• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı gece

cocktaiellselo

Yeni Üye
Gece sultan papağanımın kafesini örtmeli miyim? Kombiyi 47 de açıyorum ve oda çok büyük değil iki yerden petek ısıtıyor. Yine de endişeleniyorum. Saat kaçta örtmeliyim örtmem gerekiyorsa. Gece yarısına kadar uyumuyoruz biz. Işık açık kalıyor. O yüzden üstten mi örtmeliyim?Birde oda nemsiz kalınca nefes sorunu yaşıyorlarmış. Odaya su dolu kap koymalı mıyım? Ve kuşumun kafesi aynayı görebiliyor ama aynaya uzak bir 6-7 metre mesafe var aralarında. Birşey olur mu?

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Dijital ısı ve nem ölçer alın tavsiye ederim. Takibi kolay olur ben kullanıyorum oda 27 derece sabit nem 40 sabit. Nem oranı düşerse petek üstüne bir kapta su koymanız yeterli oluyor. 40 altı hava kuruduğu için evet bir olasılık ama 30 lar da sabit kalırsa havasız bir ortamsa zarar başlayabilir. Ancak çok yükseltmenizi mantar vs. zemin hazırlar önermem 40-50 arası ideal. Sultanların üstünü örtmek iyi değil diye biliyorum gece korkuları oluyor sultan konusunda ki arkadaşlarım bilgi verecektir.

Son düzenleme:

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Nem ve ısı için Tarık hocamız gerekeni söylemiş. Ben üstlerini örtüyorum, kafesin sadece ön kısmı açık kalıyor gece. Gündüzde duvar tarafında bırakıyorum örtüyü duvardan soğuk gelmemesi için.