• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı el yapımı kafes yapmayı düşünüyorum?

WhiteBlue

Yeni Üye
Kafeslerden 1 tanesi paslanmaya başladı. Yeni kafes almak yerine sağlıklı malzemelerle kafes yapmayı düşünüyorum?

Yeni pirinç kafes almak mı sağlık açısından daha iyi , Kenarları tahta plak ve bahçe çiti ile yapılan mı daha sağlıklı olur ?
@Demet bükay
@Şehmus BAKIR

WhiteBlue

Yeni Üye
images.jpeg
Şu tarzda bir kafes sağlıklı olur mu?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kafeslerden 1 tanesi paslanmaya başladı. Yeni kafes almak yerine sağlıklı malzemelerle kafes yapmayı düşünüyorum?

Yeni pirinç kafes almak mı sağlık açısından daha iyi , Kenarları tahta plak ve bahçe çiti ile yapılan mı daha sağlıklı olur ?
@Demet bükay
@Şehmus BAKIR
Pirinçte, kuşlara uygun olan ağaç türleri de sağlıklıdır. Pirinç ahşaptan daha uzun ömürlü olur ama haberiniz olsun.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör

@Demet bükay
@Şehmus BAKIR
Şahsen kafeste tahta , ahşap önermiyorum , tünek elbette olur çünkü sürekli dezenfekte edilebilir bir şey ama kafes tahta veya ahşap olduğu zaman sürekli dezenfekte edemezsiniz bu sebeple bakteriyi çeker , bu da kötü sonuçlar çıkarır, galvaniz veya pirinç kafes daha mantıklı ayrıca videolardaki el yapımı kafesler videoda göründüğü gibi hiç kolay değiller, beceri gerekli tabiki ama zor 😅

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şahsen kafeste tahta , ahşap önermiyorum , tünek elbette olur çünkü sürekli dezenfekte edilebilir bir şey ama kafes tahta veya ahşap olduğu zaman sürekli dezenfekte edemezsiniz bu sebeple bakteriyi çeker , bu da kötü sonuçlar çıkarır, galvaniz veya pirinç kafes daha mantıklı ayrıca videolardaki el yapımı kafesler videoda göründüğü gibi hiç kolay değiller, beceri gerekli tabiki ama zor 😅
Bit üremesi çok daha fazla olur, tabiki kullanılacak ağaç tipi işlenirse, verniklenirse, önlem alınırsa olmaz, tedbiri elden bırakmamak gerekli
Ben demir kafes yerine ahşap kafesleri tercih ederim, daha geniş oyun alanı uçma alanı var🤲😊en azından küçük değil👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ünalvlog çok güzel kafesler yapmıştı videolarında,malzemeleri nereden temin ettiğini de söylüyordu diye hatırlıyorum. Tek dezavantajı kuşlar kemirgen olduğu için kafesleri belli bir süre sonra tamir etmek gerekir diye düşünüyorum.

Üst Alt