnuna bakteri ciğerlerine inmesin😊 1 defa kulak pamuğu ile sürün lütfen yeterli olur

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer kekik olmazsa ayva yaprağı ya da ekinezya yaprağı da iyi gelir ☺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok geç oldu yazıyorum ama birkaç gündürde kafes dibinde uyuyor ama sadece geceleri acaba korktuğu birşey olabilir mi ?
Bir ses dışarıdan camdan yansıma gölge herşey olabilir sultanlar için gece loş ışık öneriliyor ama @Semiha S. yada @İhsan Z. arkadaşlarım daha iyi bilgi verecektir.

Üst Alt