• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı düzensiz dışkı

IairowaI

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Düzensiz dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
26 Ağu 2025
Kullanılan İlaç
Multivitamin
8 aydır baktığım bir sultan papağanım var. Bundan daha önce baktığım papağanlarımda olmuştu ama bunca zaman düzensiz dışkı sorunuyla karşılaşmamıştım hiç. Bazen olması gerektiği gibi gayet sağlıklı bazen ise olması gerekenden daha sağlıksız gibi dışkılıyor. Yaklaşık 1 haftadır dışkısında bir düzensizlik olduğunu düşünüyorum. Her zaman yediği yem dışında farklı bir şey vermiyorum. Yüklediğim görseller arasında 1 saat var sadece. Sizce bir sorun var mı ?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
8 aydır baktığım bir sultan papağanım var. Bundan daha önce baktığım papağanlarımda olmuştu ama bunca zaman düzensiz dışkı sorunuyla karşılaşmamıştım hiç. Bazen olması gerektiği gibi gayet sağlıklı bazen ise olması gerekenden daha sağlıksız gibi dışkılıyor. Yaklaşık 1 haftadır dışkısında bir düzensizlik olduğunu düşünüyorum. Her zaman yediği yem dışında farklı bir şey vermiyorum. Yüklediğim görseller arasında 1 saat var sadece. Sizce bir sorun var mı ?
Merhaba kuşunuz dişi mi

Airowaaa

Yeni Üye
Merhaba kuşunuz dişi mi
Hesabımın şifresini unuttuğum için burdan yazıyorum.
Kesin olarak bilmiyorum ama tahminimce dişi.
Böyle haraketleri olduğu için dişi olduğunu düşünüyorum.
Dışkısı ne kadar düzensiz olsada yem yemesinde veya haraketlerinde bir azalma yok her zaman yediği gibi yem yiyo her zaman olduğu gibi haraketli.
Hala çok enerjik ve sürekli kendisini sevdirmek istiyo.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşunuz evet dişi. Kızgınlık yumurtası yapacak olabilir. Kızışma hareketi yapıyor görselde. Böyle zamanlarda dışkıda değişmeler olabilir.

Airowaaa

Yeni Üye
Kuşunuz evet dişi. Kızgınlık yumurtası yapacak olabilir. Kızışma hareketi yapıyor görselde. Böyle zamanlarda dışkıda değişmeler olabilir.
Kafeste olduğu görsel 1 ay öncesine ait
Sandalyenin üstünde olduğu görsel 2 gün öncesi
Sanırım dediğinizde haklısınız.
Bana çok düşkün bir kuş ve evde ben dışında herkese saldırıyor. Durum böyle olunca benim dışımda kafesten çıkaran olmuyo. 2 ay bazı sepebler yüzünden farklı bir şehirdeydim ve sadece 2 kere kafesten çıktı.
Eve geri döneli 2 hafta oluyo ilk hafta bi sorun yoktu. Son 1 haftadır böyle yarın tatile gidicez ve biraz uzun duracağımız için kendisinide yanımızda götürücez.
Gideceğimiz yerde olan veterinerlerde kuş hekimi yok malesef. Gittiğimiz zaman bu dışkı düzensizliği artarsa veya şuan bir hastalık başlangıcındaysa ona yardımcı olmam çok zor olucak. Önereceğiniz bir vitamin takviye vb. Bir şey var mıdır ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Düzenli olarak bu takviyeleri kullanın.

Ben sorun olacağını sanmıyorum. Şuan hastalık durumu sözkonusu değil.

Airowaaa

Yeni Üye

Düzenli olarak bu takviyeleri kullanın.

Ben sorun olacağını sanmıyorum. Şuan hastalık durumu sözkonusu değil.
Çok teşekkür ederim :)