• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! SULTAN PAPAĞANI EŞLEŞTİRME

Osman Yelesli

Yeni Üye
Arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce 4.5 yaşındaki erkek kuşuma 4 yaşında bir eş aldım ikiside daha önce Sultan papağanı bile görmemiş anneleri babaları hariç bunlara yaklaşık,erkek yeni dişi gelince hastaladı sonra iyileşti falan şimdi sonra 5 gün önce yuvalık taktım dişi yuvalığa hep girdi ve dişi garip sesler çıkarmaya başladı sonra 2,3 gün önce falan erkek girmeye başladı yuvalığa girdikten sonra dişiye saldırmaya dişiyi kovalamaya başladı aşırı agresifleşti ne yapmalıyım yardım edin durum nasıl olacak

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sultanlarda yuvayı erkek yapar ve bu sürede yuva hazır olana kadar dişiyi yuvaya almaz saldırır. Normal hareketler bunlar. Bu süre içinde çiftleşme olur. sabah erken saatlerinde olur genelde. Takip etmeye devam edin. Takviyelerini eksik etmeyin.

Osman Yelesli

Yeni Üye
Merhabalar evet doğru söylüyorsunuz erkek kuşum dişi yuvalığa girdiği an ona saldırıyor çıka ıyor ama bazen yuvalığa girmedende kuşa saldırıyor dişiyi öldürür diye korkuyorum bana karşıda çok asabileşti beni gördüğü an parçalayacak gibi geliyor video atılıyorsq videoda atarım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Stremable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşabilirsiniz

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Osman Yelesli

Yeni Üye
Görmedim sürekli fazla girmediğim odada bulunuyorlar ama pekde yaklaşmıyolarki birbirlerine gördüğüm zamanlar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafes ortamınız üretim için uygun değil. Yuvalık ağzından karşıya tam destekli Vileda sapı kalınlığında tünek yapın. Tünekler oynarken hayvanlar çifleşemez. Ayrıca fazla kapalı biraz açın etrafı görsünler. Son bir şey daha yuvalığı bence çıkarın sonbaharda takın. Bu sıcaklarda üretim hiç uygun değil. Dişi kızışmış çıkardığı ses bu sebeple.

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Görmedim sürekli fazla girmediğim odada bulunuyorlar ama pekde yaklaşmıyolarki birbirlerine gördüğüm zamanlar
Belki sabah çifleşme oluyordur. Erkek evcilse çiftleşmeleri ve birbirlerine alışmaları zor oluyor. Yuvalık çifleşmeyi tetikler. E50 vitamin verebilirsiniz

Osman Yelesli

Yeni Üye
Ustam bilmiyorum bir fikrim yok ama Erkek Dişiye zarar verirmi atalyı veriyor bir anda dişiye çok saldırıyor

Osman Yelesli

Yeni Üye
Ustam sonradan sonraya birbirlerini sevildiği görülmüşmü yoksa hiçmi alışmazlar

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Sultanlarda yuvayı erkek yapar ve bu sürede yuva hazır olana kadar dişiyi yuvaya almaz saldırır. Normal hareketler bunlar. Bu süre içinde çiftleşme olur. sabah erken saatlerinde olur genelde. Takip etmeye devam edin. Takviyelerini eksik etmeyin.
Hocam inanırmısınız bende tam tersi oldu,
Upuysal olan dişim erkeği dövüyor, her işi de o organize ediyor ;),
Sabah öğle akşam çiftleşiyorlar ama ikiside tecrübesiz, dişi yuvalıkta kanat çırpıyor
Yumurta dökse dahi bu şekil devam ederse kıracak kesinlikle.