• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı Duvara çarpma sorunu

cockatiellover

Yeni Üye
Sultan papağanımı 1 ay önce aldım(3 aylık şuan ve erkek) . 2. Haftada kafesi açtım dışarı çıktı uçtu ancak perdeye kondu, tekrar tur atıp bir kaç kez yine perdeye geldi ve başka hiç bir yere konamıyordu kafesine dahil hiç bir yere gitmedi. Bu yüzden tüneği uzattım gelsin diye ama tüneğe tıslayıp ısırdı ve diğer tarafa kaçtı, dal darı ile tekrar deneyeyim dedim yine kaçtı ve uçmaya çalışınca da duvarlara ve cama çarptı, şiddetli çarptığı için burnunun ortasında soyulma ve kanama oldu, sonra yakalamaya çalıştım ama tekrar uçtu ve duvara çarpıp düşüp televizyon masasının arasına girdi ve sıkıştı, kendisi oradan çıkabildi ama tekrar uçunca bu sefer daha da kötü oldu ve vitrine doğru uçup duvara çarpıp vitrin ile duvarın arasına düşüp sıkıştı. ondan sonra babam kuşu eliyle yakalayıp kafese koymak zorunda kaldı çok kötü ısırıp bağırdı. Ama bu sırada kuşum alışık değildi korkuyordu. Kuşun sağlığı şuan yerinde ve kafeste elimle dal darı vererek alıştırdım o kadar da korkmuyor artık ve ele geliyor. Tüm olanlara rağmen hala kafesin kapısını kemirip çığlık atıp şarkı söylüyor ve bana bağırıyor çıkmak için, ve kafeste uçmaya çalışıp kanatlarını çırpıyor 30 saniye boyunca. ben hala korkuyorum tekrar etrafa çarpıp vitrinlerin arasına düşer veya yaralanır diye sizce ne yapmalıyım. (vitrinleri veya televizyon masasını kaldırma imkanım yok boşuna eşyaları kaldırın demeyin ayrıca evimiz küçük olduğu için diğer odalarda dolaptan başka uçacağı bir yer yok ve fazla yüksek)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peşinden kosmassaniz bir yere. Carpmaz gözünde bir sorun olmadığı surece

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Zamn verin kafesine sabit bir yer belirleyin görebileceği bir yerde olsun

cockatiellover

Yeni Üye
Zamn verin kafesine sabit bir yer belirleyin görebileceği bir yerde olsun
Teşekkürler dediğiniz şeyin de etkisi olabilir sürekli bir dolabın üstüne bir sehpaya bir masanın üstüne koyuyoruz kafesi işimiz varsa diye bu işe yarayabilir fakat masanın üstünde işimiz oluyor yada yemek yiyoruz sehpada pek bir şey yapmıyoruz ama bir tık alçak gibi geliyor orada da kuş mutsuz oluyor alçak olduğu için, dolabın üstünde çok yüksek ulaşmak zor oluyor sizce hangisine koymalıyız kafesi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yüksek yer her zamn kuşlara daha güvenli gelir. Dolaba ulaşma sorununu dert etmezseniz orası uygundur

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kısa süreli değişimler dert olmaz.

Üst Alt