• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı garip davranıyor

Özgürr88

Yeni Üye
Sultan papağanı bu haraketi neden yapar

Hasta diye ilaç kullanıyor Röntgen de çekilmişti

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kursak genişletme yapıyor kafesinde grit kum mevcut mu hastalığı nedir, veterinerin teşhisi ne oldu, hangi ilacı kullanıyor?

Özgürr88

Yeni Üye
Kursak genişletme yapıyor kafesinde grit kum mevcut mu hastalığı nedir, veterinerin teşhisi ne oldu, hangi ilacı kullanıyor?
Veteriner teşhis koyamadı çok zayıf az yem yiyor dedim röntgen çekti kursağı boş aç dedi istersen kan alabilirim ama vereceğim ilaçlar değişmez dedi. Kan alırsanız hastalığı belli olur mu dedim evet dedi ama 20,25 damla kan almam lazım diyince korktum çünki chat gpt maksimum 5 damla demişti banada 25 damla zayıf kuş için fazla geldi.
forumda ve bi kaç kişi karaciğerinin kötü olduğunu söylemişti
Kullandığı ilaçları paylaştım
Edirne de yaşıyorum İstanbul'da bi abi varmış kursak beslemesi yapabilen ona bırakacaktım ama Bugün kendi kendine yem yemeye başladı yolculukta dahada kötü olur diye biraz daha bekleyelim dedik

Veterinerin travması varmış hocası elinde kursak beslemesi yaparken kuş vefat etmiş o yüzden bende yapmıyorum ve önermiyorum dedi
Antibiyotik verebilirm dedi bi şırıngaya koydu
Ama yine ben veteriner olarak önermiyorum bi abin olarak öneriyorum dedi içeriğini söylemedi
Bugün 1,2 kere kendi yedi yemini onun haricinde elimizle dal darı uzatınca yiyor suyunu kendi gidip içiyor

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Evet otobüs biletini dün bugün için kesmiştim şuan kendi yemini suyunu içiyor yemediğinde biz veriyoruz havalar çok Soğuk 3 4 gün sonra havalar düzelince götüreceğim
Anladım. Yani karaciğer koruyucu önermiştim ben herhalde size onları alıp kullandınız mı? Hemen düzelecek bir şey değil.

Özgürr88

Yeni Üye
Anladım. Yani karaciğer koruyucu önermiştim ben herhalde size onları alıp kullandınız mı? Hemen düzelecek bir şey değil.
Evet kullanıyorum o iyi geldi diye tahmin ediyorum dışkısındaki sarılık hergün azalıyor sadece solunum yolunda sıkıntı olmasından korkuyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkılar oldukça toparlamış. Ama fotoda hala halsiz görünüyor. Yem yiyor dışkılar o yönde ama göz kısması gün içinde devam mı ediyor. Attığınız videoda sindirimi rahatlatmak için kursagini genişletiyor. Salyalı kusma,ağızda koku yada öğürme refleksi yapmıyorsa o yaptığı hareket normal diyebiliriz.

Özgürr88

Yeni Üye
Dışkılar oldukça toparlamış. Ama fotoda hala halsiz görünüyor. Yem yiyor dışkılar o yönde ama göz kısması gün içinde devam mı ediyor. Attığınız videoda sindirimi rahatlatmak için kursagini genişletiyor. Salyalı kusma,ağızda koku yada öğürme refleksi yapmıyorsa o yaptığı hareket normal diyebiliriz.
Kusması yok kokuda yok onunla ilgilenmeyince kabarıp göz kapatıyor gün içerisinde 7,8 kez o haraketi yapıyor uçması eskisi gibi güzel arada sırada ötüyor şuan sadece dal darı yiyor sevdiği için vermeye devam edelim mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kusması yok kokuda yok onunla ilgilenmeyince kabarıp göz kapatıyor gün içerisinde 7,8 kez o haraketi yapıyor uçması eskisi gibi güzel arada sırada ötüyor şuan sadece dal darı yiyor sevdiği için vermeye devam edelim mi
Bir yandan karaciğer koruyucu veriyorsunuz diğer yandan daldarı ile karaciğeri yoruyorsunuz. Yem yemesi iyiyse daldarı bir müddet vermemekte fayda var. Karbonhidrat oranı oldukça yüksek yağlanmaya davetiye çıkaran ve karaciğeri yoran bir tohumdur. Dediğim gibi yemesi iyiyse vermemeniz iyi olur.

Özgürr88

Yeni Üye
Bir yandan karaciğer koruyucu veriyorsunuz diğer yandan daldarı ile karaciğeri yoruyorsunuz. Yem yemesi iyiyse daldarı bir müddet vermemekte fayda var. Karbonhidrat oranı oldukça yüksek yağlanmaya davetiye çıkaran ve karaciğeri yoran bir tohumdur. Dediğim gibi yemesi iyiyse vermemeniz iyi olur.
Teşekkürler ederim bilmiyordum öncesindede darı ağırlıklı besleniyordu kuşu aldığım kişi hep kafesinde olsun demişti hemen şimdi çıkarayım mı yoksa gün gün azaltayım mı Kanarya yemi,yulaf, Sultan papağanı yemi var darı bitince Kanarya yemi yemeyi seviyor
Güncel olarak bu şekilde

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkürler ederim bilmiyordum öncesindede darı ağırlıklı besleniyordu kuşu aldığım kişi hep kafesinde olsun demişti hemen şimdi çıkarayım mı yoksa gün gün azaltayım mı Kanarya yemi,yulaf, Sultan papağanı yemi var darı bitince Kanarya yemi yemeyi seviyor
Güncel olarak bu şekilde
Tek tip beslenme yapmayın. Önceki dışkılar ürat kısmı oldukça sarı görünümdeydi. Aspur da yağlı tohumdur. Siz kaliteli marka olan Sultan papağanı yemi temin edin. Haftada üç dört sebze ağırlıklı besleme yapın. Bol bol uçurun arada karaciğer koruyucu da devam edin.

Özgürr88

Yeni Üye
Tek tip beslenme yapmayın. Önceki dışkılar ürat kısmı oldukça sarı görünümdeydi. Aspur da yağlı tohumdur. Siz kaliteli marka olan Sultan papağanı yemi temin edin. Haftada üç dört sebze ağırlıklı besleme yapın. Bol bol uçurun arada karaciğer koruyucu da devam edin.
Yem markası öneriniz varsa hemen alayım teşekkürler yardımlarınız için

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yem markası öneriniz varsa hemen alayım teşekkürler yardımlarınız için
Golden wings (parlak mavi paket) veya garden mix. En yağsızı golden wings diye biliyorum ama içindeki renkli taneleri kesinlikle ayıklayın. Dilerseniz diyet yem de kullanabilirsiniz. @Şehmus BAKIR abiyle iletişime geçin diyet yem de ayarlayabilir size.

Üst Alt