• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Göğsü elimde hissediliyor 😏

Maviş Paşa

Tutkulu
1.5 Yaşında Sultan Papağanım var. 1 ay önce falan tarttığımda 93 tü şimdi 84.
Yemesi içmesi iştahı iyi. Meyve sebzeyi yiyor. Kuş ele alışkın ama elime alamıyorum. Daha önceden varmıydı göğsündeki o sivrilik gibi bilmiyorum. Ama şimdi elime alınca seveyim diye dokununca hissediyorum. Uyurken kabarık uyuyo. Dışarı çıkarınca kabarık olmaz.

Neden belli olur. Çok az belli olması normal mi ? Kuruma belirtisi midir bu Kilo düşüşü.? Kuşum Şuan tüyde buda kiloyu etkiler mi ?

Korkutmak istemiyorum o yüzden zorla yakalayamam.

20220513_230006.jpg20220513_225822.jpg20220513_234104.jpg20220514_094442.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa takviye şart 👍 iyi karışım yem , daldari, aspur, yulaf , gerwit, entrobac ve günde bir kez de olsa elle besleme yapın

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurtayi haşlayıp sarısını da verebilirsiniz protein alması için. Tüyde olan kuşunuza banyoluk takabilirsiniz. En azından tüy dönemini rahat geçirir. Odanın ısısına göre banyoluk takmalisiniz. Yada fisfis yardımi ile kafasına gelmeyecek sekilde kanatlara kanat altlarına fisfisla su sıkabilirsiniz

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuşa takviye şart 👍 iyi karışım yem , daldari, aspur, yulaf , gerwit, entrobac ve günde bir kez de olsa elle besleme yapın
Yemini yiyor salatalık elma verdiğimde falan yiyor. Yer gibi yapmıyor Özellikle takip ediyorum.
Probiyotik vermiyorum Sadece.

Maviş Paşa

Tutkulu
Yumurtayi haşlayıp sarısını da verebilirsiniz protein alması için. Tüyde olan kuşunuza banyoluk takabilirsiniz. En azından tüy dönemini rahat geçirir. Odanın ısısına göre banyoluk takmalisiniz. Yada fisfis yardımi ile kafasına gelmeyecek sekilde kanatlara kanat altlarına fisfisla su sıkabilirsiniz
Geniş tabağa su koyuyorum kendi giriyor. Banyoda sorun etmiyor. Yıkanacak olsa Ağzı geniş suluğu var onda da yıkanıyor. 1 ay önce 93 olup şimdi 84 olunca korktum. Kuruma falan değil dimi. Bide çok uçuyor uçtuğu için de zayıflamış Olabilir mi ? Cam kenarında güneşe de çıkıyo.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ucmakla alakalı değil, tüy döneminde kuşlarda kilo kaybı görülebilir az da olsa. Çünkü ağrılarından dolayı halsiz olurlar ve pek yem yemek istemezler.

Grpet

Müdavim
Üretici
evet bahsedilmis tüy dönemlerinde bunlar gözlemlenir kusları rahatlatmak icin vb vitamini yulaf yada çimlendirme verilebilir ayrıca c vitamini ile enerjisi yükseltilebilir

Maviş Paşa

Tutkulu
Ucmakla alakalı değil, tüy döneminde kuşlarda kilo kaybı görülebilir az da olsa. Çünkü ağrılarından dolayı halsiz olurlar ve pek yem yemek istemezler.
Kuşu elime alıp karnına bakamıyorum. Daha önce bakan kişi korkutmuş elden korkuyor. Darı çekirdek yerken dokununca farkettim. Daha önce varmıydı yokmyydu bilmiyorum. Sık sık tartayım o zaman ben. Öyle anlarım artık

Maviş Paşa

Tutkulu
evet bahsedilmis tüy dönemlerinde bunlar gözlemlenir kusları rahatlatmak icin vb vitamini yulaf yada çimlendirme verilebilir ayrıca c vitamini ile enerjisi yükseltilebilir
Yulaf falan çok yiyor. Mama yemiyor yumurta falan yemiyor. Ama yemi yiyor. Takip ediyorum Özellikle bakıyorum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ceviz verebilirsiniz sultan papağanı cevizi sever

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ceviz yemiyor benim kuşum. Çekirdek yiyor Sadece bide fıstığın kabuğunu kırıyor atıyor onu da yemiyor
Daha önce tuketmedigi için olabilir. Normalde cevize hayır demezler benim kuslarimin hepsi öyle çünkü ceviz paketini bile görseler kafes demirine yapisiyorlar 🤣 bir kaç gün kafes dışından uzatmayi denerseniz merakından bile tadına bakacaktır.