• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanı gözde kızarıklık

pikachucuk

Yeni Üye
Merhaba benim sultan papağanımın gözünde kırmızı bir şey var yemini çok az yiyor kafes hep açık kalıyor dışarıya çıkmıyor bazen uçması için zorla çıkarıyoruz ama uçmuyor birde çok cansız acaba ne yapabilirim?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kuşunuzun gözünü net olacak şekilde fotoğrafını yükler misiniz . Birde kuşun genel görünümü açısından streamable.com dan videosunu paylaşıp linkini de buraya ekler misiniz. Ayrıca son zamanlarda yem harici ekstra bir şey verdiniz mi. Yada herhangi bir hava akımına maruz kalmış olabilir mi.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben gözünde bir sorun göremedim. Hava akımına maruz kaldı mı kuşunuz ve yem haricinde farklı bir şey yedi mi son zamanlarda.Temiz peçete üzerine yeni yapılmış dışkı fotosu da alalım. Birde takviyelerden gervit ve probiyotik entrobac kullanıyor musunuz.

pikachucuk

Yeni Üye
Kullanmıyoruz ama ara sıra camın önüne koyuyoruz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşunuzun bağışıklığı düşmüş olabilir. Gözünde sorun göremedim yani fotoda normal gözüküyor ama sizi rahatsız eden bir durum varsa ılık demlenmiş çayı pamuğu nemlendirip hafifçe bastırmadan gözünü silebilirsiniz. Ayrıca bağışıklığı güçlü tutmak için mutlaka multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Haftada bir farklı günlerde suluğuna bu takviyeleri koyunuz. Petshoplarda satılmıyor bu takviyeler bilginize.