• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı göz ile burun arasındaki kabarık yer

Ates60

Yeni Üye
Sultan papağanının göz ile burun deliği arasındaki şeyler neden olur. Ne zaman oldu bilmiyorum. Kuş yaklaşık 40 gündür bende, aldığımdan beridir var. Her iki tarafta da mevcut.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tüy kökü apsesi var bundan dolayı, oraya crystalin animal health sprey veya rif ampulü şırıngaya çekip birer damla günde iki kez kullanın ☺

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Sultan papağanının göz ile burun deliği arasındaki şeyler neden olur. Ne zaman oldu bilmiyorum. Kuş yaklaşık 40 gündür bende, aldığımdan beridir var. Her iki tarafta da mevcut.
İkisinin iki eşit şekilde aynı yerde böyle bir şey olması genetiksel bir durum da olabilir. Siz yine önleminizi alın iyileşme olacak mı süreci takip edin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, apsesi olması %1 ihtimal aynı anda simetrik olarak çıkmaz,
Merhaba bakteriyel bir döküntü olarak düşünüyorum, son fotoğrafta solda tüy de dökülmüş mantar, deri paraziti, olabilir, simetrik olarak var, tüy kökü apsesi olduğunu sanmıyorum, derinin ince olduğu yerdir, ekzama da olabilir, mümkünse veteriner hekim görsün,göze ve kulağa yakın,
♦Wood lambası ile bakılsın, mantar ise görünür, ekzama veya parazit ise test yapılır

Ates60

Yeni Üye
Merhaba, apsesi olması %1 ihtimal aynı anda simetrik olarak çıkmaz,

Merhaba bakteriyel bir döküntü olarak düşünüyorum, son fotoğrafta solda tüy de dökülmüş mantar, deri paraziti, olabilir, simetrik olarak var, tüy kökü apsesi olduğunu sanmıyorum, derinin ince olduğu yerdir, ekzama da olabilir, mümkünse veteriner hekim görsün,göze ve kulağa yakın,
♦Wood lambası ile bakılsın, mantar ise görünür, ekzama veya parazit ise test yapılır
Teşekkür ederim aldığımda eve hiç getirmeden enseden dış parazit damlası yaptırmıştım. Veteriner herhangi bir şey dememişti. Müsait bir zamanda tekrardan götürüp kontrol ettireceğim