• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı göz problemi

HanımGocco

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözde kızarıklık
Islaklık
Göz etrafı tüy dökülmesi
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ağu 2022
Önceden de bir konu açmıştım. Sultan papağanım ile ilgili. Birkaç gündür gözünde bir problem var. Gözünün etrafındaki tüyler dökülmüştü ve az önce de gözünde ıslaklık farkettim hafif bir kızarık var gibi. Neden olabilir ne yapmalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Estağfurullah ne rahatsızlığı çok geçmiş olsun
Mümkünse tunekte kısa bir video görebilir miyim daha önce ilaç kullanıldı mı ? Önceki sıkıntısı neydi?

HanımGocco

Yeni Üye
Şu şekilde yapabildiğim kadar yakından çektim ikinci fotoğrafta ıslaklığı da görünüyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yanyana koymayın kuşları videodaki kuşta viral bir enfeksiyon görünüyor ama çok ciddi değil elinizde gerwit var mı? Şimdi şöyle bişey yapıyoruz baharın yaptığı kekik çayıni yapın ve bir çay kaşığı karışıma bir damla bal koyup karıştırın sonra ağızdan 4 damla günde iki kez verin buraya kadar anladık ayrıca yarım suluk içme suyuna 5 damla gerwit koyun sabah koyup akşam alın normal içme suyu ile tazeleyin ve iki gün normal sudan sonra yarım suluk içme suyuna probiyotik olarak entrobac verin aynı şekilde sabah koyun akşam normal içme suyu ile tazeleyin tâbi tüm bunları yaparken kuşun yem yediğinden emin olun yemezse kursaktan beslemek lazım 👍 takıldığıniz bir durum olursa tekrar buraya yazın yardımcı olalım geçmiş olsun

Murat Halisdemir

Müdavim
Lutino sultan gözde sanki çok birşey yok gibi akıyomu gözü ? Lutino sultan gözü kırmızı oluyo bildiğim biraz böyle duruyo onlarda

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Viral enfeksiyon olduğu için öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir 👍 yani iyi beslenme ve vitamin, probiyotik verin çayı haftada iki kez verin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Viral enfeksiyon olduğu için öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir 👍 yani iyi beslenme ve vitamin, probiyotik verin çayı haftada iki kez verin
Bu tavsiyeleri göz önünde bulundurun
Gervit ve entrobac

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kullandığım damla ve krem insanlar için üretilmiş kuşlarda kullanılabilir mi bilmiyorum ama petshop bunları önerdi ve kullandım bir sıkıntı olmaz değil mi?
Kullanmayın bence. Önce tavsiyleri yapın geçmezse kuşlara yönelik ilaç önerisi yapılır.