• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı gagası

cz2727

Yeni Üye
Sultan papağanım alt gagası önce çürüdü daha sonra çürüyen yer delindi ve şuan yamuluyor beslenme proplem mi yaşıyor lütfen bir yardımcı olur musunuz

redamansy

Aktif Üye
Sultan papağanım alt gagası önce çürüdü daha sonra çürüyen yer delindi ve şuan yamuluyor beslenme proplem mi yaşıyor lütfen bir yardımcı olur musunuz
Öncelikle günaydın kuşunuz çok tatlı <3 Bu tip bir gaga deformesi nadir oluyor. Çevrenizde yetkin bir veteriner hekim var mı? Gerekirse o bölgeden itibaren kesmek ya da tedavi etmek gerekir. Kuş gagaları normalde çürüme göstermez. Mantarlar, virüsler sebep olur :(

cz2727

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim mesleğim icabı maalesef yakınım veteriner yok kendim elimden geleni yaptım da zarar veririm diye korkuyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gagayı net ve yakından çekmeniz mümkün mü? Fotoğraf net olmadığı için anlaşılmıyor.

cz2727

Yeni Üye
Ne yapacağımı şaşırdım inanın çok üzülüyorum kusura bakmayın sizin işinizden alıkoyuyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sanırım o aranın kökü zedenlenmiş. Artık kendini yenileyebilir. Mevcut halinin kuvvetlenmesi için ağızdan düzenli devit 3 damla kullanın. Eczaneden alabilirsiniz. Kullanmıyorsanız entrobac probiyotik, gerwit multivitamin, BT amin Forte , calcilux kalsiyum ve zeolit tozu temin edip düzenli olarak kullanın. Ürünleri bölünmüş olarak mamaist .com üzerinden alabilirsiniz. Ürünleri aldığınızda yazarsanız nasıl kullanıldığını anlatırız. Eğer beslenmede sorun varsa, yem kıramıyorsa el besleme yapmanız gerekir. A21 el besleme maması alıp günde bir kez kendiniz beslerseniz daha çabuk toparlar. Nerede ikamet ediyorsunuz.

cz2727

Yeni Üye
Alt gaga ikiye ayrılmış önerdiğiniz ilaçları yinede kullanım mi yada önereceğiniz başka çözüm veya ilaç var mı

cz2727

Yeni Üye
Şuan Bingöl ama 15 gün sonra Antep nasip olursa

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşu birine sahiplendirin isterseniz bakma imkanı yoksa tavsiyem.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Alt gaga ikiye ayrılmış önerdiğiniz ilaçları yinede kullanım mi yada önereceğiniz başka çözüm veya ilaç var mı
Benim tavsiye ettiğim takviyeler sağlıklı kuş için sürekli kullanılması gereken takviyeler. Yem kıramıyorsa el besleme yapılması şart.

Üst Alt