• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papagani diskisi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır sağolun bir sorum daha olucak Sultan papağanım kalamar kemiğini kullanmıyor nasıl kullandirabilirim bide şu fotograftaki şey nedir
Gaga taşı muhtemelen, kalamar kemiğini minicik alıp toz haline getirip yemine serpebilirsiniz 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır gaga taşı bu değil mi bunu yiyor ama o usttekini yemiyor usttekinin ne olduğunu da bilmiyorim
İkisi de gaga taşı birisi mineralli ☺ Hepsini yemezler zaten esas önemli olan kalamar kemiği ☺

LextacS

Paylaşımcı
Estağfurullah normal ama isterseniz minicik törpüleyebilirsiniz ☺
Nasıl törpülicem bide bı sorim daha olucak 😅 grit kumunu yemiyor yemine koydum azcik aşağı düşüyor yemin sanki yiyormudur önceden ağzını esneme gibi yapıyor video atmıştım buraya sindirim sorunu var demistiniz o aşırı azaldı baya az yapıyor sizce yiyormudur

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Nasıl törpülicem bide bı sorim daha olucak 😅 grit kumunu yemiyor yemine koydum azcik aşağı düşüyor yemin sanki yiyormudur önceden ağzını esneme gibi yapıyor video atmıştım buraya sindirim sorunu var demistiniz o aşırı azaldı baya az yapıyor sizce yiyormudur
Azaldıysa yiyordur mesela haftada bir kez yaparsa korkmayın ☺ Normal törpü yapar gibi 2-3 kez sağa sola götürün tamamdır ama açılmamış yeni tırnak törpüsü alın yoksa kanatlı uzmanına veya egzotik hayvan veterinerine götürün onlar da yapar 🙏☺

LextacS

Paylaşımcı
Azaldıysa yiyordur mesela haftada bir kez yaparsa korkmayın ☺ Normal törpü yapar gibi 2-3 kez sağa sola götürün tamamdır ama açılmamış yeni tırnak törpüsü alın yoksa kanatlı uzmanına veya egzotik hayvan veterinerine götürün onlar da yapar 🙏☺
Tamamdır sağolun bişey merak ediyorum gaga taşını yiyor yemesi normal dimi ve yerken törpülemiyormu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazen uzun olabiliyor korkulacak düzeyde değil bundan sonrası uzun olur ☺